Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Pohádka

Recenze (37)

plakát

Rytířský lexikon (2016) (studentský film) odpad!

Titulky delší než film, popis děje o tom, o čem by to prý mělo být. Dojem po zhlédnutí stejný, jako po zhlédnutí filmu Žiletky z roku 1994. To vše se dá vyjádřit jedním slovem: odpad.

plakát

Policie Modrava - Peníze na střeše (2022) (epizoda) 

Slabší díl. Únos jako z blbého amerického filmu, jak zde mnozí již napsali. Snímají otisky prstů mrtvoly, která po několika dnech od vraždy leží stále na pitevně na stole.

plakát

Kocourek Modroočko (1981) (TV film) 

Tento muzikál jsem viděl v dopoledním zájezdovém představení v Divadle na Kovárně v Poděbradech v červnu 1981. V obsazení tehdy hráli Ivana Andrlová (zde Fišerová) a Jan Čenský (zde Schwarz). Nahrával jsem si tam na kazeťák písničky, které se tehdy staly hity a kazetu si mnozí známí potom kopírovali. Tento televizní záznam se mi nezdá tak zdařilý, ale hlavně, že existuje. Škoda, že jsem to neměl k dispozici na VHS či DVD tak před 15 lety, když jsem měl malé děti.

plakát

Kodýtkova detektivní kancelář (1970) (seriál) 

V dětských rolích nejsou herci uvedeni. V 1. díle hraje David Schneider, ve 3. díle Renata Bauerová.

plakát

Bídníci (1958) 

Viděl jsem oba díly poprve v Československé televizi v červnu 1984. Teď tedy po 39 letech. Podivné, že v obou dílech jsou i scény bez českého dabingu, v původním znění a s titulky. To tenkrát nebylo. Bylo někdy někde vysvětleno proč? Doporučuji vidět, jde o klasiku v literatuře i filmu. Jiné zpracování už vidět nemusím.

plakát

Hříšní lidé města pražského - Turecké náušnice (1969) (epizoda) 

V časopise Týdeník Československé televize vycházela na podzim 1969 foto - detektivka na pokračování, byla to soutěž o ceny s otevřeným koncem. A právě tento díl. Čtenáři měli do uzávěrky napsat svůj tip na vraha paní Winterové. Mezitím už v televizi běžel tento seriál. Vyluštění soutěže, tj. správnou odpověď, viděli lidé na obrazovkách  při premiéře tohoto dílu, v sobotu večer 22.11.1969. Po čase bylo zveřejněno slosování výherců z došlých správných odpovědí, kterého se zúčastnil i režisér Sequens a pan Marvan.

plakát

Synáček (1969) (TV film) 

Synáčka zde nehraje uvedený Jan Bor - to byl režisér, který zemřel v roce 1943.

plakát

Noc na Karlštejně (1965) (TV film) 

Televizní muzikál, uvedený v čase spartakiády 1965. Patří do "Zlatého fondu československé televize", podobně jako Filipova pozdější inscenace Lucerny. Považuji za zločin, že to přes 50 let nevysílali. Nelze srovnávat s pozdějším barevným filmem v kinech. Jde o černobílou inscenaci, v době natáčení to nešlo technicky lépe. Není zde uvedeno, kdo nazpíval za herce písničky. Tedy dávám svůj odhad: Bohuš Záhorský - Rudolf Pellar, Jiřina Bohdalová - Eva Pilarová, Jiří Holý - Rudolf Cortéz, Ladislav Trojan - Karel Kopecký, Rudolf Deyl - Jiří Bruder, Vladimír Ráž - Jiří Vašíček, Iva Janžurová - Jana Malknechtová, a Marvan zpívá sám.

plakát

Chalupáři - Chudák dědeček (1975) (epizoda) 

Viděl jsem tento díl při premieře v roce 1975, od té doby mockrát, a pamatuji i léto 1989, kdy to pouštěli bez písničky Orchestrion (Matuška byl v emigraci, tedy byly jeho písničky zakázané - ale tím na něj naopak upozornili). Ale až teď poprve jsem si všimnul jedné nelogičnosti na začátku: Taxi projíždí Václavákem, jede okolo muzea k rozhlasu. A následuje záběr z Dlouhé ulice na Starém městě, kde z toho taxi vystupuje Huml (Sovák) a řidič Siola (Vinklář). Proč jelo taxi na Vinohrady, na opačný směr?