Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (95)

plakát

Svatby v Benátkách (2014) (seriál) 

Je to vztahový bordel, na který už mají české seriály asi copyright... Ale pár dílů jsem viděla, když nebylo co dělat... Stejní herci se točí pořád dokola, zápletky jako přes kopírák z jiných seriálů, Krause vůbec nemusím - jak ho někdo může označovat za českého Belmonda??? - ale sem tam pár vtipných momentů. Kdyby ty se vystříhaly, tak jeden díl by měl asi jen pět minut, a to by bylo vhodnější než minut 60, ve kterém se jen ukazuje scénáristická bezradnost...

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Příjemné překvapení... Za Hynka Čermáka pět hvězd.

plakát

Ostrov na severu (2013) 

Na Island se chci podívat už alespoň deset let, ale zatím nebyla příležitost. Tudíž nepohrdnu žádnou příležitostí, abych se aspoň podívala na dokument o této zemi. A tento dokument mi zpříjemnil sobotní večer, když bylo venku hnusně. Krásné záběry, nádherná příroda, na obrázcích z Islandu se snad nedá nic zkazit.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Je to fakt nutné? Nikoho hyper super luxusně extra talentovaného v estrádě nenajdete. Porota je složená z opravdových superhvězd, které svým hlasem změnily zatuchlý československý rybníček, jejich hlasy poznáme jen proto, že je slýcháme neustále a odevšad. Jinak ani jeden z nich nemá hlas, ze kterého bych se posadila na zadek. Prosím televizi, aby to už stáhla a zařadila zajímavé filmy, které člověku mohou něco dát, tato soutěž nedává vůbec nic.

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

Dvě hvězdy za asi čtyři gagy, které mě pobavily. Jako televizní film dobré, nechápu, proč to šlo v kině, zřejmě někdo doufal, že lidi přijdou na Bohdalovou s Brzobohatým, ale to je trochu málo.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Na tento film jsem se těšila, ale čekala jsem od něj víc. Asi je to tím, že mi britské romantické komedie připadají vtipnější, Američanům to zatím tak moc nejde. Bylo tu pár skvělých scén ("Hříšný tanec", bitka na zahradě), ale to je tak všechno, co jsem si z filmu zapamatovala - samozřejmě kromě skvělého Ryana Goslinga a Emmy Stone. Závěrečných dvacet minut film úplně pohřbil. Škoda za promrhanou šanci.

plakát

Bubo bubo (2011) (pořad) odpad!

Už z ukázek jsem měla tušení, že to bude katastrofa, ale realita byla mnohem horší - byl to hodinový průjem. Vtip žádný, po první otázce jsem usínala nudou, o jakože celebritách nemluvím - nebyla tam totiž ani jedna (televize se naprosto rozcházejí s mou představou o celebritě). Prostě naprostá demence, žádná dramaturgie, prosím televizi, aby tento pořad stáhla ihned do trezoru, zamkla ho tam a zahodila klíč.

plakát

Dr. Ludsky (2011) (seriál) odpad!

I kdyby to byl nejlepší seriál pod sluncem, tak mu nemůžu dát ani hvězdu. Kopírka Dr. House zasazená do slovenského prostředí, no budiž, ovšem dabovat slovenský seriál do češtiny, to je vrchol!!! A teď trochu mimo mísu - nechápu, proč je Maštalíř považován za sexsymbol? I můj soused má větší charisma.

plakát

Kolo plné hvězd (2011) (pořad) 

Není tady žádný dramaturg, režisér nebo schopný člověk, co dokáže napsat vtipné skeče. Proto ČT už poněkolikáté uvádí stále tytéž scénky, jen v jiném obalu (viz Proč bychom se nebavili, když nám Pán Bůh archiv dal, střihové pořady, co uváděl Postránecký apod.). Cibulka perfektně pasuje k průměrnému divákovi, jak si ho asi představují na Kavčích Horách - neurážlivě jakž takž vtipný, nerýpavý, nic, co by si člověk zapamatoval. Výběr hostů - koho tam chcete dát, když tu jsou stále stejní lidé se stále stejnými odpověďmi na už stokrát položené otázky. Novým tvářím se šance nedávají, poněvadž ještě nejsou dostatečně známí mezi průměrnými televizními konzumenty, kteří se nezajímají o dění na kulturní scéně, stačí jim to, co jim naservírují rádia a televize s tím, že jde o největší bombu na světě. A k samotnému kolu - neuškodilo by, osekat na kost hudební čísla, která jsou příšerná, i kdyby tam měli 156 možností výběru a přidat hrané scénky, na které se dá alespoň koukat, i když už je všichni známe zpaměti.

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Bohužel, improvizace je věc opravdu těžká, o tom žádná, ne vždy se povede, ale aby se v pořadu vyskytovali dva blboni, co už mají deset let po sezóně (Genzer a Suchánek) a televize si myslí, že s nimi udělala terno, tak to fakt ne. Sokol to drží jakž takž nad vodou, ovšem ani on Titanic po nárazu do ledovce moc dlouho nad hladinou neudrží. Hvězda za snahu, ale když se chcete improvizací bavit a cizí jazyky nejsou vaše hobby, tak koukněte na slovenskou partičku. U té se budete bavit a nebudete si připadat trapně.