Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (263)

plakát

Kwitsokmal (2017) (seriál) 

Příběh se mi líbil a zpočátku jsem absolutně nevěřila tomu, že by snad hlavní dvojice někdy mohla spolupracovat, natož aby se mezi nimi rozvinuly nějaký city. Rozumějte - soudce pod tlakem shora odsoudí k smrti člověka, ačkoliv krátce předtím slíbil na základě předložených důkazů jeho dceři, že se nemusí bát, a že otec bude volný. Dcera se s takovým podrazem odmítá smířit a poměrně drsným způsobem začne soudce vydírat a nutit k tomu, aby jejího otce dostal z vězení a očistil jeho jméno. A tito dva se postupně dají dohromady a podaří se jim nejen očistit jméno neprávem odsouzeného otce, ale i dostat do kriminálu všechny, kdo tam od začátku patří. Cesta je to plná podrazů, vydírání, využívání slabostí druhých. Pro mě jsou podobný seriály zábavný - baví mě, jak se jednou daří jedný straně, podruhý druhý straně, hlavní postavy si navzájem podráží nohy a pak zase uzavírají chabá spojenectví. Co bych vytkla je absence státních zástupců, protože právě tam by podle mě skončily veškerý snahy naší policistky o vyšetřování výše postavených. Trochu mi taky přišlo škoda, že ačkoliv postavy byly všechny velmi inteligentní a používaly nanejvýš rafinované metody, kolikrát nevyužily těch nejjednodušších možností, který měly k dispozici. Ale nevadí. Hlavní herecká dvojice se mi moc líbila a hodně jsem jim žrala tu postupně se rozvíjející důvěru a následně i city. Ti na druhý straně barikády taky pěkně zvládli svoje role. A nesmím zapomenout na moc dobrý OST.

plakát

Tunel (2017) (seriál) 

Líbila se mi hlavní dvojka detektivů (i výběr herců), už míň mi sedla ta křehule, ale nakonec docela pěkně zapadla. Líbil se mi i propracovanej scénář, a i ten konec - SPOILER - jak to pěkně udělali, aby se dcerka potkala s Kimem i přesto, že budoucnost bude úplně jiná, než jak jsme jí viděli. :-) Jediný, co bych vytkla, je občas poněkud nelogický řešení problémů - například to s tou donáškou balíku a hledání pachatele při únosu v závěru bych prostě řešila mnohem jednodušeji, ovšem chápu, že to muselo být napínavý (a bylo).

plakát

Běž! (2001) 

Zajímavý. Film, kterej na první pohled působí velmi drsně a tvrdě, je ve skutečnosti tak citlivej, že mi párkrát vlítly slzy do očí. Ta scéna v posteli je neuvěřitelná.. Jak na Japonsku spoustu věcí miluju a obdivuju, tak jsou taky věci, který doslova nenávidím.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Takže to dopadlo přesně tak, jak jsem čekala. Ale aspoň má dědula nějakou naději. Předtím neměl vůbec nic.

plakát

Museum (2016) 

No, nic moc, tohle ani Ogurin nezachránil. Taková normální detektivka, trošku do hororu, ale nic výjimečnýho.

plakát

Syopingwang Lui (2016) (seriál) 

Docela roztomile, ale zkratila bych to. Pro fandy romantiky to musi byt pecka.

plakát

A LIFE: kanašiki hito (2017) (seriál) 

Při posledním dílu jsem zvažovala i plnej počet, protože mě to fakt dostalo. Ale musim souhlasit se Zízou, že postava doktora Okity byla zbytečně plochá. A přitom taková škoda - Kimura Takuya je výbornej herec. Postava dr. Danja zase měla hloubku, kterou Tadanobu Asano nedokáže uhrát. Možná by bývalo lepší, kdyby se oba herci přehodili. Ale já byla celkově hodně spokojená, Japonci umí udělat opravdu silný a citlivý věci, když odpustí od afektovaných a rádoby vtipných pitvořících se postav.

plakát

Ahsoora (2016) 

Ale jo, docela pěkný drsný příběh. Kdo máte rádi brutalitu, šup do toho - poprvé se mi v letadle stalo, že mě požádala ženská ze zadního sedadla, jestli bych se nemohla dívat na něco jinýho, že jí brečí děti. :-)))))))))

plakát

Hlas (2017) (seriál) 

Ráda bych dala 2,5 hvězdičky. Jednu za napětí v úvodních epizodách, druhou za velmi dobrý námět (ne už tak zpracování). A půlku za Jang Hyuka. Po všech těch jeho rolích už si nejsem jistá, jestli to je nebo není dobrý herec. Ano, jeho účast je zárukou toho, že se určitě dočkám okamžiků, kdy mi poběží mráz po zádech protože to, jak umí zahrát lásku k ženský, to je něco ojedinělýho. Na druhou stranu se zase pokaždý dočkám okamžiků, kdy mám pocit, že sleduju autistický záchvat nebo člověka po lobotomii. Zpočátku jsem si myslela, že Jang Hyuk takhle ztvárňuje konkrétní postavy, ale on tak hraje vždycky, takže se přiznávám, že už se mi tenhle jeho způsob hraní poněkud zajídá. No nic. ROzhodně je ale 1000x lepší Jang Hyuk, než ten ROBOT, který představoval jeho policejní partnerku v tomhle seriálu. Mělo to dohromady asi tři výrazy a ten přerušovaný styl řeči byl něco, co jsem naposledy slyšela od dědy, když byl napojenej na kyslík. Navíc i z těch tří výrazů měla tato osoba po naprostou většinu času nasazen ten jeden, u kterýho jsem měla pocit, že se jí muselo chtít akutně na WC, protože jinak si ten obličej nedovedu vysvětlit. A aby tý kritiky herců nebylo málo, tak se ještě zmíním o té mladé dvojici, která měla za úkol pouze realizovat reklamní vložky se sendviči a voděodolnými mobily, jinak byla jejich účast zcela zbytečná. I když - ten chlapec s obří hlavou vlastně byl potřeba - vždyť dokázal po deseti úderech do klávesnice vyhledat COKOLIV, včetně toho, co měl korejský prezident k snídani. A to se dostávám k tomu, co mi vadilo na seriálu nejvíc - absolutní neuvěřitelnost postupů, nesmyslný plynutí času, tolik kravin a nesmyslů, že jsem se ke konci už musela smát - utkvěl mi unikající plyn, co si sám vytvářel jiskry, aby mohl explodovat, nebo navigace podle mobilu (slyším to zprava, tak běž doprava). Zrušme polcii, všechny případy do deseti minut vyřeší nouzová linka! Jako sorry, tohle bylo fakt moc, přitom nápad nebyl vůbec špatnej, jenom ta realizace.. Asi bych ještě měla pochválit hlavního padoucha, ten byl správně nechutnej, ale popravdě taky nepředvedl nic novýho v porovnání s jinými z korejskými seriály. Asi už jsem těch korejských detektivek viděla moc.. :-)

plakát

Pigoin (2017) (seriál) 

Božííííí! Zápletka, herci - naprosto bez chyb. Takhle nadšená jsem už nějakou dobu nebyla, vřele doporčuju. Když už ne kvůli příběhu, tak minimálně kvůli Ji Sungovi a Uhm Ki-Joonovi.

Ovládací panel
6 bodů