Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (552)

plakát

Balada o pilotovi (2018) (TV film) 

Po všech stránkách profesionální, ale místy – bohužel – opravdu trochu nudné. Obávám se ale, že Hřbitovu pro cizince s Josefem Dvořákem to konkurovat nemůže.

plakát

Lynč - Vítejte v Buchnově (2018) (epizoda) 

Lepší, než byly mé počáteční obavy, i když dost rozvláčné. Matěj Anděl působí v hlavní roli velmi přesvědčivě a je dobře, že ji dostal. Všechny role tohoto typu přece nemusí hrát Kryštof Hádek.

plakát

Vévodkyně a kuchařka (2018) (divadelní záznam) 

Sedět u Vévodkyně na hostině v Redutě byl velký a hodně nevšední zážitek. Jako zázrakem se toho hodně podařilo přenést i na záznam; přibyla navíc i řada detailů, které divák od stolu vidět nemůže. Díky za něj, díky za to, jak byl nasnímán. Samotná inscenace je zcela výjimečná. Náročná, to ano, ale hodí se pro ni jen superlativy, a to pro všechny zúčastněné. Jde to opravdu až na dřeň a dokonale souzní s bizarním Fuksovým světem - vlastně vesmírem, který je zelený...

plakát

Noční motýl (1941) 

Divný, dost málo pravděpodobný příběh, červená knihovna jako vyšitá, škoda že se pro takové herce nenašel lepší scénář. Vesměs jsou moc dobří. Také vzhledem k době vzniku a výpravě nemůžu dát horší hodnocení.

plakát

Milenky (2018) (seriál) 

Baví mě to, nejvíc obdivuji kameru a naprostou přirozenost herců.

plakát

Milenky - Epizoda 3 (2018) (epizoda) 

Potěšila mě česká písnička Já chci být volná, kterou si hrdinky zpívají v autě. Dobrý díl.

plakát

Labyrint - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Upřímně: nevím. Začalo to zajímavě, ale zdá se mi, že autoři vykrádají sami sebe a jedou v příliš vyježděných kolejích. Také už se mi začínají plést herci a postavy z jednotlivých sérií a z dalších Strachových filmů.

plakát

Copak je to za vojáka... (1987) 

Do červených čísel to může poslat jen někdo, kdo nesloužil v naší armádě za socialismu. Propaganda jako řemen. Vadí mi tu skoro všechno, včetně otravné Hapkovy disco - hudby. Plusové body můžu dát za výkony některých herců (určitě Roden a Langoš) a za to, že film má aspoň docela spád.

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Dětinský humor, kde Italové mluví spíš česky než italsky, taková besídka, která působí narychlo spíchnutým dojmem. Přesto je tam pár míst, která mě vždy spolehlivě pobaví. Za tragikomickou poslední scénu na dvorku musím přidat jednu hvězdu.