Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (1 219)

plakát

Úplně debilní zprávy (2018) (pořad) 

Rádobyvtipný pořad s prsatou moderátorkou (Sonia Edde) u kterého převažuje trapnost nad vtipem. 1z5

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Velmi pohodový film z prostředí ranních zpráv. V jeho čele exceluje krásně ztřeštěná Rachel McAdams jejíž úsměv vždy projasní celý film. Harrison Ford zde funguje spíše skrze svoje velké charisma jak skrze nějaký herecký výkon. Ostatně celý děj je takový pozvolný a vesměs se tu toho moc neděje, ale prostě baví. Velmi milé překvapení až jsem zvažoval 4z5 pak jsem váhal zda to není moc, ale já tentokrát "ustřelím" a ty 4z5 dám za tu Rachel a tu pohodu, která z tohoto filmu sršela.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Star Wars mám rád, ale tyto nové díly jsem spokojeně ignoroval až do dnešního dne. Dějově to je slušné jako ostatní Star Wars, ale je zde i nadále ten patos BB-8, láska Finn-Ray, Solo-Leia, či opáčka již vyžitého (z Anakina se stal Vader a "nově" ze syna Hana se stal Kylo Ren... a stejně jako Vader je zde váhání zda je temnota to pravé... Kylo Ren má masku alá Vader ). K tomu nějaký ten připitomělý rozhovor jak z Amerických filmových trháků, nějaké to machrování atd... Dál mne vadil meč Kylo Rena jako proč tam měl ten podivný držák? Pak to celé působí lacině až "počítačově". Což je i další problém nových SW dost věcí nemá to kouzlo čistých efektů původních dílů, ale působí jak kdyby člověk hrál nějakou hru. Takže podívat se na to šlo, ale na víc jak 3z5 to fakt nebylo. I jsem dost zvažoval jen 2* ale tomu pomohla pohledná Rey.

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Další z průměrných akčních filmů, ale byl čas to vidět tak proč ne. Lákal mne zde skvělý Stathem, ale i pohledná Jessica Alba. Jessica potvrdila, že není moc dobrá herečka. Stathem podal průměrný výkon. Ostatně děj byl již 100x ohrany, i tak zde bylo pár slušných scén, které hodnocení udržely na slušné 3z5.

plakát

Upgrade (2018) 

Velmi zajímavý film o tom jak se může zvrtnout technologicky pokrok lidstva. Zároveň to je slusny akčnák, který se nebojí krve, či bitek. Děj je vcelku jasný od počátku, ač koncovka přeci jen překvapila. Herecké výkony mne moc neuchvátily, ale efekty a akce to vynahradily. Dávám slabší 4z5.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Po premiéře tohoto seriálu jsem na něj slyšel jen samu chválu. To potvrzuje i zdejších 84% z takřka 20.000 hodnocení, či pozice 206. nejoblíbenějšího a 283. nejlepšího seriálu. Očekávání tedy byla nemalá. První díl mne bavil, ale postupně seriál spadal až do stereotypu, kdy každý začal milovat každého a každý každému pomáhal. Zvraty zde sem tam byly, ale nic úžasného. Vtip jak kdy první díl super a postupně to bylo o tom, že nastalo jen pár dobrých scének za díl. Herecky excelují "Martin Hofmann" a vcelku i "Zdeněk Godla" s "Cyril Drozda". Pak tu je zástup průměrných výkonů v čele s "Erika Stárková " a mladou sympatickou dvojicí "Filip František Červenka " + "Magdaléna Kozáková ", či "Klaudia Dudová". Naopak taková "Jitka Čvančarová " s tím "němcem" byla otřesná spolu s dalším zástupem nehereců. Celkově jsem tedy rád, že jsem tento seriál viděl, ale na víc jak 3z5 to opravdu není.

plakát

Mike a Molly (2010) (seriál) 

Seriál již pár let občas zahlédnu v TV a z těch mnoha střípků jsem se nikdy nebavil. Obě hlavní postavy se snaží co nejvíce pivořit a když ani to nestačí? tak to ozvláštníme tím, že se něřím cpou. Případně se naopak snaží zhubnout a pozorují jiné jak se cpou. K tomu dodejme peripetie jaké jsou běžně mezi muži a ženami. Zvažoval jsem 2*, ale když z jednotlivých dílů "nedávám" víc jak 10 minut, tak to prostě na víc jak 1* není.

plakát

Drsňačky (2013) 

Název "Slečna slušňák" mi dal vzpomenout na film "Slečna drsňák", který byl obstojný a na zkrácení času se hodil. V "drsňákovi" fungovala velmi dobře dvojice Clain+Bullock. Bohužel zde Bullock moc neoslnila a Melissa McCarthy to je kapitola sama o sobě. Její herecký um fakticky neexistuje své role staví na své tloušťce a tak 1 výrazu nic víc, tudíž i zde dělala to co v seriálu "Mike a Molly". Scénář samotný byl již mnohokrát přehraný, ale kdyby zde byly lepší herecké výkony, ubralo se na trapnosti (albín, raketomet, trhání kalhot atd..) tak by to i na ty 3* bylo. Korunu všemu nasazuje rodina Shannon. Opravdu slabé, ale ty 2z5 ještě dám.

plakát

Tajemství čínského Zakázaného města (2017) (TV film) 

Vcelku zajímavý dokument o stavbě tak obřího palácového komplexu, který nemá ve světě konkurenci. Vše bylo promyšlené do detailu. Udivuje i to jak dokázaly přemisťovat tolik materiálu přes celou Činu, či důmyslná ochrana před ohněm, či v neposlední řadě to jak tak staré stavby dokáží odolat i zemětřesení o stupni 10. Věřím, že nejvíce si z tohoto dokumentu vezmou různí truhláři, stavitelé a další řemeslníci. Pro laika to je opravdu o tom pozorovat krásné budovy, nasát trošku historie a k tomu pár údivů (jako to zemětřesení). 4z5

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Řeckou mytologii i historii mám rád, ale zde jsem vesměs zklamaný ze zpracování. Mnoho efektů působí až "moc počítačově" a tak si člověk připadá jak kdyby hrál hru. Dějově to taky není bůhví co jak proslovy, tak průběhem bitev. Jakýkoliv Řek zde zabije sám desítky ne-li stovky Peršanů. Tyto hrdiny naopak po desítkách zabíjí Nesmrtelní (vlastně strážci velitelů) a pak přijde Themistokles a sám jich zabije hned asi 8. O jeho cestě na koni ani nemluvím... navíc na cílové lodi se mlátili jeho Řekové a on tam musel z jiné lodi pomocí koně i přes vodu? Jako cože? Nu na 3z5 tedy hodnotím skrze historii a hlavně nádhernou čarodějku Evu Green (a ano i její odhalená scéna potěšila).