Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (802)

plakát

Já jsem Groot (2022) (seriál) 

1. série až 2. série - 70 % Je to roztomilé, nevinné, s krásnou animací a delšími závěrečnými titulky, než je samotný díl. Nic vám to příběhově nedá, musíte mít rádi malého klacka a hlavně, je to pro děcka, takže nač si stěžovat... Už dlouho se mi nestalo (vlastně asi nikdy), že bych viděl dvě série seriálu za 25 minut...

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Což o to, příběh zajímavý to je, ale styl vyprávění mi nějak nesedl. Problém není to, že asi všichni tušíme, jak to s Jordanem a botou dopadne, ale chyběla mi nějaká dynamika, nějaký drive, který by samotný příběh okořenil. Známé tváře nestačily, i když zahrály své role tak,  jak bych čekal. Přesto jsem rád, že jsem mohl vidět, jak to probíhalo. Protože ... "bota je jen bota, dokud si ji někdo neobuje..."

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Velmi zajímavé zpracování rodiny Usherů, které v moderním hávu nakonec dopadlo dobře. S původním filmem toho je zde pramálo společného, ale naopak zase milovníci Edgara Allana Poea budou tleskat blahem...nejde pouze o názvy epizod dle jejich povídek, ale těch pomrknutí (někdy více než jen pomrknutí) je zde vážně hodně a to diváka prostě potěší. Horor to sice není, ale několik lekaček bylo, příběhově zajímavé natolik, aby to udrželo pozornost celou minisérii a herecky slušně ztvárněné.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Většinou jsme zvyklí, že filmy od MCU jsou velkolepé, héroické, narvané akcí pro mladší diváky a příběh je trochu šablonovitý. Druhý příběh o Wakandě jde trochu jinou cestou, díky úmrtí Chadwicka Bosemana. Film má minimum akčních sekvencí, je spíše "upovídaný" a smutný, plný vážných témat. Je to vlastně krásné rozloučení a, i když jsem byl skeptický, když jsem se dozvěděl, že i tak chtějí dvojku natočit, musím uznat, že šli dobrým směrem. Mimo téma smrti, tak příběh nemá moc co nového nabídnout, ale je pravdou, že záporák je rozumný, jeho zápal dává smysl a konec potěšil. Kdyby se nestalo to, co se stalo, bylo by to na tři hvězdy, ale jednu musím za Chadwicka přidat. Odešel moc brzy... Navždy vzpomínáme!

plakát

Zabiják (2023) 

Pokud někdo čeká akční film, bude se mýlit. Zabiják je komorní pohled do světa nájemného vraha, kde vlastně prvních patnáct minut sledujete, jak si Fassbender "šteluje" zbraň. Přesto to nehodnotím negativně. Absence akce, pomalé tempo, střídání lokací a filmový zážitek, to vše Zabiják je. Bohužel se ale paradoxně jedná o prázdný film, který mě nasytil jednorázově, ale nemá dlouho trvající tendenci, takže za půl roku na něj pravděpodobně úspěšně zapomenu a vůbec si nebudu pamatovat detaily. Pátou hvězdu také sráží až moc nereálná akční sekvence uprostřed příběhu. Jinak kvalitní jednohubka na Netflixu.

plakát

Husí kůže (2023) (seriál) 

1. série - 40 % Knihy jsem nečetl a už asi nebudu cílovka, ale přesto filmy mě bavily, proto jsem dal šanci i seriálu. První díl vypadal skvěle. Sedla mi parta děcek, fajn městečko a hlavně creepy atmosféra. Pomalu se příběh rozjížděl, divák čeká na odpovědi a jak to celé bylo a je. Ale tak od třetího dílu se něco změnilo a najednou sem z toho cítil až moc zaměření pro teen diváky a díky tomu šla logika stranou a vše bylo na efekt. Finále navíc uspěchané, bez nějakých dovysvětlení a vše hrálo až moc okatě do karet hlavním hrdinům. Asi o tom moc přemýšlím ... Problém jednoduše je, že to horor moc není, komedie taky ne a tak nějak se to v tom plácá. A další hvězda dolů za tmavý filtr. Chvílemi jsem si myslel, že mám rozbitou telku...

plakát

Belfast (2021) 

Krásný pohled do dětství mladého Kennetha Branagha, okořeněné těžkou situací v Belfastu. Technicky dobře zvládnuté dílo, přesto mi na více hvězd něco chybělo.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Skvělá atmosférická fantasy hororová pohádka, která má i krimi zápletku, což kvituji. Možná nejlepší Burtonovo dílo. Na aktuální sychravé počasí jako dělané.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Aneb když vás baví běhat po lese za uječenou blondýnou s těžkou motorovkou v rukách. Ikonický horor, který dneska působí možná úsměvně, ale cenzura v mnoha zemích svědčí o opaku. Inspirace Edem Geinem pouze vzdáleně a spíše doporučuji o něm díl podcastu Opravdových zločinů, kde je vidět, že filmový "záporák" byl slabým odvarem. Filmová adaptace za mě ale průměr. Na to, jak krátkou stopáž to má, tak začátek je zdlouhavý, podivný a následně v příběhu spousta věcí bohužel zůstane nedovysvětlena.