Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Pat a Mat: Kutilské trampoty (2019) 

V porovnáním s filmem Pat a Mat ve filmu jde kvalita výrazně dolu. Animace je místy strnulá, některé věci děti nechápou (fotopast, závěr filmu) a z šedesáti minut mám pocit, že autoři chtěli hlavně vydojit co nejvíc peněz. Znatelně chybí také hudba zesnulého Petra Skoumala. Přestože se najde pár vtipných momentů, tak má člověk pocit, že některé věci už viděl v jiných dílech (mytí auta, létání, sestavování nábytku) či přímo filmech (vaření palačinek). Malý capart ale při vysvětlení pár drobností snad nebude zklamán. Automyčka ****, Popcorn ***, Létající stroj **, Nábytek ***, Palačinky ****, Fotopast **, Sklizeň **, návaznost a titulky *

plakát

Svět přírody - Mateřský pud u zvířat (2010) (epizoda) 

Zajimave sestrihane. Tema je sice nezne, ale jsou zde i drsne zabery, kde mali pavoucci poziraji svou matku nebo novy vudce smecky usmrcuje matkam mladata. Ocenuji, ze tvurci pojali tema komplexne a dokument muzu doporucit. Jen neni vhodny pro mensi deti.

plakát

Nová Evropa očima Michaela Palina (2007) (seriál) 

Po deseti letech je eurooptimismus pryč a rozpad EU se zdá nevyhnutelný. Nejzajímavější momenty dokumentu pro mě byli pohanské slavnosti a opatrnost některých dotazovaných v choulostivějších otázkách. Pestrost jednotlivých států lze vždy vnímat buď jako bohatství Evropy nebo její prokletí.

plakát

2012 (2009) 

Zaslouží si hvězdičku za největší filmovou cunami.

plakát

Interstellar (2014) 

Technicky moc pěkně udělané, hlavně vesmírné objekty. Samotný příběh má trochu mezery a konec mohl být víc nejednoznačný. Přesto si myslím, že Nolan neudělal žánru sci-fi ostudu.

plakát

Hellou goseuteu (2010) 

Začátek mi přišel jako až moc uhozená komedie a měl jsem to chuť v půlce vypnout. O to víc jsem rád, že jsem vydržel až do konce a mohl si vychutnat závěrečný zvrat.

plakát

Putování s pravěkými monstry (2005) (seriál) 

Dokument spíš rodinného typu, který zaujme mnoha neznámými druhy a akčností, která má za úkol spíš bavit než poučit. Raději se podívám přímo na vysvětlení vědců, jak k jednotlivým poznatkům dospěli. Největší úlet je ovšem vysvětlení největšího známého vymírání druhů na konci prvohor jen jako důsledek extrémního sucha (vymřelo i přes 90% mořských druhů).

plakát

Turbulence (2011) (pořad) 

Zajímavě pojatý pořad o počasí po celém světě. V době probíhající klimatické změny mě existence tohoto pořadu příjemně překvapila. Škoda, že se vysílal jen do konce roku 2013.

plakát

Voda vydělává, aneb jak soukromé korporace bohatnou na vodě (2010) 

Voda vydělává, aneb jak soukromé korporace bohatnou na vodě...dokument o nekalých praktikách firmy Veolia. Všimněte si, že ani novináři se nikdy se zdražováním vody nezmíní o tom, co je hlavní důvod zdražování (nějak si na hypotéky musí vydělat...). Naštěstí jsme neprodali všechnu vodu a tak už je rozdíl mezi privatizovanými a obecními společnostmi dramaticky znát. Jsme bohužel dost pohodlní na to abychom následovali Francouze a podobné praktiky rázně ukončili. Kéž by tenhle snímek alespoň odvysílala ČT.

plakát

Paradise or Oblivion (2012) 

Vizionáře v dnešní době potřebujeme jako sůl. Většina myšlenek pana Fresca je bohužel nereálná, přesto jsem rád, že se někdo s takovým zápalem věnuje idee lepšího světa. Budoucnost mají jednoduché aplikace. Proto taky např. vítězí v pohonu baterie nad palivovými články a projekty lokálních zdrojů elektřiny nad megalomanskými vizemi (v tuzemských podmínkách to bohužel bude cestou šroubovaných cen, kdy po solárních a jaderných tunelech bude výhodnější se odpojit od sítě).