Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Souboj Titánů (2010) odpad!

Remake Titánů by se dal ryze připodobnit opisům testů ve škole. Hrůza, hrůza a zase jenom hrůza. Stopáž naprosto příšerná. Po startu marně hledám špagát, za který bych se zachytil, tedy hledal nějaké povědomé věci společné oboum verzím. Marně. Nová verze se nedá vůbec s tou původni stotožnit. Já prostě tyhle ty novoty typu Avatar, kdy si tvůrce myslí, že když udělá krásné malůvky s údajně osvědčenými, ale naprosto dementními americkými proslovy a dialogy, tak diváka uchvátí. Ne neuchvátí, je to hnus, a příště si budu nucen kapat vosk do uší, abych se necítil trapně. No jdeme dál. Proč tvůrci vyřadili tolik důležitých aspektů? Perseus nedostal jenom meč, pokud se dobře domnívám, a už vubec těmi dary nepohrdal. Proč je vyřazená sova? Pravděpodobně nejlepší "postava" filmu. Proč všechny stvůry vypadaj jak z jiný planety? A vůbec z těch nově přidaných sebedestruktivních džinů bych blil. Podle očekávání Charon se svoji fregatou s malou bankou uvnitř(pravda, vyřešena otázka, kam cpal všechny ty léta vydělávaný prachy - ale prosimvás, to se pak můžu ptát, na co všechny prachy potřeboval, nutno podotknout že játra asi nebudou tím, čím bývaly) tak i Kraken zklamali. Impozatní stvůra o velikosti města mě už taky nepřekvapí, obzvlášť, když v té smršti střihů poznám tak 10% čehosi, co má přehršle...čehosi. Sam Worthington má kromě účesů(od Avatara, přecejenom neuplynula taková doba aby se z mariňáka stal antickej hrdina, a paruka! ta by byla drahá, prože dnes děláme všechno přes počítač) dokonce i jiný vkus na ženy. Tedy, že hlavní zápletka se taktéž vymknula tvořitelům z rukou a šla totálně mimo mísu. Alespoň se v případě Titánů někdo poučil a netočil to haraburdí přes 2 hodiny, což je paradoxně asi špatně, protože tam měla být ta sova.

plakát

Bratři (2009) 

Emocionálně velmi silné pouze v pár momentech. Překousání, sice pochopitelné, k nějakému vyhrocení je dlouhé a spíše nudné, za to ke konci převelice povedené. V jednu chvíli jsem vážně zadržel dech a čekal co bude dál. A dál se vlatně nakonec nedělo vůbec nic, škoda. Celých 80 minut pro mě byl jeden velký úvod, pro něco o čem jsem veděl, že přijde. A když to přišlo, tak již zmíněný čas kradl na poli tohoto. Maguire byl hodně toporný a jeho pasáž v Afgánistánu naprosto nevěrohodná, nezajímavá a s abscencí napětí. Čekal jsem vážně syrové a nechutné drama, místo toho spíše sleduji romantickou břečku, s naprosto do puntíku předepsanými postavami, které přesně nesnáším. Takovým, kterým by člověk vlepil nejradějí hned několik facek - nedivím se že Maguierovi ruply nervy narozdíl od Gyllenhaala, který by k tomu měl mnohem více důvodů. Avšak přeze všechny tyto do očí bijící nechutnosti jsem po skončení snímku naštván nebyl, vlastně jsem odcházel s velmi dobrým pocitem. Alespoň jedna scéna z toho filmu pro mě bude vážně nezapomentulná.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Dlouho jsem si přál vidět Pitta s dírou v hlavě, naprosto skvělý a nezaměnitelný humor, pokulhávající a snad i čumáčkem štrejchající na ruské ambasádě, v té chvíli jsem si připadal trapně a nervózně jsem šoupal zadkem po koženkové židli - děs. Dlouho jsem se stranil si tenhle film pustit - avšak nakonec v temných dobách nudy, kdy jsem pozapomněl svou oblíbenou knihu v batohu neméně oblíbeného kamaráda - teď přišla právě ta chvíle. A ejhle byl jsem překvapen, charismatický Clooney s bravurnými tiky, vynikající homo ovád Brad Pitt z posilky - Nepopíratelný supr výkon všech herců, bezpodmínečně. Zejména musím vyzdvihnout Malkovichovu výslovnost - připadal jsem si jako v sedmé třídě na základní škole, kde nám pouštěli výukové kazetky, v těch dobách člověk nepotřeboval titulky. Film má docela spád. Prolínání příbehů, z kterých jsem měl nejdřív obavy, jak by mohly do sebe zapadnout, se nakonec vyvedlo moc pěkně. No fitko přeci jen nebude přesně tím, čím se zdá být - je lepší dát si bacha na personál - zvláště v té chvíli, kdy bude postupně měnit členy.

