Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (308)

plakát

Zabil jsem svou matku (2009) 

Prvni pocin Xaviera Dolana... videla jsem ho az po Imaginarnich laskach a tem se proste nevyrovna, je jeste prilis nevyzraly, ale na prvotinu tak mladeho kluka je to uzasne. Ja proste miluju jeho rukopis... ta hudba, ta kamera, ty barvy, kompozice (ackoli se tam najde i par lacinych a nicnerikajicich kousku), kanadska francouzstina, hmmm. Ale na muj vkus se tam az moc krici, nejdriv syn na matku, pak matka na syna a porad dokola. Kdyby malinko ubral a ukazal trochu vic mimiky nez slov, udelal by lip. A taky nazev filmu by stal za upravu. Ted uz vim, ze se v Imaginarnich laskach z nekterych svych chyb poucil a doufam, ze se neprestane zlepsovat...

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Bohuzel se uplne vytratila atmosfera prvniho dilu. Zlomky se zachovaly jen do sceny v Gringottovic bance (Griphook a la Honza Kraus a drak byli skveli), pak uz ani naznak. Vadily mi i odklony od knihy, protoze jednicka ji tak krasne, verne a s citem kopirovala. Snaha o velkolepe zakonceni, big efekty a bitvy a la Pan prstenu tomu uplne sebrala veskere kouzlo. Seskok z veze nebo protahovani finalni sceny s Naginim mi prisly zbytecne a hloupe. I herecke vykony se mi zdaly nejak slabsi (bohuzel i u Snapea, ktery ma na vic, nez co predvedl). Emoce veskere zadne. Harry navic mezi vsemi pusobil jako male dite (vzdyt byl mensi nez vetsina holek!). Ale pres to vsechno nedam tri, jak jsem puvodne zamyslela. Davam ctyri, protoze jde o zakonceni neceho, co jsem mela moc rada a co mi bude chybet. A po absolvovani 3D v IMAXu v budoucnu mozna hodnoceni jeste upravim :). PS: Maskeri si sice se zaverem moc nevyhrali, ale presto (nebo prave proto) pobavili.

plakát

Hezké sny (2007) 

Vubec jsem nepochopila, o cem to melo byt. Neco tak nezazivneho a nesmyslneho uz jsem dlouho nevidela. Jak se tam proboha dostal Martin Freeman? Ten ma na vic nez na chaby pokus Gwynethina bratra o film.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Napadite a vtipne. Alespon prvni pulka urcite, druha uz je trochu klisoidni a kycovita, ale stejne je to mile. Hrisnak nemel chybu. Jen ta Vanessina dirka mezi zuby me stvala :).

plakát

Imaginární lásky (2010) 

Netradicni zobrazeni lasky, posedlosti, falesnych nadeji a zklamani (to vse zahalene v oblaku cigaretoveho koure :)). Konec me pobavil, nekdo se holt nikdy nepouci :). Fantasticka kamera a hudba. Mladicky Xavier Dolan to nejen mistrovsky napsal a zreziroval, ale i zahral. Nejvic se mi libily podbarvene postelove sceny a zpomalene zabery. Xaviere, jen tak dal! Jedine, co mi trochu vadilo, byly vypravene vztahove peripetie... vubec se tam nehodily a v postate byly strasne nudne, ale to na celkovem vysledku nemuze nic zmenit. Uz se tesim na dalsi film....

plakát

Transformers 3 (2011) 

Vsechny sceny s Autoboty a Deceptikony me nudily k smrti, coz je ve filmu o nich docela problem. Nastesti tam byl klenot Shia LaBeouf a legenda John Malkovich a kazda chvile s nimi stala za to. Oni byli tim jedinym duvodem, proc jsem zustala az do konce (filmu by prospelo, kdyby konec prisel mnohem driv a ne az po dvou a pul hodine neskutecne vaty!). Z pohyblive kamery mi bylo soufl, takze si blahorecim, ze jsem neabsolvovala 3D (stejne ciselo z kazdeho zaberu), ponevadz to bych si ublinkla urcite. Hudba byla jalova a celkove tam nebylo nic, co bychom uz v predchozich dilech nevideli. Nektere sceny mi bohuzel pripominaly i Terminator Salvation (vcetne zvukovych efektu). A o "modelce" Rosie Huntington-Whiteley ani nemluvim. Proste katastrofa. Jen z nostalgie a za dva vyse zminene poklady davam dve (a to jsem jeste hodna).

plakát

Postřižiny (1980) 

Nejlepsi je scena s testem a se staflemi... a samozrejme Pepin :).

plakát

4teens (2011) (seriál) 

Opravdu hodne zcestne vykresleni mladeze. Snaha o coolovost (predevsim v podobe comicsu) to cele pohrbiva. Jedinou trochu lidskou postavou je hlavni hrdina Milan a jedine jeho hlasky se daji poslouchat a obcas jsou i vtipne. Jinak je to sbirka jakychsi bezkrevnych hybridu z jine planety. Ale aspon si clovek poslechne treba Muse nebo Coldplay... a ustredni song taky neni uplne spatny :).

plakát

Návrat idiota (1999) 

Ceske Beverly Hills - kazdy s kazdym... a do toho prijede idiot, ktery vsechno vi a vsemu nejlip rozumi. No huraa. Myslenka je to dobra, ale ja byla znudena tempem, otravena nedostatkem pocatecnich informaci a nelogickymi scenami a navic mi neustale brnkala na nervy priserna ustredni melodie. Tohle vazne poprve a naposledy.