Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (802)

plakát

King Kong žije (1986) 

Ona to dvojka doopravdy nefunguje, jak jsem se obával. Možná mám někde v paměti, že jako malého mě to bavilo, ale kdo ví, jestli si to nepletu s jinou opicí.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Neznat původní osmdesátkový film, tak možná mě to baví víc, ale remake (jak vlastně velmi často se stává) se moc nepovedl. Jakeovi, i když čest tomu, jak se vysekal, jsem roli drsňáka nevěřil. Bylo až moc vidět, jak si vypomáhají efekty a u těch bitek tělo na tělo to nepůsobilo zrovna moc dobře. Očekávání byla, zklamání se ale dostavilo.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Bez pochyb velkofilm, který jsem rád zhlédnul v kině. Přesto s rozporuplnými pocity a ne s takový potěšením, jako v případě dílu prvního. A vlastně to neumím vysvětlit.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

1.série - 3. série 100 % Přiznám se, že jsem knihy četl tak dávno, že ani nevím, zda se seriál drží přesně dle předlohy. Hry jsem nikdy nehrál. Tím pádem si užívám seriál jako samostatně stojící piliří a mě to jednoduše neskutečně baví. Henry se do role Zaklínače skvěle hodí a ani jednu epizodu jsem se nenudil. Škoda, že do další série vstoupíme s přeobsazením...

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Téma, které mě vždy baví, ale zde mi nějak nesedlo. Možná díky postavám, nebo až moc velkým zvratům, které nebyly domyšlené...těžko říci.

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Kultovka, která má skvělý háv devadesátkových filmů, ale nepatří mezi ty lepší slashery. Možná, kdybych to zhlédl v době vzniku, beru to jinak. Přesto to bylo v pohodě.

plakát

The Son of Kong (1933) 

Vím, že bych měl projevit úctu - přeci jen rok 33 - ale když to srovnám s prvním Kongem, tak to je tak diametrálně jiné, až to bolí. Prvních 40 minut jen si povídáme, na ostrov se dostaneme na posledních dvacet minut a pak to působí spíš jako parodie na samotného Konga.

plakát

Mumie (1932) 

Jelikož máme srovnání s jinými filmy z té doby, tak Mumie si nestojí moc dobře. Je to spíše konverzační příběh, který nemá napětí, žádné drama se neodehrává a více méně si pár lidí povídá o Egyptu a mumii. Má to hodně jednoduchý scénář, dokonce i na tu dobu. Ale z úcty ke "stáří" by to v červených číslech mělo být.

plakát

King Kong (1976) 

Celkem slušný remake původního snímku z třicátých let s pár odlišnostmi, menším počtem monster a chvílemi trochu úchylným opičákem. Vyzdvihnout se musí rozhodně scéna, kdy Kong chtěl foukáním svou krásku osušit, která na to reagovala velmi přívětivě až svůdně, což s Kongovým dechem by se určitě stalo. Je to jednoduše místy vtipné. Ale trikově povedené.

plakát

Morke (2005) 

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo.