Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (1 219)

plakát

Nevědomí (2013) 

Film s zajímavou aurou nevědomí, vymazání mysli atd.. Ale děj který se vesměs točí kolem jednoho hrdiny a jeho přítelkyně přeci jen není jednoduché zvládnout ve scénáři. Lze dodat nějakou tu akci, což zde sice bylo ale stále totéž dokola. Drony mne bavily, ale též vše neutáhly. I takový herec jako Freeman zde měl "pár štěků" jako modelko-herečka Kurylenko, což je dosti nevyužitý potenciál takového herce. Cruise byl klasicky super. A "velkolepé" finále bylo až vtipné... Poznám, že lžeš atd.. kryjí mne celu dobu drony a pak drony nechám za dveřmi a "čumím", že v balíčku je jiný obsah než jsme si objednal... No nevím. Dávám 3z5, ale zvažoval jsem i o horším hodnocení.

plakát

Smrtihlav (1998) 

Zvláštní film od kterého jsem čekal temnou mysteriózní zábavu a místo toho jsem dostal 100 minut tmy a šedi. Herecké výkony mne nijak neuchvátily a i ten děj nebyl bůhví co. Závěrečný souboj byl také nic moc. Jako hlavní klad beru atmosféru, kostýmy a úplně poslední minuty filmu. Každopádně jsem zklamán, že jsem zvažoval i 2*, ale nakonec dávám 3*.

plakát

Místo u moře (2016) 

Vysoké hodnocení, zlatý glóbus atd.. Velká lákadla, abych toto drama shlédl. Výsledek mne bohužel vesměs nudil. Casey Affleck mi přišel celý film takový nudný, pomalý s klíčovými slovy "nevím / asi / ani ne"... Do toho sem tam nějaký ten výbuch hněvu, který byl jen chvilková záležitost po které měl Lee nějaký šrám, ale nemělo to hlubší význam. Postava matky též fakticky doplňková postava. Ani ty dějové prostřihy do tragické minulosti nebyly moc dobře zakomponované. Takže taková dvou hodinová nuda s kvalitní kamerou a takovou poklidnou atmosférou s příchutí smutku. Na víc jak 3z5 to bohužel není.

plakát

Grandiózní vlaky (2016) (seriál) 

Mám rád cestování vlakem. Je v něm pohoda, klid, dostatek místa i krásný výhled do krajiny. Ve vlaku je Vám jedno zda jedete rychle nebo se "kodrcáte" pomaličku po nějaké úzkokolejné trati. Tento seriál ukazuje nejúžasnější vlaky světa a po shlédnutí mám chuť některé z nich poznat osobně. Snad se mi to jednou splní. 4z5

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

K filmu mne přitáhlo kvalitní hodnocení a účast Emily Blunt. Celkově chválím kameru, exteriéry a ve finále i slušné herecké výkony. Co se děje týče, tak ten lze shrnout dosti krátce. Jediné "překvápko" je minulost tajemného poradce. Po úvodních asi 30 minutách jsem čekal akci, úplatné policisty, nějakou tu přestřelku.. Místo toho nastala gradace děje formou "sundáme pár gangsterů od pohledu na dálnici", či "sleduje nás auto", či "budeš mluvit (protože mám sebou barel vody)". No čekal jsem víc, ač jsem měl myšlenky na 4z5, tak zůstávám u 3...

plakát

Země: Území záhad (2014) (seriál) 

Slabý dokument, kde není vysoká kvalita ani mluvčích natož záhad. Co se po světě "šustne" tak je záhada a samo část toho je i v Rusku. Rus přeci má vše, co všichni ostatní, a Ruské expedice byly všude. Nelze vše označit za totální "kravinu". Jsou nevysvětlitelné záhady a nepřijde mi nereálný mimozemský život, či nějaké mýty proč ne. Ale takto pojatý dokument je spíše úsměvný... 2z5 ještě dám

plakát

Neposlušnost (2017) 

Od filmu jsem toho mnoho nečekal. Motivace ke shlédnutí byla dvojice skvělých hereček ( Rachel McAdams, Rachel Weisz ), které jsou navíc krásné. Druhou motivací bylo lesbické pnutí mezi oběma hlavními hrdinkami. Samotný děj nebyl nikterak složitý na tak dlouhou stopáž, ale celkově si tak poklidně plynul a stále dokázal bavit. I ten kontrast New Yorské rebelky a ortodoxního židovství byl pojat citlivě a i toto podtrhlo tu plynulost a poklidnost celého děje. Výsledné 4z5 jsou možná lehce nadhodnocené, ale 3* mi přijdou málo.

plakát

Heavy Trip (2018) 

Je to opravdu metalová komedie, která člověk neholdujícímu tomuto stylu moc bavit nebude. Já jsem pravý opak metal miluji ve všemožných odnožích (i tak zdaleka ne všechen metal), tudíž jsem "cílovka" tohoto filmu. Výsledek je mrak vtipných hlášek, gest i scének. Je zde tolik nezapomenutelných scének i hlášek, že nic nebudu vyzdvihovat a jen doporučím ať se na to každý fanda tvrdší hudby podívá. Jinak Minka Kuustonen je pohledná herečka a samotná kapela valí velmi slušný brutal death metal (s prvky slamu) a ani aplikace "Shazam" mi neprozradila, že by daný song někdo nahrál.. Ale kdo ví. :) 5z5

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Jedna z nejhranějších mobilních her se dostala i do filmu. Očekávání nebyla moc vysoká, ale grafika se mi líbí tak jsme¨m se podíval. Dějově to je obstojné, ač 2/3 filmu chybí akce a pak to jde vše strašně rychle. U zábavnosti jsem čekal víc, ale je zde pár velmi zábavných scének. Tyto scénky zas někdy vyváží totální trapnost, či přílišná infantilnost. Každopádně na 3z5 to je, ač mi to stačilo vidět jednou.

plakát

Muž jménem Ove (2015) 

Severské filmy mají vždy vynikající atmosféru i exteriéry a "Muž jménem Ove" nebyl výjimkou. Herecké výkony byly slušné, ale na nějaké velké výkony zde nebyl ani moc prostor. Děj samotný si tak poklidně plyne, vyvíjí se a sem tam je plný smutku, sem tam černé komedie. Bavil mne vývoj všech postav. Ohledně hodnocení jsem byl rozhodnutý pro 4*, ale ta koncovka od "porážky bílých košilí" a záchrany Runeho po titulky byla vynikající. Až jsem měl slzy na krajíčku, což se mi u filmu děje opravdu málokdy... Za toto tu hvězdu přidám a dávám 5z5, ač nejsou nejsilnější.