Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (363)

plakát

Vyjednavač (1998) 

Přidávám lepší čtyři hvězdy. Výborné vyjednavačské drama. Natočené ryze americkým stylem.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Odpočinul jsem si v kině u tohoto filmu lépe než v masážním salónu. A to jsem ještě na něj šel náhodu. Karle díky. Stálo to za to. Je to pořádná blbost jako všechny díly této série, ale má to šmrnc.

plakát

Minority Report (2002) 

Film jsem viděl znovu po patnácti letech a je to dobré, sice mi to přijde nedotažené, ale dobré. Poté co film skončil jsem si říkal, že z toho se opravdu dalo vyždímat daleko více. Zůstalo ve mě příliš otázek.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Další blockbuster, který za pár let půjde někam do kompostu. Peníze tam vidět jdou, ale celé je to tak zrecyklované tím vším klišém okolo, že se na to nedalo koukat.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

(NE)Příjemně jsem se přitom bavil, občas se mi zastavil při sledování dech, občas jsem se málem posral, ale jinak dobrý adrenalinový film. Vlastně asi nic podobného jsem za posledních deset let neviděl. Při sledování jsem musel film v pravidelných intervalech pauzovat, protože jsem se na to nedokázal dívat jako na celek. No v kině to musel být velký zážitek. Muselo to stát za to.

plakát

Atlantique (2019) 

Hodně zvláštní film, ještě po roce si pamatuji tu atmosféru které nemá ve filmu žádné srovnání.

plakát

Rudovous (1965) 

Když jsem se dodíval na film, tak mi bylo hodně líto, že nemám žádné fousy, které bych si mohl hladit stejně jako Rudovous. Tento film jsem příliš dlouho a zbytečně odkládal. Film je celý postavený na charismatu ústřední postavy (což vůbec nevadí), díky kterému na chvíli dokážeme nahlédnout pod pokličku starého japonského lékařství. Vidíme pacienty jako lidské bytosti se svým jedinečným příběhem a lékaře, který, pokud je dobrý, zde funguje jako průvodce na konci příběhů těchto lidí. Film má spousty dlouhých záběrů s nikdy nekončícím silným větrem v pozadí, které se mohou někomu jevit jako zbytečné. Nakonec u takového snímku není kam spěchat.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Tak to jsem rád, že jsem na to nešel do kina. Série se vydala směrem, která už pro mě nemá žádný smysl. Úplná ztráta času.

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Sice akční detektivka, ale dost příjemně a pozitivně vyladěná. Celá první série měla doslova relaxační tempo. Trošku mi to připomínalo Mare z Eeasttownu. Příběh samotný je taková laciná detektivka, nic překvapivého se tady neděje, ale i přes to to patří k těm nejlepším věcem které jsem viděl v roce 2023. Těším se na další sérii jestli se objeví.

plakát

Manželská historie (2019) 

Dlouhou dobu jsem se na ten film neměl odvahu podívat a přitom jsem chtěl. Těsně po rozchodu jsem si nebyl jistý jak by na mě zapůsobil a měl jsem si to tehdy pustit hned, ale to si říkám dnes teď a tady. Bál jsem se ho jak malý kluk. Výborné dílo. Stojí za to, aby se za to člověk podíval kdykoliv znovu.