Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (308)

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Pripomenuti starych hlasek by nemuselo byt spatne, kdyby bylo jen obcasne... naplnit tim pulku scenare je opravdu prusvih. Evidentne byli tvurci v koncich, protoze zbyle dialogy se nedaji poslouchat uz vubec. A co hur - vsichni za tech 25 let zapomneli hrat! Je pravda, ze v tak nulovem pribehu nemeli moc co, ale tvarit se jako po lobotomii je i v tomto pripade neodpustitelne. Jedna hvezda je za obdiv ke vsem, co se sli do tohohle paskvilu dobrovolne ztrapnit.

plakát

Poslední skotský král (2006) 

Doufala jsem, ze zase uvidim jednu skvelou roli Jamese McAvoye, ale to, co predvedl, bylo zalostne. Byla-li takhle ta postava napsana, je to jeste horsi... Zadny vyraz, jen pritroublik, co se boji rict ne - prezidentova bila opicka, nic vic. Vlastne mi ho ani nebylo lito, kdyz ho povesili za haky do pruvanu. Prezident sice budil strach a smal se porad jako silenec, ale ackoli je tento pribeh inspirovany desivou skutecnosti, nechal me pomerne klidnou... a znudenou.

plakát

Flashdance (1983) 

Pekne pisnicky, ale straslive nudny pribeh, dialogy o nicem, herecka nesympaticka az hruza... a gymnasticke tanecky me taky moc neberou. Zlata Baby!

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Ja jsem to asi nejak nepochopila... ma to byt pohadka se strasidly nebo fantasy pro dospele o lasce a valce? Pro deti je to moc strasidelne a pro dospele zase moc pohadkove, ale v obou pripadech podivne slozite a zmatene. Je fajn, kdyz si clovek muze neco domyslet, ale ja tady byla uplne ztracena, obcas i znechucena. Libil se mi pohled mlade Sophie na stari, vtipny ohynek a sipajici pes. Ale znovu to opravdu videt nemusim.

plakát

Ratatouille (2007) 

Tak tohle me nejak minulo... krysa tahajici cloveka za vlasy (!?) s nim manipuluje jako s loutkou? Nechapu. Ano, postavicky jsou roztomile, ale to je tak vsechno, bohuzel pribeh me ani trochu neoslovil, ackoli myslenka, ze i nekdo, od koho se to neceka, muze dosahnout velkych veci, kdyz se nevzda, je dobra.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Tak konecne jsem videla ten spravny film! Kdysi jsem si ho totiz spletla s Talentovanym panem Ripley, jenzto se mi vubec nelibil a krapet me odradil. Tohle byl ovsem zazitek uplne jineho kalibru! Damon byl skvely (pripominal mi mladickeho DiCapria), ale nejvic me oslovil famozni Robin Williams - troufam si rict, ze je to jeho zdaleka nejlepsi role. Kdyby bylo vic tak vyjimecnych a citlivych psychologu, svet by byl vylecen. Scena, kdy na lavicce vysvetluje Willovi rozdil mezi tim neco o zivote nacist a zazit, je hodne silna. Hned za ni pak ta, kdy se ho snazi presvedcit, ze to opravdu neni jeho vina. Paani, jak tohle mohli Damon s Affleckem napsat? Slozite tema strachu z emoci a predevsim strachu z toho se nekomu otevrit, tady zpracovali se samozrejmou lehkosti. Minnie Driver a jeji nazorny vtipek ci libani s plnou pusou bych tam mit nemusela, ale to je jen nepatrny stin na jinak dokonalem snimku.

plakát

50/50 (2011) 

Slza mi sice neukapla, ale namekko jsem byla celou dobu. Zvlast scena, kdy Adam objevi u kamarada Kylea knizku v koupelne, me dojala. Ackoli se zdalo, ze ma Adam smulu na bezcitneho lekare, mrchu pritelkyni, neschopnou terapeutku, sebestredneho kamose a matku hysterku, popral se s tim skvele a s humorem a prosel si vsemi fazemi podle sveho. Joseph nam opet dokazal, co uz mockrat predtim - v Pocatku nebo v 500 dni se Summer - ze je to Pan herec, ktery nezklame. Bryce Dallas Howard me sice vytacela jeste vic nez v Zatmeni (a to je co rict), ale Anna Kendrick to vyvazila (ackoli jako terapeutka stala za prd, jako clovek bez smyslu pro humor byla sladka - ten jeji binec v aute nemel chybu). Celkove tady proste vsechno funguje - emoce, postavy, hudba, dialogy - a vyvazenost dramatu a komedie je dokonala..

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Originalni a zajimave! Pribeh novodobeho Robina Hooda a jedna hezka pravda o tom, jak jsou lidi hamizni a chteji zit naveky (je trochu desive, kdyz vase babicka vypada jako vy). Vynikajici zacatek, skvely konec, takze bych sla na pet, kdyby uprostred nebylo tolik toho opakujiciho se nahaneni. Ale na druhou stranu, behani je zdrave, ne? ;) Prijemna hudba a vyborni herci. Hlavne ustredni duo a Strazce casu Cillian Murphy. Potesila i mensi role Johnnyho Galeckiho. Motto dne: Je to kradez, kdyz to predtim ukradli? A ackoli zustava spousta nedoresenych veci ohledne fungovani takoveho systemu, vubec mi to nevadilo.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Nejvetsi pozitivum, ktere mi prineslo promitani Perfect Days, je ukazka na film Laska je laska, ktery nas ceka v lednu. Jinak jsem bohuzel byla spis zklamana. Je to strasne umele (Pariz na zacatku?), zbytecne nastavovane (at uz predstaveni skokanu ci bubnujicich barmanu), hudba me neustale iritovala a zenske osazenstvo me nepotesilo ani trochu. Chylkovou mam jinak rada, ale tady mi proste nesedela (ze by uz na to byla stara?), Kronerova (matka Slovenka, co rika poŘad?) mi pripominala ucitelku cestiny ze zakladky a sileny vyraz Bydzovske me spis desil. Naproti tomu muzska cast obsazeni me bavila nadmiru. Hlavne Sokol (ackoli malinko prehraval, byl kouzelny) a Kotek (ani se nestydel vybalit svou pneumaticku). Bohuzel intim sceny mi prisly skoro nechutne (rozdil 25 let ze neni moc? Vlasakova s Dykem v Zenach v pokuseni meli mezi sebou jen 13!). Nemuzu rict, ze bych se uplne nudila, ale jednoduse uz si ted nevybavim zadnou vtipnou scenu (snad krome te, kdy se Kotek schovava v koupelne). Nellis ma zkratka na vic - jeji Vylet miluju (ackoli, co ma porad s temi urnami?) a doufam, ze se jeste neceho podobneho dockam.

plakát

T.M.A. (2009) 

Zajimava naklanejici se kamera Jirky Machaneho, ale vic pozitiv jsem si z toho asi neodnesla.