Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Sex Pistols: Děs a běs

Sex Pistols: Děs a běs (2000)

Kapelu Sex Pistols jsem si zamiloval asi ve svých dvanácti až třinácti letech, poprvé jsem tenhle dokument viděl na VHS, kdy ho můj fotřík přinesl z videopůjčovny, byl jsem ten teenager co začínal na kapelách jako Blink 182 a Sum 41, o old school punk rocku jsem nevěděl vůbec nic. Tenhle dokument mi změnil život, jsem punkáč srdcem i duší :) Tenhle dokument je výborně natočenej, výbornej je rozhovor z Londýnského Hyde Parku se Sidem Viciousem ze srpna 1978 - V dokumentu je chyba že rozhovor je z roku 1977 - Dobrá scéna byla jak Sid jde parkem s hákovým křížem na tričku a jaký si pán na lehátku s novinama v ruce se znepokojí a vstane a čumí na Sida jak puk, Sid ještě na něj zamává pěstí :D Johnny Rotten se příjemně poslouchá, upřímnej týpek. Jasných pět hvězd! Best Old School Punk Rock 77!!!!! ;)

Návrat oživlých mrtvol

Návrat oživlých mrtvol (1985)

Jako dítě jsem viděl poprvé druhý díl, nahraný na VHS z TV Nova a strašně mě to bavilo a vždycky jsem si řikal musim vidět jedničku, kde si jí sehnat. Tak jí měl kamarád táty na VHS ještě s rychlodabingem. Když jsem to viděl poprvé, hodně mě to bavilo a nasmál jsem se u toho, ale nelíbilo se mi to tak jako dvojka na kterou jsem byl už zvyklej, po delší době se mi ale přece jen jednička zalíbila víc. Originál nejlepší, český dabing MGM to pěkně skurvil a navíc ještě vystříhal ty nejlepší scény z filmu, kreténi! Nejvíc se mi na tom líbilo že jsou tam punkáči, protože k punku mám hodně blízkej vztah :) A spojení zombies a punx ve filmu je výborný :) Výborný masky zombies a nejlepší práce maskérů pro zombíka Tarmana ze sudu, lepší masku zombíka jsem ve filmu neviděl, takovou masku bych chtěl mít jednou na zombie pochod :D Skvělej punk rockovej soundtrack, herečka Linnea Quigley jako punkerka Trash je k pomilování, krásná to kočička. Dneska je to můj nejoblíbenější film o zombie ;) Best Zombie Horror Punk Movie!!!!!

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Řekl bych že je to vůbec nejlepší film Mela Gibsona a rozhodně nejlepší historický film ze středověku jakej jsem kdy viděl. Naprostá bomba! William Wallace byl výbornej bojovník za Skotsko a hlavně upřímně spravedlivej, to se mi na něm líbilo nejvíc :) No hlavně v tomhle filmu :D Skutečnej Wallace byl třeba úplně jinej. Jako dost událostí v tomhle snímku je smyšlených ale to mi je úplně u prdele i tak je ten film natočenej skvěle. Ty boje ve filmu jsou naprosto perfektně natočený, masakr jak tam napíchaj ty koně na dřevěný kůly. Taky hrozná prdel jak Skoti na Angličany ukážou péra a pak vystrčej prdele :D Pak dostane jeden Skot šípem do prdele :D Souboje fakt perfektní a brutální, pěkně krvavej masakr. Hrozně se mi líbí taky scéna jak Skoti zvítězí, Gibson pozvedne meč a zařve jak magor a všichni ostatní Skoti skandujou - Wallace!!!!! Nádherná scéna. Ten král Edward byl hroznej zmrd, už jsem si přál ať chcípne. Ostatní herci co hráli Skoty, taky skvělý. Hlavně David O'Hara jako Ir Stephen byl výbornej - S nim byla fakt prdel a Bohdan Tůma se k němu fakt hodil :D Český dabing paráda i když to mám samozřejmě radši v originále - Hlavně to Freedom jak zařve Mel - To je úplně jiný a pak Pavel Trávníček - To vůbec není ono - To je jasný. Catherine McCormack jako Murron je krásná a pořád vysmátá, moc se mi líbila :) Sophie Marceau jako Izabela je moc krásná princezna :) Skvělá kamera a především hudba od Jamese Hornera - Soundtrack je výbornej :) Zaslouženej Oscar za režii pro Mela Gibsona - Fakt se s timhle filmem nesral. Ale i svojí hlavní roli zahrál perfektně. Vidět to v kině tak se z toho nadšením poseru :D V devadesátkách když to bylo u nás v kinech, ty lidi museli bejt dobře z toho vypleskaný :D Skvělá filmařina tohle kurva ;) Smekám před Melem.