plakát

Rec 2 (2009) 

Dům plný zombíků, jejichž kápo je slimák, kterému snad už chybí jenom Enterprise s Picardem - hurá do vesmíru plenit jiné paneláky z chudinské čtvrti. No doprdele to by nenapadlo ani mě. Avšak, je pravda, že kdyby to bylo stejné jako skvělá jednička tak by to bylo vycucávání něčeho co už tu bylo. Pořád i ta dvojka je nejlepší "horror" jaký jsem zatím viděl, tedy spíše tou atmosférou, než strachem, který by měl budit v divákovi. Ne nebál jsem se ani jednou, všechno je tak strašně předvídavé a stejné, nejvíc asi pobaví ta nesmrtelná teta, kterou nezstaví ani několik ran do hlavy. Pravděpodobně ve třetím díle nás bude obtěžovat s koštětem na nedalekém smetišti, kde bude taktéž zaparkovaná, již zmíněná Enterprise, snad jí to do třetice vyjde. Panebože, já myslel, že tyhle srandy přícházejí pouze z poza velké louže - avšak je to důkaz jakým polypem na evropských zadcích se ty jejich blbosti staly. Dobrý nápad s tím nočním viděním, ale možná tak do pohádek od strýčka Fida. Realita naprosto popřená nějakým šíleným mágem, kterej to tam vyspelloval pár kouzlama - důvod proč se nikdo nedozví. Druhá linka pubertálních výrostků nadruhou stranu pobavila trošku více, ten nezaměnitelný humor, kdy zastřelíte good guye v reflexní vestě místo černokněžníka ze SWAT, kterému nějaký šikula se skalpelem pomaloval xicht, je prostě famózní. Z celého filmu lze vydedukovat nepochybnou zálibu Paco Plazy - a to, že on rád od mala pyrotechniku, a tak nechal jednu z rachejtlí vyhořet pěkně v neméně spanilé dámě - naprostý brutal. Snímek pobaví, ale pointu snad nemohl režisér myslet opravdu vážně.

plakát

Štamgast (1987) 

Tak přesně takovýhle kluky můžete potkat u nás v hospodě. 100% reálný film a taktéž dobře stvárněné alter ego mladýho Bukowskiho v podobě Míši Rourky - geniální. Četl jsem i "předlohu" k tomutu filmu, která nese jméno Hollywood a poukazuje na některé pasáže tohoto filmu prostřednictvím scénáře, psané rukou Henka Chinaskiho. Ukázka toho, že i naprosto uchlastaný člověk může být genius. Bukowski viděl génia v každém, kdo měl alespoň dobrý vztah k Vodce, takže jsem svým způsobem taky génius...no ne? Btw hodně palců nahoru za trefné dialogy a dámské finále.

