Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (220)

plakát

Dylan Moran: Yeah, Yeah (2011) 

Někdy mi připadá že vážně vaří z vody. O to je potom zajímavější a nejspíš i srandovnější sledovat jak ze sebe sype všechny ty šílenosti, pojídajíce u toho dort a usrkávajíce vínko. Stand upový génius, jehož proud myšlenek by po správném usměrnění dokázal loupat cibule pomocí kartáčku na zuby.

plakát

Naboř a ujeď (2012) 

Na jednu stranu pěkná broskvovina. Hlavně tedy scénář mi připadal zbytečně moc rychlý a zběsilý (paradoxně se ale rozjížděl dost pomalu), nemluvě o celkem stupidních dialozích mezi hlavní dvojicí. Jenomže pak je tady těch 700 koní (kteří samozřejmě nevoní každému) a roztomilá Kristen (která nevoní asi jen těm co používají tu gay aplikaci zmíněnou ve filmu). Když to sečtu a podtrhnu, pořád z toho Hit and Run vychází jako stupidní americká zábava, která dokáže pobavit jen sporadicky. Pokud ovšem nečekáte nic převratného, neurazí vás to.

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Tak tyhle dvě holky mi moc nesedly (nechápejte mě špatně, v nějakém filmu pro dospělé by se neztratily). 2 Broke Girls je taková ta klasická přímočará sranda, která vás ničím nepřekvapí a ani (alespoň teda mě) ničím nepobaví (až na těch pár dvojsmyslů). Dokážu si to představit odpoledne na Nově jako tu jejich klasickou stupidní oddechovku. Mezi Ela Bundu a Carol s Frankem by holky zapadly znamenitě. Všem fandům seriálu se omlouvám, ale já bych přepnul na Hvězdnou bránu.

plakát

The Big Bang Theory: Unaired Pilot (2006) (TV film) 

Nejsem si jistý jak bych na tento pilot reagoval, kdybych neviděl současnou verzi Big Bangu, každopádně toto mi přišlo o hodně slabší než ten náš "originál".

plakát

Status-Online (2010) 

Určitě nebylo třeba zasazovat film do tak daleké budoucnosti. Stačí se kolem sebe trošku rozhlédnout v nějakém dopravním prostředku nebo v restauraci. Každý čumí do svého smartfounu, internetové kavárny jsou plné "chudých" fejsbůkářů, novinky ze života vašich blízkých se skrz sociální sítě dozvíte prakticky okamžitě... Svět se změnil. Kuba Hrabák stoprocentně natočí lepší (promyšlenější) snímky, toto je jen taková ta první vlašťovka.

plakát

Chata v horách (2012) 

Naprostá delikatesa pro hororové fanoušky takové, kteří dokáží překousnout lehké zesměšnění jejich oblíbeného žánru. Ona to teda úplná komedie není, spíše Truman Show s větším nádechem tajemna a... no, když nad tím přemýšlím, asi to komedie vážně je. Autoři si berou na mušku nejedno klišé a nepřímo tak vlastně poukazují na jednotvárnost stovek hororových filmů. Celé je to zabaleno do moc pěkného obalu jakési "show" (nerad bych prozradil moc informací) a okořeněno několika vtipnými momenty, které dokáži vyčarovat úsměv na tváři (což je u hororu celkem nezvyk). Plus tady ještě máme těch závěrečných 20 minut = hororové nebe, u kterého zejména opravdový nadšenci (J*A*S*M a spol.) musí doslova slintat blahem. Škoda, že na podobné filmy naše kina neslyší.

plakát

Devil Seed (2012) 

Klasický exorcistický horor natočený přesně podle osnov daného sub-žánru. Ničím sice nepřekvapí (maximálně krásnou hlavní představitelkou), ale i tak ve výsledku celkem solidně funguje. Za těch pár kanadských dolarů se přeci jenom žádné geniální dílo čekat nedalo.

plakát

Evidence (2012) 

Přečetl jsem si komentáře, takže jsem přesně věděl do čeho jdu. Film sice v druhé polovině nabral opravdu bláznivé obrátky a ano, scénárista si s námi moc pěkně pohrál, protože první a druhá půlka jsou naprosto odlišné. Nicméně mě to stejně nebavilo. Nejspíš to není stupidním chováním postav (na to už jsem si u podobných hororů prostě zvykl) ani tím všemožným pobíháním, spíše mi to tak nějak celkově nesedlo. Nejvíce mě asi naštvalo to hlavní "monstrum" (naštvaná gorila?), které mi vůbec nepřišlo strašidelné. Já osobně bych do podobného filmu dal neohrožený poletující ananas s krvelačným pohledem a neuvěřitelně silným znásilňovacím reflexem. Mnohem strašidelnější.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Mám sice proti celé sérii trošičku odpor, ale tenhle díl mě párkrát solidně polekal. Určitě jeden z těch lepších hororů co jsem za poslední dobu viděl, i když je to teda pořád skoro to samé dokola. Jedna změna tam ale je aneb: Co může být strašidelnější než malé holčičky s černými vlásky, které si povídají s ďáblem a v noci se vám potulují po domě?