Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (20)

plakát

Vražedná práva (2014) (seriál) 

Hyperkorektni nekonzistentni stlatanina. Psychologie postav jde uplne sejdrem, dej je prekombinovany a plny uslintanych velkych reci. Proc to ma tak vysoke hodnoceni fakt nechapu. Skoda no, zacatek byl celkem slibnej.

plakát

Máme papeže! (2011) 

Ano, v řadách ateistů a odpůrců církve tenhle film vyvolal opět bouřlivou reakci typu "církev=největší instituce", a já stále čekám, kdy lidstvo přijde na to, že církev není původce všeho zla na světě a to poslední o co jí jde, jsou peníze... Nicméně zpět k tématu, ten začátek byl celkem slibnej, ale co jde na celém filmu strašně poznat je to, jak málo rejža vidí do srdce věřícího člověka. Z hlavního hrdiny udělal senilního a vyjukaného staříka, který se ale ovšem na Boha za celý film neobrátí ani jednou. Poněkud zvláštní, na kardinála, ne? Pokud došel až tak vysoko ve své víře, jako je post kardinála, rozhodně tam nesedí xlet "bez Boha". A jestli se toho nějakej blb chytne a řekne, že ten kardinál tam je pro prachy nebo z nějakejch politickejch důvodů, tak se obávám, že se o církev nikdy hlouběji nezajímal... Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde... A pomlčím o dalších zanícených projevech na toto téma, jehož autoři viděli církev nejblíž tak... z letadla?

plakát

Redakce (2004) (seriál) 

No dobře, když pominu ten scénář se zápletkama, který se těžkopádně snaží napodobit jakési krimi, tak ty herecké výkony jsou k pláči. Proč je většina českejch seriálů tak trapná? četla jsem o tom nedávno jeden článek, prý je to tím, že to jsme prostě my, Češi... pěkně děkuju!

plakát

Famílie (2010) (seriál) 

Tak jo, je to docela pěkně udělaný, scénář, myslím, není úplně špatnej, ale... Ale postavy...Jeden vedle druhýho to jsou blbci, co se zabývaj malichernostma a neumijou si poradit s banalitama, který chtě nechtě provází celé jejich bytí. Jedinej, kdo je jaksi přijatelnej rodič, potažmo člověk, je Julia a možná Joel. Jinak jsou všichni sobci, co se urazí kvůli každýmu nesmyslu. Pořád se někdo přeřvává a celej ten seriál je děsně ufňukanej, něco jako Everwood. Postrádá to tak nějak vtip, ale jinak je to celkem lehké dílko. A mimochodem, Sarah je mizerná matka, velmi velmi velmi mizerná. Myslím, že bych na toto téma dokázala vykládat hodiny...

plakát

Poslední tango v Paříži (1972) 

No, možná ještě nejsem ve stadiu, kdy tohle ocením... Postava Jeanne mi přišla taková nějaká naivní, nesympatická, ujetá... A chlápek sice zažil bolest, která ho poznamenala, ale takhle? nene, takovej musel bejt vždycky... Celý děj je jako pomatení mysli, nepřirozený a nesrozumitelný. Takže tři hvězdičky za originalitu a ten konec.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Je to jako kopie Annie Hallový, ale líbí se mi to. Moc hezky se na to kouká. I když teda nechápu co je na vztahu hlavních hrdinů tak nekonvenčního, jak tvrdí, ale odpuštěno. Za ty pěkný obrázky.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Za to to stojí až tak od třetí série a čtvrtá je vůbec nejlepší! Ale ten, kdo vymyslel ten šílenej českej název, neměl asi všechny kolečka...

plakát

Animální přitažlivost (2001) 

Jedna hvězdička za Hugha... Hlavní hrdnika je mi krajně nesympatická - vypadá jako Fran z Black books... Celý příběh je pitomý a klasický, žádné napětí, ani akce... A ten českej překlad tomu vážně dal korunu!

plakát

Alois Nebel (2011) 

Trochu mi vadil ten skočný děj a taky to, že jsem na konci kapánek nevěděla čí jsem. Jinak mě film dokázal úžasně vtáhnout a nezklamal ani happy endem, i když vlivy hollywoodské konstrukce byly patrné... Jestli je to pokus o světovost, tak si nejsem jistá, jestli je vhodné opět "nadávat" na dobu. Kdo nezažil, asi těžko ocení. Já osobně bych vzala za vděk trochu originálnější tematikou než "co dělá Česko Českem" a "za Husáka bylo těžko". To už totiž dávno víme a české češství není už ani zdalika tak nenuceně roztomilé a zajímavé, spíš možná lehce trapné...? Toť vše.

plakát

Banáni (1971) 

Stlátanina. Budiž mu odpuštěno vzhledem k tomu, že je to teprve čtvrtý film... Tři * za fóry.