Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (231)

plakát

Linin deníček (2007) 

Podobných dramat by se pár asi našlo... ale já mám s tímhle filmem jeden zásadní problém, a to, že to hercům vůbec nevěřím. Nijak na mě žádný nedokázal zapůsobit tak, že bych si řekl: ok, je to špatný, je to dobrý, má problém...prostě jim to věřit. Navíc tomu vůbec nepomohly dialogy, které bych v mnoha situacích ( a v jejich věku) nečekal. Vše bylo tuctový, nedokázalo to zaujmout a přitom to potenciál mělo. Snad příště.

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Zajímavý motiv filmu jehož úvod mě ale minul. Nepřišlo mi to dobrý v tom smyslu, aby mě to donutilo se dívat dál. Samozřejmě jsem pokračoval, jelikož jsem věřil ve zlepšení. Až po objednání vraždy se to začlo sympatičtěji rozvíjet. Čekal jsem kdo koho podrazí, bylo jasný, že někdo se k tomu nápadu přikloní ... no a stalo se. Nebudu zacházet příliš hluboko do děje,abych ho moc neprozradil. Mělo to i pár skvělých scén, v drtivé většině spojené s autem, převozu těla a slušnýho závěru. Jako režijní debut Joela a Ethana Coenových solidní počin.

plakát

Kouzlo přítomného okamžiku (2013) 

Už předem jsem věděl, že to bude pecka, a taky jsem se na to připravil... Začátek vzal rychlý spád a Aimee se objevila dost rychle, seznámení dlouho netrvalo. Tommy si sice namlouval, že to nic není,ale padla mu do oka, tak jako mně. To co následovalo bylo parádní, všechny konverzace, pohledy a další události spojené s cestou autem ... perfektně zvládnuté. Moc komediální mi to nepřišlo a hlavně scéna, kdy Aimee vyhodí z auta byla dramaticky naprosto skvělá. Dá se říct, že jsem to prožíval silně a když jsem si už myslel, že konec nemůže být takový, jaký jsem si představoval, vše se změnilo. Závěrečný song Phosphorescent - Song For Zula tomu dodal úžasnou atmosféru a skvělý pocit při titulcích. Naprostá paráda, snad se najde víc takových filmů ... Počet hodnocení: 879

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Tři příběhy a jedná menší vsuvka. Celkově dost zvláštní, ale pěkné komiksové pokoukání. Nevím co bylo v kino verzi, jelikož jsem zhlédnul režisérskou verzi. Nejlepší příběh byl přesně uprostřed, s Goldie to nemělo chybu. Nic proti takovýmhle filmům nemám, ale na pozdější puštění to už nevidím.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Začnu závěrem, který to totálně pohřbil. Steven Zahn se mi do akčního finále vůbec nehodil, jeho vzhled nebo chování kazilo celkový dojem. Abych mu zas tolik nekřivdil, tak nikdo tam nepředvedl něco, co by stálo za zapamatování a bylo to absolutně tuctový, což natočí snad každý průměrný režisér. Škoda, že zhruba 2/3 filmu to stálo zato. Nikdo pořádně nevěděl co se děje, atmosféra a všelijaká mysterióznost byla dobrá. Všichni tu nadávají na scénáristu, jak to zazdil a podobně. No víceméně se s tím dá souhlasit. Hlavně co mi vrtá pořád hlavou, proč ukazovali dvojici včele s Millou, jak se obávají o život, když ve skutečnosti to jsou právě oni... ? To mi nedává logiku, když je v situacích, nikdo nikdy nemohl slyšet. To je, ať chci nebo nechci, absolutní volovina. Vygradovalo to jinak hezky, ale ta scénáristická chyba a za nic stojící závěr ... to film dost shazuje.

plakát

Blázniví bažanti (1971) 

