Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Film, po kterém jsem zůstal jen tiše sedět a celou cestu domů jsem nepromluvil skoro ani slovo. Prostě geniální, nehorázně realistické, strhující svou výbornou kamerou a sugestivními jakoby nepřerušovanými záběry.. Stoprocentně film roku a uvědomuji si, že se pro mě stal asi i nejlepším filmem.

Jurský park

Jurský park (1993)

Moje filmová láska:) Je to také tím, že jsem od malička posedlý dinosaury a v každém filmu jsem dinosaury hltal, jak jen to šlo, ale Jurský park mi teprve splnil sen. Bohužel jsem to ani nemohl vidět v kinech, bylo mi pět let, ale i na tom videu u strejdy mě to dostalo (dokonalá znalost komiksu dle filmu mě snad vystrašila ještě více a já pravidelně odbíhal na záchod před scénami typu: záchod a Nedry v pralese:)) Pro mě pořád nejlépe vypadající dinosauři a nevím, čím to je, že to dodnes ještě nikdo nepřekonal (tohle myslím v celkové trilogii).. 10/10__________3D verze: Poprvé jsem viděl v kině, už jen to by byl zážitek hodný husí kůže, která se dostavila každých pět minut. Zvuk, hudba, dokonce to bylo i na popadesátý napínavý. Triky nezestárly ani o rok, geniální kombinace pár CGI a modelů prostě neomrzí. A 3D? Snad ještě lepší konverze než u Titaniku. Takhle kdyby se poctivě předělávaly i novinky. Díky 3D je pár scén dokonce i po tolika zhlédnutích lekacích. Dokonalost :) Původní dabing je skvělý a neruší.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Prostě neskutečná, vtipem a akcí nabitá jízda. Neustálé špičkování otce a syna pozdvihává Indyho na vyšší úroveň. Pro mě jednoznačně nejlepší díl z teď už tetralogie a kdykoliv se na něj kouknu rád a ještě jeden z mála filmů které mají čistých 10/10

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

K filmu jsem přišel jak slepý k houslím. Vůbec jsme netušil o čem to bude, ani že to má být trochu sci-fi.. Ale za to se mi film odměnil nehorázným způsobem. Seděl jsem, ani nedutal, nechal se oklamávat od obou kouzelníků a na konci jsem jen civěl na titulky a říkal si, že je to dokonalé..

Fontána

Fontána (2006)

Je to snová procházka do které se zahledíte a najdete mnoho.. a nebo také vůbec nic. Já jsem naštěstí z těch prvních a vracel jsem se už hodněkrát:) Neskutečná kamera a stylizace, plus parádní scénář a Hugh Jackman.. 10/10

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Asi můj první filmový muzikál a hned s takhle dokonalou choreografií... 10/10 a také zůstal nepřekonán... Mráz přebíhající po zádech konstantně celou stopáž filmu.

Matrix

Matrix (1999)

Přelomový a dokonalý film s úžasnými efekty a hooodně zajímavým příběhem a do té doby s neviděnými bojovými scénami. Co víc si přát? Nic..:)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

K Forrestovi tu bylo napsáno už tolik, že nemá smysl přidávat další řádky, ale to prázdné místo v mé Top 10 působilo nezdravě, tak aspon takhle :)

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Jeden z těch filmů, který dokáže okouzlit a nevyprchá z hlavy ani po pár týdnech. Výborná režie Ridleyho Scotta a velice příjemný Crowe v nádherných kulisách vinice. Už dlouho jsem si film nepustil dvakrát za sebou:) Co ještě musím zdůraznit je úžasná kamera, která si tak ladně proplouvá francouzským sídlem a diváka snadno přenáší do letního odpoledne společně s postavami.. 9/10