Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 763)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Donutila jsem se jít do kina a určitě jsem nelitovala ani chvilku. Okolo sedícím chipsákům jsem po chvilce dala najevo, že tudy cesta nepovede ani náhodou. Nikdy nepochopím, proč lidi v kině jí, proto jsem přestala chodit. Raději mám obrovskou televizi a kvalitní ozvučení doma, kde mě fakt nehrozí že poznám kterým zubem zrovna nějaký blb drtí brambůrku. Takže jsem se překonala a nelitovala, bylo to famózní, výborné po všech stránkách, vizuál, muzika, herci, triky, zaslouženě pět hvězd.

plakát

Šógun - Zítra je zítra (2024) (epizoda) 

Neuvěřitelně jsem se těšila na mého oblíbence Sanadu. Defacto ve velké většině zásadně zemře, tady je ještě cesta dlouhá. To jeho hraní skrytých emocí, užívám si to, tak jako seriál v jeho celku. Začíná to nabírat obrátky, těším se na další díl.

plakát

Bastard (2023) 

Jako vždy toho Mads moc nenamluvil, ale mělo to svůj význam. O čem se bavit se zpupnou, nadutou šlechtou, která vás klidně uvaří zaživa? Tohle byl zásadový člověk, paličák, dříč a měl pod tou slupkou srdce. Pěkná kamera, hudba. Skvělý film.

plakát

Ohňostroje (2023) 

Poznala jsem pár míst, kde jsem nedávno chodila, o to silnější to bylo. Doba jaká byla, život na Sicilií tvrdý a pokud tam vzniklo cosi, co se neodpouští, nebylo to k žití. Viděla jsem skvělé herce, které ani neznám, skvělou kameru a konec, který mi během vteřiny vyrazil dech. Tohle budu mít v hlavě dlouho.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Možná za to může fakt, že jsem před pár dny ze Sicílie přiletěla, možná to, že v Palermu je výstava věnovaná boji proti mafii, možná to, že radnice, soudy, policie v Palermu makají tak, že je dnes podle statistik bezpečnější než Praha. Možná to, že sicilská mafie hodně ztratila a její aktivitu převzala Neapol, možná to, že výpalné se stále platí, místní mají tvrdý život a přitom srdce na dlani. To všechno ovlivnilo náhled právě na tenhle film. A byl sakra dobrý a to mě stačí.

plakát

The Covenant (2023) 

Lze jen smeknout před tímto lidským příběhem ve válečném konfliktu i zpracováním tématu. Perfektní práce Guye Rutchieho i herců.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Fenomenální jízda s luxusní kamerou a střihem. Co dodat víc? Keanu vypadá pořád více zpustle , Donnieho jsem si užila a jednu výtku bych tedy měla, ať už konečně přestanou Sanadovi dávat role, ve kterých se konce nedožije. Ale jinak perfektní.

plakát

1923 - Season 1 (2022) (série) 

Jednoduše, je to výborné, ten rozvoj ranče i starosti. Indiánská linka je drsná a obsazení výborné, co si přát víc?

plakát

Válečnice (2022) 

Trochu se mi jeví, že pánské osazení tak trochu nemůže skousnout, že jsou ženy, které vydrží víc než chlap, jinak si nelze vysvětlit některé jejich výlevy na adresu filmu.Taktéž rozhodně strávili v Africe se svými předky několik generací a při setkání s bílými otrokáři se tetelili blahem. Skvělá Viola Davis a slušný zážitek, včetně afrických rytmů.

plakát

Senke nad Balkanom (2017) (seriál) 

Nečekané zjevení na seriálové nebi, výtečně zpracovaná politická situace na Balkáně po první světové válce, kdy jednotlivé státečky hledaly svoje místo na slunci ne zrovna legální cestou. Takže tu máme mafii bělehradskou, makedonskou, přimíchané Bulhary, Srby, Chorvaty, Slovince, a ti všichni hezky pěkně hodlají pašovat opium, kde překážeji Turci a kecá do toho banda ruských kozáků, kteří po bolševické převratu dostali na Balkáně imunitu a jsou trnem v oku všem. A padají hlavy, doslova a do písmene. Policejní důstojník, který šoupe z toho všeho do sebe jednu rakiji za druhou, dostane k sobě nového, mladého inspektora. A děj se roztáčí. Výborně natočeno, švih, spád, žádné servítky, skvělá hudba.