Malí kriminálníci

Malí kriminálníci (1995)

Jeden z nejlepších kanadských filmů co u nás vysílali v TV. Vytržník Des (Brendan Fletcher) a jeho parta kriminálníků, Des vyrůstá bez otce, který mu zemřel při požáru, žije jen se svojí matkou, která se o něj moc nestará. Des se seznámí s dalším klukem Corym (Myles Ferguson) a stanou se dobrými kamarády a spolu pokračují dál v kriminální činnosti. Matka Dese nezvládá, tak skončí v dětským domově. Des z dětsáku uteče a s Corym jdou za dealerem kterého okradli, Desovi rupne v bedně a dealera zastřelí. Cory před Desem uteče a už s ním nechce mít nic společnýho. Des se vrátí domu, kde jeho matka spí v posteli, naději na lepší život už Des nedává a ukončí ho sebevraždou podpálením. Ve filmu se mi moc líbí úvodní song od Courtney Love a její kapely Hole - Violet. Ten jsem si díky tomuhle filmu oblíbil už tenkrát jako malej.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Pro mě nejlepší Batman - Nejlepší Joker! - Nejlepší film roku 2008 - Mrzí mě že jsem to v tom roce neviděl v kině. Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes CHAOS!!!!! I'm an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It's fair! - JOKER - HEATH LEDGER 😋🤡😁

Joker

Joker (2019)

Zpátky z kina - Brutální, epický, výborný! ;) Joaquin Phoenix je brutal total magor a v tomhle filmu si to neskutečně dává. Soundtrack je skvělej. Když už nedostal Phoenix sošku za Johnnyho Cashe - Za tuhle roli by si jí už zasloužil, moc mu to přeju. Pro mě druhej nejlepší Joker hned po Heathu Ledgerovi. Skvělej vizuál filmu - Z Gotham City udělali pěkně temný hnusný špinavý město, posprejovaný, všude bordel s odpadkama, depresivní. Ano závěr filmu mi trochu připomínal scény z filmu Temný rytíř - Konkrétně scény kdy Joker pronásleduje Harveyho Denta - Stejně tak temný, noční světla, hořící Gotham City - Anarchie a Chaos. Ještě mi na pár vteřin Joaquin Phoenix připoměl Heatha Ledgera, když se po vraždě Roberta De Nira kouknul do kamery v TV pořadu :D To bylo creepy! V tomhle filmu v některých scénách poteče i krev, jedna scéna jak z hororu - Nůžky na vlasy :D Jokerovi jsem celou dobu fandil (Stejně tak jako Jokerovi v The Dark Knight) Takový zmrdečky co byli v tom metru bych nejradši postřílel taky. Krásná scéna tance u zrcadla a na schodech. Arthur potřeboval lásku a překvapilo mě že s tou Sophie (Zazie Beetz) šel na rande a byli to jenom jeho představy, připomělo mi to film Mechanik - Též vyhublý herec Christian Bale - Ha ha to je ironie - Batman! Jsem kuřák a jak tam hulí furt Arthur Fleck jednu za druhou, už jsem měl chuť taky na cigáro a těšil jsem se až si ho po filmu venku konečně dám :D Kurevsky dobrej film! - Ať žije JOKER!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=Pf5QywI4tTc

