Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Svět přírody - Mateřský pud u zvířat (2010) (epizoda) 

Zajimave sestrihane. Tema je sice nezne, ale jsou zde i drsne zabery, kde mali pavoucci poziraji svou matku nebo novy vudce smecky usmrcuje matkam mladata. Ocenuji, ze tvurci pojali tema komplexne a dokument muzu doporucit. Jen neni vhodny pro mensi deti.

plakát

Voda vydělává, aneb jak soukromé korporace bohatnou na vodě (2010) 

Voda vydělává, aneb jak soukromé korporace bohatnou na vodě...dokument o nekalých praktikách firmy Veolia. Všimněte si, že ani novináři se nikdy se zdražováním vody nezmíní o tom, co je hlavní důvod zdražování (nějak si na hypotéky musí vydělat...). Naštěstí jsme neprodali všechnu vodu a tak už je rozdíl mezi privatizovanými a obecními společnostmi dramaticky znát. Jsme bohužel dost pohodlní na to abychom následovali Francouze a podobné praktiky rázně ukončili. Kéž by tenhle snímek alespoň odvysílala ČT.

plakát

Amazonský kód (2012) (TV film) 

V tomto snímku je krásně vidět, jak je současná civilizace vykořeněná, když místo citlivého studia a ochrany zbytků původních kultur, ničí a snaží se vnutit to co se ukázalo jako nefunkční. Je nepochopitelné, jak i v lingvistice, která by měla otvírat obzory, jsou lidé natolik rigidní, že místo smysluplné diskuze a přehodnocování současných faktů, raději všemožně hatí snahu o širší vědecké poznání. A bohužel nejspíš přivodili rychlou zkázu vzácného kmene. Televizor je čistě barbarský dar a v tomto případě cesta z ráje přímo do pekla.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Pokud jste jako malí hltali Ábíčko, četli knihy od Ransoma, nebo chodili do skautu, tak si film určitě užijete. Příjemný filmový výlet do dětství, kdy se dobrodružství skrývá za každým rohem.

plakát

Zeď (2012) 

Trochu jsem se obával náročné psychologické hry. Místo toho se přede mnou doširoka rozevřel příběh ženy uvězněné na relativně malém místě, která bojuje o holé přežití (ať už fyzické či psychické). Robinsonovský příběh se sympatickou herečkou v hlavní roli mě potěšil mimo jiné i dechberoucími záběry Alpské krajiny. Pro mě jednoznačně nejmilejší překvapení na 47™ Karlovarském filmovém festivalu.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Z českých seriálů mám tenhle nejraději. Skvěle vystihuje stínadelskou atmosféru a vůbec dělá výbornou reklamu foglarovkám.

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Konečně jsem se po letech čekání dočkal filmu, ve kterém vrchovatou měrou čaruje Dr. Gilliam a kde svojí fantazií a poetikou navazuje na Zloděje času či Dobrodružství Barona Prášila.

plakát

Planeta života (1993) (seriál) 

Tento devítidílný japonský dokument přitažlivou formou mapuje vývoj života od nejmenších mořských organismů až po člověka a jeho možné osídlení Marsu. V každém díle se autoři zaměřili na řešení konkrétního problému, který se váže k danému tématu a výklad doplňuje i na svou dobu zajímavá počítačová grafika. Za zmínku stojí i skvělý hudební doprovod.

plakát

Planety (1999) (seriál) 

Krásně zpracovaný dokument, který přibližuje úpěnlivou snahu o prozkoumání cizích planet a odhaluje některá z jejich tajemství.