Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Ross, Rachel, Monika, Chandler, Joey, Phoebe. Kdo by tuhle šestici neznal ? Bezkonkurenčně nejlepší sitcom všech dob. Kdo tvrdí opak, ať se jde zahrabat !

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

SG: Atlantis pro mě bezesporu patří mezi to nejlepší, co sci-fi žánr přináší. Seriál mě chytnul hned od počátku - od děje, přes hlavní postavy až po nepřátele, kteří jsou ti nejlepší z celé SG. Hlavní postavy jsou skvěle napsané a ještě lépe zahrané (Davit Hewlett - Rodney McKay) a vztah mezi nimi se viditelně vyvíjí, takže máte pocit, že se seriál odebírá určitým směrem a nestagnuje. V pozdějších epizodách se objeví noví nepřátelé, kteří s sebou přinesou zajímavé zvraty. Díly jsou namíchány skvěle, střídají se "objevitelské" epizody s těmi akčními, ale i také vážnějšími a dokonce citovějšími. Je pěkné vidět, že i v jiné galaxii lidé zůstávají lidmi. Jedinou chybičku má tenhle seriál v počtu dílů, kterých vzniklo jen 100. Seriál ani zdaleka nevyčerpal všechny možnosti a tak ve skrytu duše doufám, že se třeba znova za pár let obnoví, nebo alespoň vznikne slibovaný film. Kéž by. Jinak se jedná o naprosto parádní sci-fi seriál ve všech směrech a který je hned po Přátelích mým nejoblíbenějším seriálem, a tak mu s radostí uděluji plný počet bodů a můžu ho všem vřele doporučit !

Dr. House

Dr. House (2004)

Nejroztodivnější případy, nemoci které snad ještě nikdo nepojmenoval ? Jedině dr. House si s tím vé rady ! S přibývajícím počtem dílů ubývá kvalita a zabávnost onoho omílání dalších a dalších lékařských případů, ale díkybohu je to vše vynahrazeno ve stoupající kvalitě děje, který dostává více a více prostoru. PS: Ironie dr. House je nepřekonatelná. House: Žádná žena nás neuvítá doma s večeří a polibkem. Proto Bůh stvořil mikrovlnky.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Ztraceni jsou jako droga. Podíváte se na jeden díl, a už jste v tom namočený až po uši. Stačí další 2-3 a už není návratu zpět. Dějová linka tohoto seriálu je absolutně dokonalá. Chytil jsem do do pasti Ztracených. A jsem zatraceně rád !

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

První řady byly lepší a originálnější, od 4. série se vtipy a situace celkem opakují. 6. série ale přinesla opět oživení a zase vrátila seriálu jeho původní laťku. Přes to všechno jeden z těch lepších sitcomů, kterému k onu NEJ chybí jen malinko. EDIT: Po dokončení 8. řady zvyšuji na plný počet a povyšuji na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Jsem velmi zvědav, jak se tvůrci vypořádají s restartem série. (Evelin navštíví Charlieho a Alana) Evelin: Chtěla jsem se jen podívat na lidi, které mám ráda. Alan: A nebyli doma ?

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Jeden z nejlepších seriálů, na který se dá dívat pořád dokola a dokola a neomrzí. Vtip střídaný s vážností, kterou válka přináší. Ten, kdo nikdy neviděl alespoň několik dílů, dělá velkou chybu. (Je třeba ošetřit koně.) Hawkeye: Víš něco o koních ? B.J.: Jednou jsem šlápl do hnoje. Hawkeye: Tak velíš.

Spolužáci

Spolužáci (2006)

V dnešní době, kdy americká produkce chrlí jeden brak za druhým, nepochopím, proč byl tento skvělý sitcom ukončen hned po první sezóně. Proboha, proč ??? Bohužel takto nám zůstalo pouze 19 epizod s několika zajímavě napsanými postavami. Nezbývá nám než jen si domýšlet, jakým směrem a na jaké vlně by seriál dál plynul. Rozehrané to však bylo dobře. Lina : (ptá se na oběd) Bylo to tak nechutný ? Richie: Ne, nebylo to nechutný. Byl to totiž kuřecí Hitler. Byl to nepřítel celého lidstva !

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Geniální, opravdu geniální britcom. Jedna epizoda vtipnější než druhá, některí hlášky jsou opravdu nezapomenutelné. Jsem rád, že se tvůrci drží hesla kvalita nikoli kvantita, a že raději vyprodukují menší počet dílů s brilatním obsahem. Jedno malilinkaté mínus za odchod Denholma a nahrazení ho jeho synem, který trošku vtipu na úkor taťky ztrácí. Denholm: Pánové, když jsem zakládal Reynholm Industries, měl jsem pouze dvě věci. Sen a 6 milionů liber.

Deník zasloužilé matky

Deník zasloužilé matky (2001)

Jeden z nejpohodovějších a nejpříjemnějších seriálů (sitcomů), které jsem měl kdy tu možnost sledovat. Po shlednutí posledního dílu musím konstatovat, že mi tahle střeštěná rodinka bude chybět. Jako úplný vrchol seriálu považuji rozhovory mezi Vanem a Rebou, které prostě neměly chybu. Upřímně sem se u nich pobavil. (Po požáru v domě.) Van: To je i tvoje vina! "Je mi strašná zima." Tak se obleč ! Cheyenne: Jasně Vane, řekla jsem, je mi strašná zima, tak co kdybys zapálil dům !

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009)

Rád bych komentář začal slovy na úrovni, ale po posledních dílech a celém seriálu po mě zůstavají tak skvělé a fantastické emoce a vzpomínky, že se nemohu ubránit slovům: "TAK TO BYLO TEDA SAKRA HUSTY !!!". Nový směr SG si mě naprosto podmanil. A když říkám naprosto, myslím to doslova. Najednou se mi předchozí série SG zdají až směšné, šíleně schémovité bez jakékoliv myšlenky. Všechno, co tam chybělo, se zde nakumulovalo, jako kdyby to v těch scénáristech už pár let bylo, jen se to báli použít dříve. SG Universe nechybělo prostě nic. City, napětí, drama, vtip, vážnost. Já těm postavám žral všechno, tu beznaděj uvěznění, radost z maličkostí, strach z budoucnosti, a spoustu dalších malých drobností, které očekáváte, že budou lidé v podobné situaci prožívat. Tohle je prostě ta Stargate, jakou měla být již dávno. Stargate konečně došla k vyšší formě existence - takové malé velké povznesení. :) Nepochopím proto, proč byl seriál zrušen, a je to ale opravdu obrovská škoda, protože potenciál v něm byl a stále je ohromný. Já se jen budu modlit, aby se to tvůrcům v hlavě rozleželo a naservírovali nám, třeba po 3 letech, další série. Protože stargate není seriál. Stargate je kult. Uvidíme se na druhé straně.