Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Chiedimi se sono felice (2000) 

Momenty, které vás nutí k výbuchu smíchu, "intelektuálně umělecké prostředí" =), hezké zpracování kamery, hudby, to vše společně s osvědčenou trojicí ve svých klasických rolích je záruka příjemně stráveného času.

plakát

Středozemí (1991) 

Další z výborných prací Gabrielle Salvatores. Snímek zasazený do období 2. světové války a prostředí řeckého ostrova Megisti (Kastellorizo), který spíše než válku popisuje mezilidské a mezikulturní vztahy. Rota italských vojáků umístěná na tento ostrov jako výsadek na tomto ostrově velice rychle zdomácní. Postupně se začínají dál a dál vzdalovat armádě a válce. Jediným prvkem, který drží vojenskou atmosféru a disciplínu je Diego Abbantuono, který v tomto filmu stejně jako ostatní herci sehál svou roli velice kvalitně. Velice dobrý výběr prostředí a protagonistů, kterým role opravdu sedly. Soundtrack v podobě výborné relaxační hudby všem doporučuji. Je však možné, že bez znalostí italské nátury, humoru, historie a reálií si tento snímek neužijete naplno.

plakát

L'uomo di vetro (2007) 

Dá se říct, že zdařilý snímek, podle skutečné události, který velice zajímavým způsobem ukazuje jak je mafie samozřejmou a skrytou součástí jihoitalského života. Vyobrazeno skrz příběh mladého věřícího Itala, který žije svůj spokojený, klidný život ze kterého nikdo nepozná, že se jedná o člena místní mafie a to až do chvíle, kdy se jí sám musí začít obávat a v důsledku toho dospěje k morálnímu zvratu. Tématika klasická pro filmy zabývající se mafií, ale vystupuje z řady specifickým příběhem, kde je větší část filmu, mafie skryta ve vedlejší linii.

plakát

Tři muži a noha (1997) 

Road movie, Aldo, Giovanni, Giacomo,jejich klasický humor, pohoda, itálie, slunce, co víc chtít...

plakát

Caravaggio (2007) (TV film) 

Velice hodnotný film, sice místy vleklý, ale v porovnání s knižním životopisem nevynechali téměř nic a dali divákovi možnost prožít kousek historie. Jinak výborná výprava a obsazení. Hlavní hrdina vypadá opravdu jako Caravaggio na svém portrétu.

plakát

Puerto escondido (1992) 

Diego Abbantuono podává kvalitní herecký výkon, který odpovídá dané roli stereotypního italského bankovního úředníka, který je nucen bojovat s novou realitou jeho každodenního života. Tento film je zajímavý hlavně náhlým střídáním prostředí a situací, ale jeho stěžejním bodem je kontrast italské stereotypní blahobytné společnosti a reality oproti realitě jižní Ameriky.

plakát

Olověná vesta (1987) 

Film pro mě nebyl o bojových scénách, o příběhu, ani o Vietnamu...byl o američanech o jejich mentální úrovni, to já tuze nerad...

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Velice zajímavá tvorba to rozhodně, herecké výkony výborné, ale člověk se musí přemáhat, aby dokoukal do konce a zjistil co chtěl básník říci.