Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Blízko (2022) 

Nestává se příliš často, že by se člověk rozbrečel v kině:( A upřímně, nebyla jsem sama. Samozřejmě, že film ty emoce budí možná trochu prvoplánově, ale za mne skutečný majstrštyk. Jednoduché, silné, emocemi nabité, výborní herci...

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Patos, zvraty jako v béčkové jihoamerické telenovele, ufňukané sáhodlouhé proslovy o tom, co je správné, roztrhané americké vlajky a hlavně jim nesebrat naději. Mně teda naději sebrali, těšila jsem se jako malá a na co? Největší letošní zklamání!

plakát

Thor (2011) 

Poněkud dýchavičné zpracování komiksu, děj je předvídatelný, hlavní postava je vymydlený árijec, který se napravený a poučený vrací zpět do své domoviny a obětuje svou lásku, aby ušetřil zničení světa? Co to je, toto? Natalie Portman působí jenom jako ukňouraná pipka, Ódin opravdu jen jako stařec, který má to nejlepší už za sebou a Loki přece jenom situaci nezachrání. Roztahané, nudné dialogy, prázdné scény, pár vtípků a pánoprstenové příšery, kterých se už nikdo neleká, průměr, slabý průměr.

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Poměrně slabý film, téma zajímavé, ale chladné, bez emocí, kromě spankingových scén vlastně docela o ničem, oproti knížce i hodně zjednodušené, prokreslení postav selhalo. Keira i docela přehrává, Viggo je poměrně dobrý, ale neměl moc prostoru, Jung se příliš nevydařil.

plakát

96 hodin (2008) 

Neskutečný zážitek, pro mě hlavně neuvěřitelné, že se v takové roli objevil Liam Nesson, kterého mám sice spojeného s postavou Qui-Gon Jinna, ale přesto mi ohromně imponuje vidět ho v takovéhle roli, sedí mu totiž báječně. Je na jednu stranu dojemný, něžný otec, na stranu druhou nekompromisní zabiják, který vraždí s klidnou myslí a odhodlaností mistra. Po Bournovi a jeho trilogii se dostává do popředí hutně našlapaná jízda a rychlé střihy, v tomto filmu však na takové úrovni, že se člověk neztrácí a stále má přehled, kdo kdy dostal smrtící úder. Scénář Luca Bessona po delší době konečně dává smysl a je na úrovni po všech těch Taxících, jen tak dál Lucu!

plakát

Kráska dne (1967) 

Rafinovaný příběh, ve kterém Catherine Deneuve vykresluje tajná přání znuděné bohaté paničky, která touží po pevné ruce. Prolínají se představy, realita, sny, ve kterých je hlavní hrdinka ponižována, přesto bych očekávala trochu větší odpich a taky na nevěstinec trochu větší odvaz v erotických scénách, ale jinak povedené.

plakát

40 let panic (2005) 

Navzdory názvu, který vzbuzoval obavu z nějakého trapného, fekálního a slaboduchého humoru, nebyl film nakonec ta špatný, nesnažil se přesvědčit, že je všecko jednoduché, nesnažil se, aby film vyzněl příliš přeslazeně a mravokárně, byla to místy i docela povedená legrace:) Takovým vkusným způsobem vesměs.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Děs a hrůza, začátek vypadal i vcelku dobře, ale pak se to zvrhlo v prvoplánovou ptákovinu, která vyústila v bezbřehou nudu.

plakát

Země mustangů (1976) 

Tenhle film jsem viděla, jako malé dítě, asi ve mně zbylo ještě dost nostalgie...přesto však musím říct, že to byl film dost prvoplánový a předvídatelný, herecké výkony byly chabější, ale všecky ty záběry na zvěř a přírodu, i když by to někdo mohl považovat za naivní a slzopudné, mne přesto oslovily.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Nebylo to špatné, docela i napínák, i když s trochu více či méně jasným koncem, akorát mě trochu štvalo to šlendriánství ze strany NASA, která nechala novináře žít, když byla tak důsledná v odstranění Elliota. No, i NASA se někdy utne:)