Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (699)

plakát

Úzkosti a jejich lidé (2021) (seriál) 

První díl na mě nepůsobil nejlépe, postavy i jejich představitelé mi byli nesympatičtí a nemohl jsem pochopit, proč se chovají jako absolutní trotlové. Předlohu jsem neznal a po prvním dílu jsem se chtěl na celý seriál vykašlat. No a udělal bych chybu, protože rozjezd tohoto seriálu byl pozvolný, ale stále a stále rychlejší. V dalších dílech už jsem si našel k postavám i jejich představitelům vztah a byly mi čím dál sympatičtější. No a nakonec jsem vlastně velmi spokojen. Herecké výkony dobré a příběh super. Chce to jen vydržet a nechat si autory poskládat střípky příběhů jednotlivých postav dohromady. Takže jo, díky moc za příjemně strávený čas.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Takže jsem zmaten 70 %? Já dal tři hvězdy a to jen proto, že jsem měl dneska sakra dobrou náladu a nakonec se ukázali hoši z původního filmu. Půl filmu se tady děje úplný kulový. Starý pán měl na mlaďocha pořádně dohlédnout. A to v obou rolích. Herci se snažili (obzvláště mladí), ale u dospělých herců jen snaha nestačí. Carrie Coon mně vůbec nesedla. Na závěr to vylepšil nástup staré gardy a asi díky tomu přibyla ta třetí hvězda. Promarněný potenciál.

plakát

Blázniví fandové (1996) 

Neboj se vystřelit varovnej výstřel. Neumím mířit. Mohl bych ho trefit.

plakát

Jen vraždy v budově (2021) (seriál) 

Takže první série byla dobrá, ale druhá to byla pecka. Kam to chtěj hnát ve třetí teda nevím, ale dost se na to těším. Selena Gomez, Martin a Short jsou dost dobří, ale ani ostatní nezaostávají. Tina Fey v první i druhé sérii a hlavně Shirley MacLaine ve druhé sérii - třešnička na dortu. Na Rudda jsem taky dost zvědav. Zábavná detektivní sranda. Jediný kdo mě vadil byla Cara Delevingne, to je fakt dřevo. Trochu to vyrovnaly Zoe Margaret Colletti a Jane Lynchová. No vlastně bych ještě rád vzpomenul Rapaporta s Nathanem Lanem - dost dobrý.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Je škoda, že tenhle seriál skončil po pouhých 4 sezónách. Potenciál byl stále obrovský a seriál si udržoval stabilně nadprůměrnou úroveň. Už v době vzniku měl tenhle nosáč velké problémy s cenzurou a bohužel dnes už by asi ani nevznikl. Případně by to byl jen velmi krotký plyšák. Takže díky HBO Max za připomenutí. O kvalitách seriálu hovoří i to, že funguje i po 30 letech od ukončení. Vřele doporučuji.

plakát

Alf - Žít a nechat zemřít (1989) (epizoda) 

Fakt perfektní epizoda.  Alf: Věřila bys, že jsem nikdy kotě neviděl? Vlastně jsem viděl kousky v guláši. Ale nevěděl jsem, že celá jsou tak roztomilá!

plakát

Hit-Monkey (2021) (seriál) 

Takže ano. Zajímavý animák z dílny Marvelu. Postavy v pohodě a Hit-Monkey se postupem času vyvine v celkem brutálního čističe. Vztah mezi opičákem a duchem Fowlera je taky celkem slušně načrtnut a docela mě zajímalo k čemu dospěje. Záporáci slušný a jejich úroveň stoupá každým dílem. Velmi mě zajímá jak bude tento příběh pokračovat a doufám že u Disneye odklepnou druhou řadu. Jsem fakt zvědav na další vývoj Akiko a jestli se Fowler někam dostane u Yuki.

plakát

Vzduchoplavci (2019) 

Ano je to inspirováno skutečnými událostmi, ale je to film! Proto v tom balónu neseděli dva obstarožní fousáči (James Glaisher a Henry Tracey Coxwell), ale mladice z traumatem a mladý muž. Tento let se odehrál v roce 1862, ale traumatický zážitek Amelie Wrenové je inspirován událostí z roku 1824 a smrtí Thomase Harrise. Takže ano, není to stoprocentně podle skutečností, ale veškeré události, které se odehráli ve filmu se skutečně staly. Jinak film je napínavý, dobrodružný a mě skutečně bavil. Já bych do toho proutěného koše v životě nevlezl, a tak jsem rád za zprostředkování tohoto zážitku. A jak jsem tak koukal, tak Glaisher byl v meteorologii stejně úspěšný jako ti meteorologové dnes. Jen nevím jestli je to dobře, nebo špatně. Takže ano, film "Vzduchoplavci" vřele doporučuji. P.S.: Postava Amelie je inspirována Sophií Blanchardovou a Margaret Grahamovou, a Ameliin vztah s manželem je inspirován vztahem mezi Sophií a jejím manželem Jeanem-Pierrem Blanchardem (viz hesla na britské verzi Wikipedie).

plakát

Denní směna (2022) 

Nástupce Bladea? No na jedničku nemá, ale dvojce se bez problému vyrovná. Pohodová akce, výborné figury (Heather, Mike a Diran Nazarianovi, Big John, Seeger), dobrá ústřední dvojka (z Franca dělá film na začátku zbytečně velkého pitomce), perfektní akce a dobrý soundtrack. Režisér se v akci očividně vyzná (není se co divit). Co chtít víc? Třeba lepší záporáky a o 10 minut kratší stopáž, ale nemůžeme chtít všechno. No rád bych druhý díl, Bud Jablonski by si to zasloužil. Konečně Neftlix vyplodil dobrý film. Celkem dobrý týden Netflixu 5. 8. Sandman a dneska tohle. Dávám mu ještě šanci.