Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (180)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Trošku Tarzan a Jane. Trošku Nuda v Brně. Trošku moc uzpívaný, ale ve výsledku bez většího zaváhání. Dámy a pánové, takhle se vydělávají peníze! Prostě pohádka, co vám budu vyprávět.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Mekong. Průměrná akční řacha bez pořádného překvapení. Pár záběrů je tam vskutku hezky poskládaných, lekačky dobře načasované a vizuálně to ladí, jak však dojde na zbylé aspekty je zle. Záblesky infantilnosti, klišé a trapnosti sledujete stejně často jako ty od rozpálených hlavní ústřední zelené party. Na Konga jsem sice nešel filozofovat, ale bavit se, ani tak to však na nějakou větší spokojenost nestačí. Ovšem chcete-li se na dvě hodiny odstřihnout od každodenních starostí a neřešit, mělo by to fungovat

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

T2. Druhý výlet do Skotska za partou již čtyřicetiletých zoufalců je jako po letech vyhrabaný památníček plný vzpomínek od cestou poztrácených lidí. Zpočátku si říkáte, jestli vůbec máte zapotřebí ty cancy číst znova, ale s každou další stránkou vás to chytí za srdce. Boylovo sprinterské tempo k tomu uhrane na první dobrou. Nechybí kamera plná vychytávek, nabušený soundtrack a hořký, místy až existenciální scénář. Já jsem si nostalgii povolil a nelitoval jsem. Tahle hra s rozbitými vláčky totiž diváka totálně zaháčkuje i napodruhé.

plakát

La La Land (2016) 

Snové, něžné a jásavé. Líp to popsat asi nedokážu. Chazelle předloni bije a letos hladí. Co na tom že je to ulhané jako projevy Ovčáčka a scénáristicky kýčovité. Když to přes sebe necháte převalit, ocitnete se na dvě hodiny jinde. Závěr dře kůži a romantické duše bouří. Mácha by měl radost. S La La Landem je to totiž jako s Kofolou. Když jí miluješ, tak není co řešit.

plakát

Pasažéři (2016) 

Tak nám někdo konečně zfilmoval song Iggyho Popa. Na to že jde v podstatě o dva lidi cestující vesmírnou tramvají je to vskutku okouzlující. Tedy v případě že tomu odpustíte chatrný scénář, který celé té romantické šarádě udává nějaký směr. Odstupňoval bych to asi takto: chemie mezi hollywoodskou smetánkou 8, výhledy do černých dálav 6, všechno ostatní 4. V průměru tak romantiky neurazí, ale o nezapomenutelný zážitek se vám to určitě nepostará. Přitom prostor k rozehrání daleko složitější partie by tu byl.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Nečekaně svěží, Tulák jeden ušatá! Konečně někdo rozbil tu značně zatuchlou atmosféru okolo multižánrového mišmaše jménem epizoda VII a natočil něco co má koule. Celá ústřední parta brusiče Karhana je sice povrchní a nezajímavá, ovšem v rámci příběhu naprosto účelná. Podíváme se letem světem vesmírem a některé záběry z hučících motorů X-wingů bych si nejraději pouštěl stále dokola v nekonečném gifu! Za mě tak reparát na výbornou. Je to akční, nejsou přítomna slzavá údolí a Darth Vader je zase ten správný rozparovač bez skrupulí. Body navíc za uhlídanou logiku v rámci celého universa a zjištění, že Lucasův svět může fungovat i bez extravagantních soubojů světlonoši, rodinných melodramat a efektních výstřiků lávy včetně dalších tun jiného digibordelu. Prostě radost pohledět!

plakát

Příchozí (2016) 

Už TO přišlo! Villeneuve po loňském Sicariovi servíruje další extatický kousek, který svou výpovědí drtí i čistokrevné romance. Film opět vede úsporná, ale naléhavá hudba svazující nedýchatelnou atmosférou plnou očekávání. (při závěrečných houslích jsem se napětím kroutil jak žížala) Ta jsou pak navýsost naplněna krásně poskládanou příběhovou linkou, pomalu plynoucími obrazy a dárkovou pointou. Emzáci jsou tu navíc nepopsatelně "cizí", na rozdíl od legií různobarevných humanoidů útočící z jiných sci-fi! Příchozí určitě nezasáhnou všechny, protože v kině dostanete něco úplně jiného, než jste viděli v traileru, ale u mě trefili střed. A to tak moc, že zde cením i svou dlouhodobou nemesis Amy Adams. Za mě zatím film roku.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Je to prostě fantastiš! Všechny ty barevný potvory. Třeba zlatej orel s dvěma ocasy, krtko-strako-pysk a barevný jojo měnící se na ještě barevnějšího netopýra. Prostě paráda. Navíc je to slušně natočená pohádka, co uchvátí oko a nenudí epikou. Přidejte Star Wars efekty, roztomilou dánskou dívku, dvě retro buchty a poťouchlýho tlusťocha a myslím, že máme zaháčkovanou další generaci. Ale čeho vlastně? Zoofilů?

plakát

Doktor Strange (2016) 

Tak nějak nevim co si o tom myslet. Je to takový "strange"! Z hlediska příběhu je to pořád stejný kolovrátek boje nezdolného dobra proti kardinálnímu zlu, takže žádná výhra. Ony se ty komiksové zápletky podesáté už docela okoukají. O humory se film občas snaží, ale tentokrát to na mě působilo křečovitě. Jinak Cumberbatch i Mikkelsen v rolích stejně laděných mindfuckerů dobrý a stejně tak vizuál, který vám nejednou protočí panenky jako desátý panák tvrdého. Prostě takovej fantasy Inception s červenopláštníkem, hvězdnejma bránama a destrukcí toho nejhrubšího zrna. Dokupy tak oči jásají, mysl strádá. 60%

plakát

Sedm statečných (2016) 

Na plešounovu bandu pistoleros to sice nemá, to je silná nostalgie žejo, ovšem jinak to není úplně marný. Originalitu nečekejte, ale neloudá se to, ústřední charaktery neurazí a sází se hlavně na povedenou akci. Většina ošlehaných týpků národnostně připomínající malířskou paletu dřív střílí než mele a k mému upřímnému překvapení nedochází ani na ultimátní souboje na 20 minut či nesmrtelné americké terminátory, kteří po šesti kulkách v hlavě recitují ódu na radost. Až na utahaný konec jsem se tak bavil nad poměry. Pokud vám stejně jako mě k pobavení stačí pár trefných hlášek, absence hvězdnaté vlajky a mrak kulek svištící vzduchem, určitě si tuhle novinku neodpírejte. Prásk!