Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Poslední recenze (26)

plakát

Souboj Titánů (2010) odpad!

Remake Titánů by se dal ryze připodobnit opisům testů ve škole. Hrůza, hrůza a zase jenom hrůza. Stopáž naprosto příšerná. Po startu marně hledám špagát, za který bych se zachytil, tedy hledal nějaké povědomé věci společné oboum verzím. Marně. Nová verze se nedá vůbec s tou původni stotožnit. Já prostě tyhle ty novoty typu Avatar, kdy si tvůrce myslí, že když udělá krásné malůvky s údajně osvědčenými, ale naprosto dementními americkými proslovy a dialogy, tak diváka uchvátí. Ne neuchvátí, je to hnus, a příště si budu nucen kapat vosk do uší, abych se necítil trapně. No jdeme dál. Proč tvůrci vyřadili tolik důležitých aspektů? Perseus nedostal jenom meč, pokud se dobře domnívám, a už vubec těmi dary nepohrdal. Proč je vyřazená sova? Pravděpodobně nejlepší "postava" filmu. Proč všechny stvůry vypadaj jak z jiný planety? A vůbec z těch nově přidaných sebedestruktivních džinů bych blil. Podle očekávání Charon se svoji fregatou s malou bankou uvnitř(pravda, vyřešena otázka, kam cpal všechny ty léta vydělávaný prachy - ale prosimvás, to se pak můžu ptát, na co všechny prachy potřeboval, nutno podotknout že játra asi nebudou tím, čím bývaly) tak i Kraken zklamali. Impozatní stvůra o velikosti města mě už taky nepřekvapí, obzvlášť, když v té smršti střihů poznám tak 10% čehosi, co má přehršle...čehosi. Sam Worthington má kromě účesů(od Avatara, přecejenom neuplynula taková doba aby se z mariňáka stal antickej hrdina, a paruka! ta by byla drahá, prože dnes děláme všechno přes počítač) dokonce i jiný vkus na ženy. Tedy, že hlavní zápletka se taktéž vymknula tvořitelům z rukou a šla totálně mimo mísu. Alespoň se v případě Titánů někdo poučil a netočil to haraburdí přes 2 hodiny, což je paradoxně asi špatně, protože tam měla být ta sova.

plakát

Bratři (2009) 

Emocionálně velmi silné pouze v pár momentech. Překousání, sice pochopitelné, k nějakému vyhrocení je dlouhé a spíše nudné, za to ke konci převelice povedené. V jednu chvíli jsem vážně zadržel dech a čekal co bude dál. A dál se vlatně nakonec nedělo vůbec nic, škoda. Celých 80 minut pro mě byl jeden velký úvod, pro něco o čem jsem veděl, že přijde. A když to přišlo, tak již zmíněný čas kradl na poli tohoto. Maguire byl hodně toporný a jeho pasáž v Afgánistánu naprosto nevěrohodná, nezajímavá a s abscencí napětí. Čekal jsem vážně syrové a nechutné drama, místo toho spíše sleduji romantickou břečku, s naprosto do puntíku předepsanými postavami, které přesně nesnáším. Takovým, kterým by člověk vlepil nejradějí hned několik facek - nedivím se že Maguierovi ruply nervy narozdíl od Gyllenhaala, který by k tomu měl mnohem více důvodů. Avšak přeze všechny tyto do očí bijící nechutnosti jsem po skončení snímku naštván nebyl, vlastně jsem odcházel s velmi dobrým pocitem. Alespoň jedna scéna z toho filmu pro mě bude vážně nezapomentulná.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Dlouho jsem si přál vidět Pitta s dírou v hlavě, naprosto skvělý a nezaměnitelný humor, pokulhávající a snad i čumáčkem štrejchající na ruské ambasádě, v té chvíli jsem si připadal trapně a nervózně jsem šoupal zadkem po koženkové židli - děs. Dlouho jsem se stranil si tenhle film pustit - avšak nakonec v temných dobách nudy, kdy jsem pozapomněl svou oblíbenou knihu v batohu neméně oblíbeného kamaráda - teď přišla právě ta chvíle. A ejhle byl jsem překvapen, charismatický Clooney s bravurnými tiky, vynikající homo ovád Brad Pitt z posilky - Nepopíratelný supr výkon všech herců, bezpodmínečně. Zejména musím vyzdvihnout Malkovichovu výslovnost - připadal jsem si jako v sedmé třídě na základní škole, kde nám pouštěli výukové kazetky, v těch dobách člověk nepotřeboval titulky. Film má docela spád. Prolínání příbehů, z kterých jsem měl nejdřív obavy, jak by mohly do sebe zapadnout, se nakonec vyvedlo moc pěkně. No fitko přeci jen nebude přesně tím, čím se zdá být - je lepší dát si bacha na personál - zvláště v té chvíli, kdy bude postupně měnit členy.

Poslední hodnocení (222)

Souboj Titánů (2010)

odpad! 12.04.2010

Bratři (2009)

08.03.2010

Po přečtení spalte (2008)

26.02.2010

Rec 2 (2009)

26.02.2010

Štamgast (1987)

11.02.2010

Imaginárium Dr. Parnasse (2009)

29.01.2010

Sherlock Holmes (2009)

25.01.2010

Zrůda (2003)

23.01.2010

Děkujeme, že kouříte (2005)

16.01.2010

Reklama