Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Hrdý Budžes

Hrdý Budžes (2003)

Bára Hrzánová, to je nedoceněná perla! :D Prostě a jednoduše jí miluju... Hrdý Budžeš v jejím podání, to znamená dvě hodiny nekonečné srandy... 100%!!! "Helena Součková - Prase: Za našimi za vraty vysedává prase,hleďme ho už zase!!" "Na kostele zvoní zvon, se*u, se*eš, se*e on. Na mou věru, jak tak se*u, tak mi přišlo na mysl, jak s*al kníže Přemysl." a tisíc dalších! A hlavně... Miluška Voborníková :D

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Když mi o tomto filmu, kdosi před lety vyprávěl, nevěděla jsem, co si mám myslet. Kluk, kterého pronásleduje králík? A když jsem pot zjistila, že hlavní roli obsadil Jake Gyllenhaal, začala jsem ihned film shánět. Film mě okamžitě vtáhl do děje a jako bych s Donniem sdílela pocity. Poté co film skočil, seděla jsem ještě dlouho na gauči a přemýšlela jsem, jak to vlastně skončilo. Co to mělo znamenat? S přítelem jsme pak na to koukali ještě jednou a debatovali jsme o různých variantách, které mohli vyjadřovat dobrý i špatný konec. Tímto se mi film zalíbil ještě mnohem více! Není snad jediná věc, kterou bych dokázala vytknout. Kamera, nálada a herecké výkony. Všechno se to strhlo ve smršť, která člověka vtáhne do sebe a dlouho ho neopustí. 100/100!

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Amélie patří k filmům, na které se člověk může podívat 5x za sebou a neomrzí a nezklamou. Naopak, vždy člověk najde něco nového, čeho si předtím nevšiml. Paráda! Takové filmy miluji. Po shlédnutí jste nabití dobrou náladu a máte nutkání šířit ho všude kolem sebe. A nebo dostat rodiče ze stereotypu posláním trpaslíka na cestu kolem světa! :o) Film jsem viděla poté, co jsme byli v kině na filmu Galimatyáš a hned jsem poznala podpis pana režiséra, který je nezaměnitelný!

Avatar

Avatar (2009)

Na tento film jsem dostala lístky k Vánocům, nic moc jsem od toho nečekala. Posadili jsme se v kině a já byla plná rozporuplných pocitů. Poté, co film začal jsem litovala, že jsme vůbec přišli... cesta do vesmíru... Hm.. (Filmy a seriály s vesmírnou tématikou naprosto nenávidím.) Citově se mě to moc nedotklo, čekala jsem, že na konci smočím kapesníček... Ale bohužel... (Muž, který seděl vedle mě pobrečíval během celého filmu a další dva jeho kolegové ho uklidňovali...) Ale filozoficky se mě to dotklo hodně... Jelikož jsem ten typ člověka, který zvířata a přírodu miluje snad víc, než lidi... A tak mě film vlastně velice dostal a zůstal ve mě!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Miluji ten film. Forrest Gump mi svou hloupoučkou a naivní náturou připomíná našeho Švejka. Ale pokud si přečtete originální předlohu od pana spisovatele W. Grooma nestačíte se divit! Z celé knížky dodrželi pouze jména hlavních postav (a to ještě né všechna) a dále některá témata, která se v knize nacházejí. Ale postavy se chovají naprosto jinak! A ačkoliv mám vždycky raději knihu, nežli film v tomto případě je to přesně naopak. Z knižního, sice naivního, ale chvílemi dost vulgárního Forresta udělali ve filmu naivu, který je v dětství týraný okolím a v dospělosti úspěšný podnikatel, který ze všeho nejraději seká trávu. :o))) Tom Hansk tu předvedl snad dokonalý výkon! A tak nejspíš jen na závěr, pokud milujete film, tak tedy nečtěte knihu, aby jste neztratili iluze! :o))))

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Spojení Tima Burtona, Johny Deppa, Heleny Carter, Alana Rickmana a poutavého příběhu Holiče z Fleet Street jsou jednoznačně dokonalé! To, že tento film natočil muzikálovou formou mne naprosto ohromilo! Písně jsou krásně melancholické a soundtrack se dá poslouchat stále dokola. Nikdy předtím bych neřekla, že Johny Depp nebo Alan Rickman takhle parádně zpívají. Ponurá nálada celého filmu je dokreslená i ponurostí obrazu a to se mi moc líbí.. :o))

Já, padouch

Já, padouch (2010)

Pokaždé, když jsem byla v kině, zaujal mě plakát se žlutými "fazolkami", ale nevěnovala jsem tomu moc pozornost. A před nedávnem mi náhodou přišel tento film do ruky. Nic jsem od toho nečekala a možná proto, mě to tolik strhlo! Na začátku filmu vidíte Grua jak nafukuje balónek malému chlapci. Říkám si, tak tedy Padouch s dobrým srdcem? A v tu chvíli chlapci balónek propíchne a vy se musíte smát! Pak se film ubíral jakousi cestou a já začínala nabývat dojmu, že jsem nic nečekala a ničeho se asi nedočkám. Klasický animáč s Padouchy ve stylu Úžasňákových. A v tu chvíli se to strhne v roztomilý až infantilní film. Jakmile se začne Ágnes smát musíte se smát automaticky také! Mezitím Vás dostávají Mimoňové a jejich skeče při kterých hýkáte smíchy! :) Nakonec vše skončí klasicky dobře a přesto to neztrácí humor a tu svou infantilnost, kterou si tento film získal mé srdíčko! :) A tak po dokoukání jsem šla ihned do menu a film pustila znovu od začátku! Pokud se na to díváte s dětmi, je vidět patrný rozdíl ve kterých se smějete vy a děti. Proto si tento film získal tak široké pole fanoušků a to je geniální! Už teď jsem zvědavá na druhé pokračování a snad nebudeme zklamání rychlo pokračováním na rychlo výdělek.

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

Jsem fanouškem českých letců za 2. sv. války a jsem fanouškem Zdeňka a Jana Svěráka. Takže tento film je dokonalým propojením. Nikdo by se úkolu, natočit takový film nemohl ujmout lépe! Celý film to s Vámi citově cloumá... V Anglii litujete Káju, protože ho podvedl nejlepší kamarád a po příjezdu do Čech litujete Františka, protože ho jeho milá zradila. (Poté si sice uvědomíte, že i on jí byl nevěrný..) Ale nakonec Vás dorazí scéna, když malá dívenka nechce Františkovi Barunku dát. A když na ní volá: "Bajčo, pojď domů." nevím, komu by se nespustili slzičky. První film, u kterého jsem si opravdu zabrečela a ani se za to nestydím! Protože tento film nabízí neskutečné citové "vydírání" ... Jste tam vtaženi a angažováni city během filmu, že to snad ani jinak nejde.

Iluzionista

Iluzionista (2006)

Krásný Americko-český film a to se mi líbí... Když jsme na to koukali s přítelem... hned jsme si říkali, jestli scény v ulicích nejsou u nás.... a ejhle! :) Na konci opravdu nečekaný zvrat.. Film mě hodně zaujal! A to nevšedním zpracováním, nečekaným koncem, zvraty, iluzemi... a českými herci a pozadím :))))

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Krásný film... Tim Burton - Johny Depp... Tohle spojení značí skvělou podívanou! :) Mohla bych na tento ponurý a melancholický film koukat dokola stejně, jako na Sweeneyho Todda, Mrtvou nevěstu a nebo Mrtvé Vánoce.. :) Tohle je prostě styl, který já můžu! :)