Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (18)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Po totálním vystřízlivěním.... Původně jsem chtěla napsat komentář plný hejtů o tom, co všechno je oproti komixu jinak, ale hlavně blbě (respektive co mi fakt vadí a nemůžu překousnout), ale je to zbytečné, najdete tam víc věcí, které si vycucli z prstu nebo prostě vzali z komixu a úplně předělali (pokud vás to zajímá, najděte si na Wikipedii původ Quicksilvera, jak vypadal a kdo byl jeho otec)... Člověk prostě jednoho dne rezignuje a pokud to nebude po Iron Manovi 3 (taky si přečtěte na Wikipedii co byl ten jeho nepřítel skutečně zač), tak tohle vás z komixu maximálně vystřízliví... Jak udělat z x menů za pomocí speciálních efektů dojnou krávu snadno a rychle...

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Všechno co bylo na Pánovi prstenů hezké je tady přehnané. Dost nedůstojné vyplnění času mezi prvním a třetím dílem. Jediné pozotivum je sice nereálná ale vtipná scéna se sudy. A Taurien (jak se dalo čekat) je nejotravnější a nejzbytečnější postava ever... Nehledě na to, že nemá existovat, je to samozřejmě typická superžena, která zahanbí svými bojovými schopnosti i Legolase a svým superhodným srdcem ukáže, jak by se ostatní k sobě měli chovat (hlavně elfové k trpaslíkům a vůbec k celému světu) a upřímně SPOILER! z ní přímo čpí její chuť vrhnout se na toho nejhezčího trpaslíka, což vrcholí scénou kdy trpaslík "rodí" (vážně, takhle člověk vypadá když umírá na otravu?!) a ona ho zachrání přičemž září víc než Edward z Twiligtu. A to jsem myslela, že romance mezi elfem a trpaslíkem zůstane pouze u fan shippingu KONEC SPOILERU. A to nehledím na to, že nejméně půlka filmu byla vycuclá z prstu. Tane mi na mysl jedna otázka: Četl vůbec Peter Jackson a všichni ti scénáristi tu knihu?!

plakát

Wolverine (2013) 

Prosím normální x-meny a ne takovou překombinovanou cosi. Bez ostatních x-menů je totiž Wolverine jen rádoby superhrdina, zamilovaný do neuvěřitelně otravné postavy. A údajný překvapivý závěr není vůbec překvapivý. !SPOILER! Jediné, co by mě fakt zajímalo, jestli v dalších x menech budou jeho drápy opět z adamantia (záhadně, nějak opravené), nebo v jeho původní 1.0 verzi...

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Kdyby tam nebyli mimoňi, tak by to snad ani nešlo koukat. Je to podobně nesmyslné, jako madagaskar 3, příběh je prakticky o ničem, ale i tak se člověk nehorázně zasměje.

plakát

Jumper (2008) 

Jsou filmy, po jejichž shlédnutí si řeknete asi tohle: Přiznej si, je to blbina. Díval ses na to jen kvůli těm laciným akčním efektům... Ani jsem si nevšimla, že ta hlavní postava je ten hezoun co hrál Anakina, nebýt toho, že jsem si to tu teď přečetla... Bože, kam se jen poděla ta trošička jeho hereckého talentu, kterou předvedl ve Star Wars?

plakát

West Side Story (1961) 

Přesně tohle je ten důvod, proč nemám ráda muzikály. Na tomhle filmu jsem byla se školou a doslovně jsem trpěla hned z několika důvodů. Né, že by to bylo nekoukatelné, i když přiznávám, že můj šálek kávy to opravdu nebyl, ale jeden z hlavních důvodů bylo, že jsem se mírně nechala strhnout více rozjívenou částí publika a chvílemi jsem se i smála až přehnaně romantickým scénám, alá "Och Romeo, proč si jen Romeo?" a možná taky tím, že kamarádka vedle mě buďto hrála něco na mobilu, nebo mě prostě rozesmívala. Nebo taky problém vězí v desetiminutovém lesu zápalek s přeblikávajícím pozadím hned na začátku a nebo to na mě prostě už bylo moc klišé. Na tehdejší dobu možná skvělé, ale z mého dnešního pohledu přehnané herecké výkony, neustálá nekončící romantika zbytečně natažená jako dobře rozžvýkaná žvýkačka... Jediné co mohu udělat je to, že pochválím docela hezkou hudbu a možná, až se vytratí ta příšerná vzpomínka na dvě a půl hodiny v kině s nesnesitelně tvrdými sedačkami a vším tím okolo si to pustím v klidu doma znovu.

plakát

Čivava z Beverly Hills (2008) 

Připomínalo mi to ty šílenosti, co dělala moje sestra svojí čivavě, i když to nebylo zdaleka tak extrémní... Jediné, co tam bylo opravdu trefné byl fakt, že se čivavy třesou a až na výjimky neumí štěkat. Zbytek byla jen snůška rádoby dojemných situací po sobě jdoucích vrcholících "velmi neočekávaným" happyendem.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

Nikdy mi Doba ledová nepřišla jako fenomenální animák, i když jedničku mám docela ráda a klidně se na ni kouknu, když ji dávají v televizi. Dvojka se mi překvapivě líbila, i když většina lidí se mnou nesouhlasila. Trojka byla stále docela dobře koukatelná a udržovala si laťku zhruba stejně vysoko jako předchozí díly. Ale tohle bylo opravdu nic moc. Něco tak "nijakého" jsem nečekala. Ne, že by to byla úplná ztráta času, chvílemi jsem se docela i zasmála. Ale většinu oněch kiksů a hlášek bylo zoufale předvídatelných. Opravdu průměrné 3*.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Jeden z mála filmů, který začínal u takového lepšího průměru a (dle mého názoru) zlepšuje se. Je to asi jediný film, který čím víc je absurdnější, tím je geniálnější. Ano, občas mě štvaly samoúčelné scény "jen pro pobavení" a také čím dál větší nesmyslnost, jakákoli ignorace i základních fyzikálních zákonů, ale tohle je přesně ten typ komedie, na kterou se jde, aby se nemyslelo. Prostě vypněte mozek a užijte si pestrobarevnou zábavu, která sice asi po pár shlédnutích omrzí, ale jako jednorázová záležitost je naprosto geniální. Pro mě 4*.