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Imaginarium bude pro mnohé asi dost velké a obtížné sousto. Monthy pythonovoský styl mám docela rád. Připomíná mi to ty doby laciných triků, skládájící se pomalu jen z papírků, přivádějící žaludeční vředy a nesnesitelný pocit na zvracení. Doba se posunula. Triky a animace už jsou k světu pohledné, nicméně některé stále budily dojem, že je lepší dát si pro jistotu k posteli misku na zvracení. Neocenitelný legendární humor, jež měl v těchto tvorbách zasadní roli se úplně vytratil, a ten který se tu nachází je plitký, nezábavný a nudný. A nudný není pouze humor ale i celý utahaný nezajímavý příběh, divák je prostě a sprostě postaven před danou věc a hotovo. Byl jsem v půlce filmu a stále jsem si myslel, že jsem na začátku, protože za celou tu dobu se vážně nic neděje. Nic moc. Heath Ledger naprosto nezajímavý a spíš mě dováděl k šílenství, štěstím pro mě byl pár minutový velmi charismatický Depp, takový jak ho mám přesně rád a závěrem Farrell, který tomu nakonec trošku vnesl barvu a dodal šťávu. Ale to na celkový dobrý dojem z filmu nestačí! Připadal jsem si jako divák dosti ošizen, podle hodnocení jsem čekal něco jiného. Ale věřím, že příznivci Terryho Gilliama si přijdou na své.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Novodobý Sherlock Holmes, tak jak nám ho představil Guy Ritchie není až tak zlý. Herecký výkon Roberta Downeye je nepopíratelně brilantní, ostatní postavy včetně hlavního dark side chlapíka šli kamsi do ústraní. Opět jsem si vychvaloval Ritchieův typický humor, lehký a nenásilný. Vizualita celého snímku je jako pohledět na nejmalebnější obrázek a já si vcelku liboval. Akční scény se spomalenými záběry, kterých jsem ze zprve zhrozil byli nakonec velmi dobrým netradičním přínosem. Zda-li však obrazové orgie měly být tím hlavním co měl Holmes přinést, pak je to smutné. Příběh je dosti krkolomný, místy trošku nudný - přišlo mi, že se vlastně stále koukám na to samé a hlavně neříkal bych to proto, že jsem rejpal ale, že jsem skutečně u filmu na dva krát usnul. A koneckonců jak to bylo asi u všech Holmesů, naprosto nereálné - (nepovažuji za spoiler) finále s kusem železa zachyceným na noze bohužel směšné. Mám rád, když filmy dokážou člověku zamotat hlavu svojí mysteriózní stránkou. Zde jsem však byl naopak rád, že celá zápletka byla hezky polopatě vysvětlena, jinak bych musel jít hlavou proti zdi.

plakát

Zrůda (2003) 

Tyto pro mě přesto nesympatické herečky předvedly docela pěkné herecké výkony ve velice předvídavém příběhu. Nesetkávám se s ničím co by mě mohlo nadchnout, scény se střelbou na mě působí celkem komicky stejně jako výkony vedlejších účastníků filmu, prostě hrůza. Třešničkou na dortu byla opět vizuální reprezentace amerického piva, které snad přes všechnu mojí snaživšíse ignoraci dokonce nabývalo zelených odstínů.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Pakliže váš život se ubíra směrem ekonomického dění a řečnictví, není snad lepší volby filmu. Pakliže se snažíte přestat kouřit, také není lepší volby filmu. Aaron Eckhart je pro mě novým objevem, teprve tady jsem si ho mohl pořádně všimnout, a vlastně mě přesvědčil, že kouření je i docela dobrá věc. Stejně jako jeho nepopíratelné charisma by mě dokázalo přesvědčit i tom, že na kradení kytek z hrobů pozůstalých by konec konců také nemuselo být nic špatného, přesto, že to může pobouřit valnou většinu světové populace. Marketingové tahy a lež dokážou být mnohdy tou nejsilnější zbraní, Nick Naylor potvrzuje toto pravidlo!

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Tento film se ke mně dostal poměrně nedávno, takže vzpomínky na něj jsou velice čerstvé. Hned z úvodu Guy Ritchie naservíroval naprostej fičák. Než jsem se stačil rozkoukat byl konec - ukázka naprosto skvěle využitých dvou hodin. Od Ritchieho by se mohla spousta nástupivších režiséru jenom učit. Za celou dobu sledování se nestřetávám s žádnou nudnou pasáží, na struny mi hraje i jakýsi Tarantinovský duch filmu, v mnoha věcech mi ho to dost připomínalo díky nesmrtelným dialogům, tedy hodně palců nahoru! Kromě Rocknrolly mi ještě do této velké trojce chybí shlédnutí Podfucku, o kterém nemůžu váhat ani minutu po vstřebání této akční smršti. Velkou ztrátou je asi Lenny McLean, mimo jiné naprosto skvěle zahraná postava spolu s typickým Vinnie Jonesem nehledě na procitnutí Jasona Stathama. Scénu se skrytou kamerou, která se dá filmu vytknout, jakožto hodně přehnaná, jsem nakonec ignoroval, protože klady filmu tento zápor mnohonásobně převišují. "Něco většího nemáš?" "Třeba tohle, co myslíš?" "Myslím, že potřebuješ doktora"