Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Spartakus

Spartakus (2010)

Nebudu a nechci poukazovat na slabiny jednotlivých dílů, vezmu to takhle -absolutní nářez ze starověku na podkladě zaznamenaných událostí ....Spartacus, to je seriál se všemi bitkami, intrikami,souboji v aréně, potoky krve, erotikou, sexem, skvělou Lucy Lawless a gladiátory, kteří jako chlapi vypadali a také jimi byli. Prostě super:-)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Opět skvělá podívaná, tak jako první řada, jen první tři díly mi přišly malilinko chaotické svým množstvím postav, ale to pominulo.Každopádně pestrý děj, místy překvapivý a skvělé zakončení desátého dílu...i třetí řada byla úžasnou podívanou, s krásnou hudbou a množstvím postav, žijící svými životy, které někdy dostaly překvapivý směr,nadále za pět hvězd. Dokoukala jsem čtvrtou sérii a celkový dojem je opět vynikající , tudíž zůstávám na zasloužené maximálním ohodnocení.No,nějaká doba nám opět utekla a já vzala v zátahu celou zatím poslední řadu, no a jak jinak, opět ,pro mně skvělá podívaná, jen těch pěti posledních minut kdyby nebylo, že....tak s odstupem času připisuji ke svému komentáři dvoudenní marathon šesté série, pěkně viděno v tahu do půl třetí ráno za pomoci kávy, inu, jo jo jo, tvůrci prostě snad neumějí zklamat , všechno v rovnováze, trošinku bych řekla o chloupek brutálnější, zvláště poslední díl, ale tohle k tomu zkrátka patří. shrnuto, pořád super na všechny hvězdy.

Zločin

Zločin (2011)

Seriál, co mě obrovsky dostal a já krimi seriály moc nemusím. Nemá hluché místo a když zkouknete jden díl, rovnou si pustíte druhý, a možná i třetí, protože se zápletka krásně na sebe balí. Policista s feťáckou minulostí a tvrdá policistka, která udělá vše, ovšem kromě toho, aby si dala do pořádku soukromý život. A tak se v deštivém, ponurém, zabláceném Seattle rozbíhá vyšetřování vraždy mladinké dívky, jež nás zavede i do politických kruhů. Herecké obsazení nemělo chybu, hlavní představitele jsem prakticky neznala a byli vážně skvělí....huhlavý styl mluvy Joela Kinnamana mě úplně dostal, jeho přihrblá chůze, strnulý, kamenný výraz v obličeji jeho kolegyně, která prakticky nedává najevo své emoce, zoufalý otec dívky, který se tak chtěl polepšit. Její matka, která smrt dcery řeší útěkem, radní, který je poctivý...snad.... a obklopený sehraným volebním týmem.... takže sečteno a podtrženo, pět hvězd. Právě jsem v osmém díle třetí řady, kdy se shodou náhod oba detektivové k sobě vrací spolupracovat, on povýšil, ona degradovaná na práci policistky na přivoze, beze svého synka, kterého vychovává otec.Jenže se vyskytnou podivné vraždy v řadách prostitutek a synek vraha, sedícího v cele smrti, začne opět kreslit u pěstounů smutné obrázky.Jen v nich něco přibylo...a nezletilé bezdomovkyně, některé dohnané zoufalstvím k prostituci, dál hledají azyl.Snad našly...do osmého dílu jsem si říkala -teď to bude za čtyři,ta ponurost, syrovost,....stalo se to, co minule, zvraty v ději, dotýkající se osobně obou policistů,bylo to jako smršť a po tomhle konci, kdy nemůže následovat nic jiného , než další řada, dát pět hvězd je doslova povinnost.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Do desátého dílu první série jsem byla přesvědčená, že to bude za čtyři hvězdy ,ale to, co Claire Danes předvedla nadále, mě bez všech pochyb donutilo hodnocení zvednout. Skvělý seriál a já pokračuju v absolutní závislosti v druhé sérii pořád dál:-)Po dokoukání druhé řady mi nezbývá, než se těšit na dalši a doufám, že v září se dočkám toho, že scénář a herecké výkony výkony zůstanou stejně kvalitní .Po shlédnutí třetí řady musím uznat, že takhle kvalitně zpracovaná látka s tak skvělými hereckými výkony většiny herců se jen tak nevidí a maximální spokojenost zůstala.

Durrellovi

Durrellovi (2016)

Miluju knihy Geralda Durrella a přečetla jsem všechny .Tahle je mírně jiná, vychází z mixu O mé rodině a její zvířeně a Ptáci, zvířata a moji příbuzní. Tyhle knihy byly napsány skrze oči malého kluka, který se svoji mírně potrhlou, leč milující a laskavou rodinou přijel na Korfu, aby se do něj všichni bezmezně zamilovali a chtěli tam žít. Doufám, že bude pokračování, protože taková pitva želv na verandě, nebo výlet na oslici Sally k paní hraběnce na oběd, nebo spadnutí Donalda do studny, to vše je popisováno s obrovskou lehkostí a láskou a specifickým způsobem vyjadřování s množstvím metafor a přirovnání a vy víte, že tam jste přesně chtěli být s nimi .Co na tom, že maminka byla ve skutečnosti o mnoho menší, v knize nebyla brána jako hlavní postava a se Svenem to bylo kapánek jinak, všichni hráli s chutí, nasazením, báječná hudba, moc jsem si to užila. Podotýkám, že bratr Larry se opravdu stal uznávaným spisovatelem. Skvělé, jen to nelze otrocky přirovnávat ke knihám.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Po čtyřech dílech dávám čtyři hvězdy, protože Cillian Murphy je prostě vynikající a Sam Neill jakbysmet. Mafiánské prostředí v Anglii po první světové válce, kdy klany se snaží přebrat moc, prostředí nelegálních sázek, dostihů, pašovaných zbraní a do toho sílící bolševismus jako prostředek k boji s obrovskou bídou.Tak dokoukala jsem, musím ocenit celkový dojem ze seriálu, který mě zcela věrohodně vtáhl do tohoto časového údobí. Musím vyzdvihnout Cilliana, ale i k němu herecky rovněž celý zbytek rodiny, Sam Neill, pro kterého mám spoustu let slabost, ten jeho zvláštní úsměv a jeho role tvrdého policejního představitele, dýchajícího pro Korunu, tak pokud to bylo dosud v mé hlavě za čtyři hvězdy, tak po shlédnutí dávám pět, a to je za skvělou, perfektně vybranou a sedící hudbu, která byla zlatou tečkou a moc se mi líbila. Musím uznat, což jsem už nedávno jednou udělala, Angličani seriály fakt umí. Škoda, že nežijí na jihu:-) :-) S odstupem času viděny další dvě série, poslední rozkoukána a je to skvělé , kompaktní dílko za plný počer hvězd.

Narcos

Narcos (2015)

Skvělá režie, Wagner Moura a vůbec všichni, vážně vynikající seriál, který jsem doslova zhltla.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Vynikající seriál se spoustou postav a výbornou zápletkou, u kterého jsem se opravdu nenudila, doufám, že na pátou řadu nebudeme čekat dlouho.