Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (3)

Temný příliv

Temný příliv (2012)

Hlavní hrdinku bioložku Kate (Halle Berry) podmořský svět vždycky fascinoval. Má za sebou padesátku ponorů. Dlouhých deset let studovala žraloky, než si troufla opustit ochrannou klec. Při další běžné štaci se ale jeden z mořských predátorů nemilosrdně zakousne do jejího asistenta. Uplyne rok, Kate jen zasněně sleduje moře a s přibývajícími nezaplacenými účty pořádá vyhlídkové cesty pro turisty, o které není zájem. V moři ale zrovna vrcholí období páření žraloků a jeden z bohatých klientů by chtěl zažít pořádné podvodní dobrodružství.

Johnny Suede

Johnny Suede (1991)

Snímek, který odstartoval režijní dráhu zdravě nezávislého Toma DiCilla, je příběhem ambiciózního, ale proklatě natvrdlého zpěváka, který věčně nemá na činže, permanentně o něčem sní a neustále přešlapuje na místě. Autorská prvotina umožnila herecky vyniknout toho času prakticky neznámému Bradu Pittovi a její kvality potvrdila i porota na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu.
Režisér a scénárista Tom DiCillo točil obklopen svými přáteli skoro za své a hlavně pro sebe!

Rok nebezpečného života

Rok nebezpečného života (1982)

Nebylo moc australských filmů, kterým by se podařilo prorazit za oceánem. Nakonec za to mohl také aktivní vládní program, který zajistil, že několik australských talentů přeci jenom upoutalo mezinárodní pozornost. Peter Weir se na mezinárodní scéně proslavil hned několika snímky (například válečné Gallipoli z roku 1981), právě o rok mladší drama Rok nebezpečného života mu otevřelo brány do Hollywoodu. Zachytil v něm osudové dilema novináře v Indonésii na prahu občanské války, kde prý atentátníka poznají podle očí, stejně jako lze těžko přehlédnout prázdné oči dětí a jejich kůži napnutou přes kosti. Plíživé vyprávění představuje drzouna Mela Gibsona coby zahraničního dopisovatele Guye. Ten stojí před rozhodnutím, zda zveřejnit zásadní zprávu, ačkoliv by informace ukázala na jeho zdroj.

Reklama