Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (95)

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Normálně by to bylo za tři hvězdy, ale je tam Karel a Karel :-)

plakát

Šťastné časy (1997) 

Film mě svou atmosférou naprosto pohltil. Melancholickou náladu ještě umocňuje hudba Leonarda Cohena. Poprvé jsem snímek viděla asi před deseti lety, ale Cohen mi v hlavě a srdci už zůstal. Škoda, že se film už dlouho neobjevil na obrazovkách.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Mediální masírka je hrozná věc. Puberťačky dokáže přesvědčit, že nic lepšího neexistuje, my odrostlejší se pobavíme nad idiotskými momenty, které už scénář nevychytal. Děj by se v pohodě vměstnal do 45 minut maximálně, nic se tam v podstatě neděje, a místo dvou dílů mohl být jeden. Dvě hvězdy za Brazílii, jinak tam není co hodnotit, nevytrhne to ani Robert Patizón, který mi vadí.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Na tento film jsem se těšila, ale čekala jsem od něj víc. Asi je to tím, že mi britské romantické komedie připadají vtipnější, Američanům to zatím tak moc nejde. Bylo tu pár skvělých scén ("Hříšný tanec", bitka na zahradě), ale to je tak všechno, co jsem si z filmu zapamatovala - samozřejmě kromě skvělého Ryana Goslinga a Emmy Stone. Závěrečných dvacet minut film úplně pohřbil. Škoda za promrhanou šanci.

plakát

Santiniho jazyk (2011) (TV film) 

Knihy Miloše Urbana miluju, s výslednou podobou jsem spokojená.

plakát

Muž na radnici (1976) (seriál) odpad!

Nejzaslouženější odpad, který jsem kdy udělila. Na to se snad nemohli dívat ani komunisti, kteří to dostali jako stranický domácí úkol.

plakát

Stalo se (1997) (pořad) 

Tak tenhle pořad jsem měla hodně ráda, některé části jsem měla nahrané i na kazetě a nedávno jsem se na to koukla. Bylo to velmi vtipné a je škoda, že něco takového se na ČT znovu neobjevilo. Minutové okénko v pořadu 168 hodin to nevytrhne.

plakát

Kolo plné hvězd (2011) (pořad) 

Není tady žádný dramaturg, režisér nebo schopný člověk, co dokáže napsat vtipné skeče. Proto ČT už poněkolikáté uvádí stále tytéž scénky, jen v jiném obalu (viz Proč bychom se nebavili, když nám Pán Bůh archiv dal, střihové pořady, co uváděl Postránecký apod.). Cibulka perfektně pasuje k průměrnému divákovi, jak si ho asi představují na Kavčích Horách - neurážlivě jakž takž vtipný, nerýpavý, nic, co by si člověk zapamatoval. Výběr hostů - koho tam chcete dát, když tu jsou stále stejní lidé se stále stejnými odpověďmi na už stokrát položené otázky. Novým tvářím se šance nedávají, poněvadž ještě nejsou dostatečně známí mezi průměrnými televizními konzumenty, kteří se nezajímají o dění na kulturní scéně, stačí jim to, co jim naservírují rádia a televize s tím, že jde o největší bombu na světě. A k samotnému kolu - neuškodilo by, osekat na kost hudební čísla, která jsou příšerná, i kdyby tam měli 156 možností výběru a přidat hrané scénky, na které se dá alespoň koukat, i když už je všichni známe zpaměti.

plakát

Trumfy Miroslava Donutila (2011) (pořad) 

Neexistují i jiní herci? Stále na ČT vídám Donutila a už mi leze na nervy. Historky už všichni známe a tento pořad je jen Na kus řeči s jiným názvem. Žádám televizi, aby už konečně se svým programem začala něco dělat a aby se zaměřila i na mladší diváky, kteří jsou u televize. Pokud tak neučiní, nemůže čekat, že se jí zvedne sledovanost na televizním koláči ve věkové kategorii 15-30.

Ovládací panel
1 bod