Taxikář

Taxikář (1976)

Jeden z nejlepších filmů Martyho. Hnusný špinavý depresivní New York sedmdesátých let. Prostituce, drogy, pasáci. Robert De Niro v roli Travise Bickla je výbornej. Nejlepší je ten konec, jak postřílí ty skurvený feťácký pasáky - To je jasný! ;) Hudba Bernarda Herrmanna je skvělá. Hrozně moc mě tady pobavila malá rolička režiséra Martina Scorseseho - Kde hraje pošahanýho magora v taxíku a hrabe mu z toho jaká je jeho žena děvka a chce jí zabít - No a teď si představ jak jí zrychtuju píču - No to se teda těš! :D Druhý dabing - ( Nova, DVD, STV ) - ČNTS Nova ve společnosti Bär 1994 - Byl supr! Dabing z ČT z roku 2010 už stál pěkně za hovno.

Volný pád

Volný pád (1993)

Film o člověku jak mu jednoho dne jebne v hlavě a máš už všeho po krk, jde proti systému, proti společnosti, proti lidem. Opravdu nejlepší herecký výkon Michaela Douglase, s jeho postavou jsem soucítil, taky nemám rád lidi, jsou to svině. Asi nejlepší scény byli u korejce ve večerce a napadení baseballovou pálkou na ty dva zmrdy co ho chtěli okrást, to byli jak cikáni u nás ha! Robert Duvall v roli fízla mi byl protivnej i když to asi zahrál dobře, nejlepší film Joela Schumachera a zároveň i Michaela Douglase, výborná práce! ;)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Tohle je klasika jak svině. Pro mě nejlepší film o feťácích. Knihu jsem nečetl a věřím že musí bejt hodně dobrá. Skvělej soundtrack. Co tenhle film ale dělá tak nejvíc vtipným je herecký výkon Roberta Carlyla v roli Begbieho, ten to zabíjí nejvíc. Škoda že neni ve více scénách ve filmu a musim říct když ho ještě k tomu daboval herec Zdeněk Podhůrský - Že to byla fakt strašná prdel, ten jeho hlas se k němu hodil úplně nejvíc. Jen nechápu proč je v titulcích uvedený jako Pavel Markovský. Nejvíc vtipná scéna kdy Spud (Ewen Bremner) se posere v posteli a pak ty hovna zabalí do prostěradel a jde na snídani k rodičům svojí holky a matka - Spude to jsou mý prostěradla! Prostěradla vyškubne Spudovi z rukou a hovna se rozletí po celý místnosti při snídani a celá rodina je od hoven - Dobrou chuť! :D Scéna kdy má Renton (Ewan McGregor) absťák v pokoji, kam ho zamkli jeho rodiče aby se léčil - Je psycho jak svině - Taky skvělý! :) Líbilo se mi taky jak tady autor knihy Irvine Welsh v roli dealera Mikey Forrestera má na sobě tričko punkové kapely The Exploited :D Song od Iggyho Popa - Lust For Life - Je už legendární. Pro mě nejlepší režisérův snímek - Je to výborná práce a český dabing mám radši než ten anglický se skotským přízvukem :) V češtině je to taky větší prdel.

Gauneři

Gauneři (1992)

Poprvé jsem to viděl jako malej parchant na TV Nova a tenkrát jsem si to rovnou nahrál na videokazetu a bavilo mě to jak svině ty hlášky. Český dabing je v tomhle filmu nejlepší, samozřejmě ten první z roku 1994 - To je jasný! Je to fakt prdel. Tohle je Tarantinova klasika, mám to radši než jeho následující snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Všichni herci tady předvádějí perfektní výkony před kamerou. Tohle je pro mě zásadní a nejlepší Tarantinův film :)