Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (1 219)

plakát

Treevenge (2008) 

Splatter je zajímavý druh horroru, který mne velmi baví již od doby legendárního filmu Branidead. A zde jsrm tedy čekal pořádnou porci krve a zábavy. Výsledek je takový, že z 16 minut trvá film 14. Z nich 10 minut je takové nic extra "intro" nastiňující pocity stromků a jen zbylé 4 minuty jsou výživným splatterem. Tudíž dějově nic převratného, herecké výkony slabé a nápaditost tu taky moc není (až na zabití páru a jejich pusu). Pouze 3z5.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Překvapivě povedená pohádka. Základ s ji Kotkem a obrázky mne odrazoval. Ve výsledku Kotek mile prekvapil, Voříšková/Ramba byla krásně strestena a Geislerová krasne zlá, Brill na Němku krásná. Děj nebyl bůhví co, ale atmosféra a herecké výkony byly klady. Slušné byly i efekty. Milé překvapení a 3z5 Edit: po dalším shlédnutí zvyšuji hodnocení na 4z5 hlavně skrze skvěle rozvernou Terezu Voříškovou/Ramba.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Povedený animák, který opět drží skvělá animace od studia Pixar. Dějově zde nejde o bůhví co převratného, kdy klíčovou postavou je i zapomnětlivá Dory. Po letech jsem tento film viděl a ač jsem jej s chutí dokoukal, tak snižuji hodnocení z 4* na silnější 3*.

plakát

Skrytá tvář superhrdinů (2016) (seriál) 

Vcelku zajímavý pořad mapující Francouzské extrémní sportovce. Zajímavosti jejich těl i sportů baví stejně jako krásné exteriéry. Celkově to je takový průměrný pořad, který je vhodný k "zabití nudy".

plakát

Divoké hrady (2017) (seriál) 

Skvělý dokument s krásnými a mohutnými hrady, který není úzce zaměřený na historii. Je zde důraz i na přírodu okolo i dobové souvislosti. Pro skvělý pořád není nutné jít do velké hloubky. Spokojenost a tradičních 5z5.

plakát

Červený trpaslík - Série 12 (2017) (série) 

Konečně velmi povedený návrat ke kořenům, kdy se zde tvoří mnoho nového vtipu bez jakékoliv "recyklace". Drobným záporem je velké množství nových epizodních postav. Avšak chápu, že dělat nové vtipy se tvůrcům bez té "recyklace" moc nedařilo a právě skrze tyto epizodní postavy se "recyklace" zahodila a celé to vypadá živelněji a méně "natahovaně". 4z5

plakát

Na střechách měst (2016) (seriál) 

Zajímavý seriál/pořád který v sobě kombinuje architekturu, historii, zahradnictví a to vše v příjemném tempu y skvělou kamerou. Překvapivě zábavné, ač nejsem přeci jen "cilovka". 3z5

plakát

The Frame (2014) 

Zvláštní film, který pulsuje mezi 2 ději, mezi 2 hlavními hrdiny, ale vesměs oba děje jsou "běžné". A zvláštní je jen to jejich prolínání. K výsledku, či nějakému poselství se vlastně ani nedostaneme, ale stále to táhne solidní atmosféra. Chválím i solidní herecké výkony, ale celkově za mě jen slabší 3z5.

plakát

Na dřeň (2012) 

Zajímavý a zároveň hodně rozporuplný film. Vztah arogantního, problémového rváče a milé, životem zkoušené Stephanie. Aliho chování vůči svému blízkému okolí kolísá mezi arogancí a snahou pomoci a přesně tak "létá" i stěžejní vztah a emoce celého filmu. Je zde mnoho pasáží,které zahřejí až na duši (první koupel, zkusíme zda to funguje, první manažerování Stephanie, paprsky slunce, tanec na křesle...), ale také množství těch co pošlou děj až do smutku a zírání, co je Ali "za vola", či jak jsou lidé zlí obecně. Tudíž složité na hodnocení. Herecké výkony jsou zde skvělé Marion Cotillard potvrdila svoji extratřídu a Matthias Schoenaerts zvládl roli "arogantního rváče s občas laskavým srdcem" bravurně, ač mi jeho postava pocitově příliš neseděla.Chválím také kameru a hudbu. Celkově silnější 3z5.

plakát

Těžko ho zabít (2018) (pořad) 

Vcelku zajímavý pořad o bývalém MMA zápasníkovi, který se rozhodne si vyzkoušet různá nebezpečná zaměstnání. Vše mu jde až s velkou lehkostí, ač mnohdy jsou dané profese o pomalu celoživotním drilu, tak Tim to dá za 2 týdny. Tu odstřeluje laviny, tam krotí býky a tam prchá z hořícího letadla. Celkově to tedy lze bát jako nástin co dané profese obnáší a náhled do jejich útrob. Suma sumárum se na to dá podívat a i se člověk něco dozví. 3z5