Takovouhle komediální šílenost jsem už dlouho neviděl. Režisér asi není moc v pořádku, jinak si to neumím vysvětlit ... ne samozřejmě v dobrém, je to pěkná komedie složená spíše ze střípků událostí, které jsou horší i lepší. Ta nejlepší je rozhodně práce popelářů, to mě dokázalo zničit :-)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Žádný film od Paula Greengrasse jsem ještě neviděl. Začít Kapitánem Phillipsem byl určitě dobrý nápad a už vím, že se trošku blíž podívám na jeho snímky. Tom Hanks, jakožto záruka skvělého hereckého výkonu, byl jak jinak než super. Filmů z lodního prostředí se moc nevidí, natož nějaký o únosu. Často mě napadalo, že právě tohle je tak trochu neprobádaný "kus země". Vůbec nemám co vytknout i kdybych se chtěl pídit po sebemenších detailech nebo nějakých mini chybách. Nenašel jsem nic. Úvod, seznámení s lodí, posádkou, cílem cesty a následnou obranou před piráty je skvělý. Po jejich obsazení to nemá chybu a mrzelo mě, že z velké lodi celkem rychle zmizeli. Očekával jsem trošku propad děje nebo úbytek té parádní atmosféry. Zase nic. Nástup speciálních jednotek neměl chybu, příprava a následné rozuzlení? Jo, ten konec tomu dodal potřebnou šťávu, hudba, vyhrocená závěrečná scéna, kdy jsem zase, ještě že tak, čekal menší drama, nic takového. Hudba do toho parádně vstupovala a právě ten konec mě doslova dorazil. Neměl bych sebemenší problém se dívat další den znova. Litovat můžu jen sebe, jelikož jsem nebyl schopný se na to dostat do kina, jelikož plány trošku nevyšly. Tleskám Kapitánu Phillipsovi, filmu, který je pro mě nejlepší za rok 2013 a předčí i 3x viděnou Gravitaci. Dlouho jsem nedal tak jasně plné hodnocení, jako právě ted!

plakát

Mama (2013) 

Na tenhle film mě nalákal stejnojmenný krátkometrážní snímek. Bohužel ten menší byl i lepší. Mama vůbec nezačíná špatně, průběh v novém domě je občas lekavý a celkem zajímavý. Sám jsem si to představoval ale jinak. Něco jako, že to bude jejich skutečná matka, která nebude úplně v pořádku a třeba po nocích bude pro svoje děti nebezpečná atp. Tak zhruba vypadal právě ten krátkometrážní film. Tady stojí pak už jen za zmínku doktor, který se zajde podívat do lesní chaty. Scéna je sice krátká, ale je to to nejlepší na celém filmu. Závěr je s prominutím naprosto debilní. To fakt nešlo vymyslet jinak? Převládá u mě spíš zklamaní, a tak tenhle horor zapadne mezi ostatní. O společnosti mezi filmy Sinister nebo V zajetí démonů si může nechat zdát, ty jsou někde jinde. Počet hodnocení: 8705

plakát

Piano (1993) 

Přiznávám, že jsem se na Piano šel dívat jen proto, že jsem očekával skvělou hudbu. Sledovat film, ale čekat spíš na tu hudební stránku asi není moc obvyklý, ale to mi je celkem fuk. Dočkal jsem se super hudební stránky, ale s příběhem zas tak nadšený být nemůžu. Není to nic, co by mě nutilo se zaujetím pozorovat dál a dál. Průměrný až lehce nadprůměrný děj, za to skvělá hudba a pro mě ohromující výkon Anny Paquin. Počet hodnocení: 5 816

plakát

Diaz: Neuklízej tu krev (2012) 

Pro mě je to těžko hodnotitelné, jelikož bych klidně mohl napálit plné hodnocení, ale zároven si tím nejsem ani tak jistý, takže nechávám prozatimní 4. Jak si tohle státní složky vůbec mohou dovolit? Co má jejich osobní nenávist společného s ochranou ostatních obyvatel? Policejní brutalita je známá snad všude, ale tohle dost překračuje všechny meze. Vymyšlená záminka útoku, který je tak brutální, až to děsí. Podvržené důkazy médiím a celé veřejnosti asi moc nepřekvapí, to co mě překvapilo bylo, že obvinění z toho vyvázli takřka bez trestu a všichni zúčastnění jsou ve službě. Víc k tomu snad ani nemám co říct, na obhajobu systému určitě ne. Pokud někdo chce poukazovat na možné násilné demonstrace účastníků jakožto ospravedlnění útoku, tak musím říct, že právě radikálnější protesty mohou docílit nějakých změn. Jestliže několik tisíc lidí vyjde do ulic a budou si jen pískat na pišťalku, tak to moc vysoko postavených lidí nedonutí něco změnit. Díaz je natočen perfektně, hezky se to prolíná originálními záběry a opět musím zmínit akci v domě, která je taky dobře provedená. Hudba je ideální a vše skvěle doplňuje. Počet hodnocení: 532