Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (204)

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Takový ten film, kdy vás na začátku chytne přitroublej, pohodovej úsměv a drží se vás až do konce filmu. Romanticko-rodinná komedie s očekávatelným závěrem, přesto svěží, pohodová, se skutečně vtipnými momenty, dokonce i se špetkou originality. A co především, bez fekálního humoru ! Za to dávám palec nahoru, obzvláště při účasti Sandlera.. Možná by to mohlo být o cca 10 minut kratší. Ale jinak bez výtek skvělý film, ve své kategorii určitě za plný počet.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Čas jsou peníze. A tady v tomto filmu to platí doslova. Skvěle uchopená myšlenka, film mě ihned vtáhnul do děje. Bohužel konec filmu mě hodně zklamal. Místo pořádného finále to celé tak nějak vyšumí do prázdna, což je ohromná škoda, protože jinak by to bylo jasně za plný počet.

plakát

Gravitace (2013) 

Vizuálně naprosto bezkonkurenční zážitek, některé záběry jsou skutečně dech beroucí. Ale přesto jsem se při filmu několikrát znatelně nudil. Bezchybný vizuální zážitek není u filmu prostě vše.

plakát

Lásky čas (2013) 

Naprosto skvělé romantické drama, jehož jediným šrámem na kráse je právě ona "sci-fi" zápletka, jenž místo aby byla pomyslnou třešničkou na dortu, filmu ubírá drobně na parádě. Chemie mezi ústředními postavami je naprosto úchvatná, jako drama film funguje perfektně, bohužel ono cestování po ose vlastní minulosti má tolik paradoxů, chyb a wtf momentů, že ho nelze nezmínit jako zápor. Raději bych se řídil heslem, že kde si nejsem jist půdou pod nohama, tam se nevydám, než chtít být originální za každou cenu. Jinak ale jako celek film působí velmi vyzrále, a pokud cestování vezmete jen jako milý doplněk a nebudete se jím moc zabývat do hloubky, dostanete perfektní romantické drama.

plakát

Hříšná cesta do ráje (2013) 

Hledání cesty k sebepoznání sebe sama je sakra těžký úkol. A když do toho máte pocit, že v ostatních vzbuzujete leda tak lítost a nad sebou samým cítíte hořký odpor, o to těžší. Julianne Hough po těžké havárii se vydává vstříc víru Las Vegas ve snaze dohnat mainstreamové hříchy mládí a vypořádat se s aktuální životní situací. Úvod působí spíše komediálním dojmem, aby se postupně přeměnil v drama o smyslu života. Ano, na konci filmu už poselství o tom, že krása je v nás a ne navenek, působí až příliš nuceně, ale přesto mě nedokázalo zbavit hřejivého pocitu z předchozího průběhu. Asi je to klišé, ale ten film mě prostě dostal. Titulky tak doprovází jemný, trošku přitroublý, ale pohodový úsměv a pocit, že takhle by to jednou mohlo být v i reálu. I když víme, že nemohlo. Přesto těch necelých 90 minut uběhlo svižně a slabší 4* jsou plně zaslouženou odměnou.

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Největší zklamání seriálového podzimu roku 2013. Ne, že by Blacklist jako celek působil vysloveně špatně. Taková béčková kriminálka, kterých jsou tucty. Jenže ještě před vysíláním byl prezentován jako velkolepá novinka, jako napínavý thriller s dobrou zápletkou. Začátek série se tak skutečně vyvíjí, první 4 epizody jsou skutečně dobré, proto se ani nedivím zdejšímu hodnocení většiny, která hodnotí pouze po pilotu. Jenže seriálu strašně rychle dochází dech. Po skvělém začátku se v ději přilíš neposouvá, ale pouze přešlapuje na místě, aby nasbíral co nejvíce epizod, které se stávají lacinější a lacinější, s naprosto naivními a příliš nereálnými zápletkami. Když konečně přetrpíme vatu, která trvá dobrých 10-12 epizod, dostáváme slušný a řemeslně dobře provedený závěr první série. Bohužel i tak seriál neudělá zásadní krok a stále přešlapuje na místě, abychom v další sérii začali prakticky na startovním bodě pilotu, pouze s pár informacemi navíc... nevím, jestli je tohle ta správná cesta, jak upoutat diváka, aby dále sledoval. Na mě to rozhodně nezafungovalo, a ačkoliv bych rád poznal další vývoj zápletky, pravidelně sledovat nehodlám. Stačí vyčíhat začátek a konec série, a o nic navíc nepřijdete.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Zatím jednoznačně nejlepší komedie roku 2013. Důkaz, že i v současnosti lze natočit originální, a především vtipnou komedii, a to i bez přehnaného množství fekálního humoru. Hercům jejich role sedly perfektně, natáčení si evidentně užívali. Většina rolí působí naprosto přirozeně, což u komedií tohoto typu nebývá bohužel až tolik obvyklé. Scénář je perfektní, vyvaroval se jakýmkoliv hluchým místům, a i přes poměrně delší stopáž na nás valí jednu perfektní scénu za druhou. No a Jennifer, tak to je takový malý velký bonus jejím fandům. <3 Komedie, která se do budoucna svojí pohodou určitě neztratí.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Neviděl jsem seriál, kde by propad kvality jednotlivých sérií byl tak rapidní a strmý, jako předvedlo Vyprávěj. První až třetí série jsou skutečně vynikající, a patří mezi to nejlepší, co česká seriálová tvorba nabídla. Drobné nedostatky a černo-bíle podávadá minulost v malých dávkách, to vše se dalo opomenout. Ale se 4. sérií šel seriál tak rychle dolů, až je to něuvěřitelné. Z kvalitního seriálu se stal jednohvězdičkový brak. Poslední, 5. série, bylo čiré utpení. Naprosto nelogické jednání postav, přeskakování důležitých dějových momentů, nelogické zvraty a vykreslování současnosti přes několikero růžových brýlí. Ukázkový odpad... Doporučuji poslední dvě série vynechat, a dostanete nadprůměrný seriál, který by snesl i hodnocení v červených číslech. Při existenci 4. a 5. řady se však musí spokojit s průměrem, a to ještě může být rád...

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce (filmu) hlas, kde borový zaváněl háj. Moc krásný a úžasný film ! Naprosto skvělá, originální forma vyprávění, netypický příběh, žádné stereotypy... více a více této originality do "romantických komedií" ! Nejspíše osud zasáhl, že jsem si tento film pustil z nepřeberného množství filmů na HDD zrovna na 1. máje...Gratulace, bylo to brilantní, s radostí uděluji 5 hvězdiček.