Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (87)

Batman: The Long Halloween, Part One

Batman: The Long Halloween, Part One (2021)

Jedná se o šestou komiksovou roli Davida Dastmalchiana po Thomasi Schiffovi v Temném rytíři (2008), Kurtovi v marvelovském filmovém vesmíru (Ant-Man – 2015 a Ant-Man a Wasp– 2018, Dwightu Pollardovi v Gothamu (od r. 2014), Abře Kadabře v seriálu Flash (od r. 2014) a Abneru Krillovi/Polka-Dot Manovi v Sebevražedném oddílu (2021). Calendar Man je Dastmalchianova čtvrtá komiksová role spojená s Batmanem, po Schiffovi, Pollardovi a Krillovi.

Batman: Zkáza Gothamu

Batman: Zkáza Gothamu (2023)

Jedná se o adaptaci seriálového grafického románu, který napsal Mike Mignola spolu s Richardem Pačem a ilustrovali Troy Mixey a Dennis Janke. Vydalo nakladatelství DC Comics v roce 2001.

Beyond Dream's Door

Beyond Dream's Door (1989)

První celovečerní film natočený ve spolupráci s Ohio State University. Štáb filmu se zúčastnil zbrusu nové skupinové produkční třídy na univerzitní filmové škole.

Beyond Dream's Door

Beyond Dream's Door (1989)

Natáčení začalo na apríla (1. dubna) v roce 1987. Herci a štáb doufali, že se nic špatného nestane.

Beyond Dream's Door

Beyond Dream's Door (1989)

VHS vydání obsahovalo dlouhou sekvenci představující dívku v rozlehlém hostinci, která se posmívala Ericovi (Rick Kesler). Tato scéna byla vlastně krátkým filmem Come to Me Softly (1988). Až při vydaní na DVD byla tato scéna úplně odstraněna.

Chucky

Chucky (2021) (seriál)

Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada).

City in Panic

City in Panic (1986)

Inspirováno skutečnými vraždami 14 gayů v oblasti Toronta v polovině 70. let, které jsou považovány za dílo sériového vraha. Většina obětí byla ubodána k smrti a navštěvovala stejný bar St. Charles Tavern na Yonge Street. Žádná z obětí však nebyla hlášena jako HIV+. Vraždy nebyly nikdy vyřešeny.

Critters: A New Binge

Critters: A New Binge (2019) (seriál)

Natočeno jako celovečerní film, ale rozděleno do 8 samostatných epizod.

Cursed

Cursed (1990)

Gargoyle (Chrlič) je dekorativní prvek historických staveb. Zajišťuje odvod dešťové vody z okraje střechy nebo okapového žlabu do dostatečné vzdálenosti od budovy.

Dawn of the Beast

Dawn of the Beast (2021)

Wendigo pochází z algonkinské folklórní tradice a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha, požírajícího lidské maso.

Dead Girls

Dead Girls (1990)

Režisér Dennis Devine uvedl, že klíčová scéna, v níž se utopí žena v bikinách, byla natočena se třemi různými ženami. Byl to nejchladnější únor v historii, kdy se natáčelo venku a voda byla těsně nad bodem mrazu. Herečka, která hrála oběť, natočila jeden záběr a byla jí taková zima, že zmodrala. Další odmítla, ale Devine potřeboval natáčet z několika úhlů. Přemluvil tedy asistentku maskérky, aby si oblékla bikiny a natočila jeden záběr. Pak ale odmítla udělat další, takže musel přemluvit jinou herečku na place, aby udělala ještě jeden záběr.

Reklama