Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (172)

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Neokoukaný námět a vlastně i celkem artové pojetí, nicméně zatímco většina artovek trpí utahaností, Last Night in Soho má celkem slušný spád a supr soundtrack. V záplavě prefabrikované hollywoodské duchařiny z poslední doby, která cílí na...asi teenagery na prvním rande, je tohle celkem dospěle a originálně zpracovaný horor.

plakát

Finch (2021) 

One man show Toma Hankse bez umělých přídavků v podobě černochů, gayů, lesbiček nebo silných ženských charakterů - tentokrát se kvóty nenaplnily a musíme si vystačit pouze se psem a dvojkou C3PO a R2D2. A tento mix překvapivě funguje asi do první poloviny filmu. Pak se to zlomí a sledujeme už jenom depresivního Toma Hankse a zbytečně natáhnutou hru na city diváka...Je to škoda, protože jinak tu potenciál byl a vlastně se na to hrozně dobře koukalo. Filmu nelze upřít hloubku a některé vyloženě silné momenty. Cesta napříč post-apo Amerikou působí vizuálně skvěle až na závěrečnou scénu s Golden Gate bridge, kde je CGI nepochopitelně odfláknuté. I tak solidní podívaná.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Naprostá pecka. Že Norové natočí luxusní celovečerák, kterej funguje po všech směrem a přitom si nehraje na nic víc než na kombinaci posledních 15 min z Tenkrát v Hollywoodu a reklamy na Hornbach? Paráda!

plakát

Nadace - U bran jsou barbaři (2021) (epizoda) odpad!

Každý díl je dalším hřebíčkem do rakve skvělé předlohy. Vizuál je sice skvělý, ale přehnaná genderová a rasová (ne)vyváženost dojem nepřirozeně kazí. Chtěl bych se soustředit na příběh a nechat se jím vtáhnout a ne neustále přemýšlet nad tím, proč sakra tvůrci obsadili další roli "silnou ženou tmavé pleti"...touhle logikou je to extrémně rasistický počin. Málo bělochů, mužů fajn. Ale kde jsou sakra asiati?! ...je to škoda.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Skvěle, stylově, kreativně natočená blbost.

plakát

Dvojka na zabití - Paní Columbová (2021) (epizoda) odpad!

Představte si, že sledujete video z doby, kdy vám bylo třináct. Natočili jste ho se svými dalšími třináctiletými kamarády, když jste šli ven, sdělovali jste na kameru svoje světonázory a měli jste za to, že se k záznamu vrátíte za deset let, vzpomenete si na své třináctileté myšlenky a řeknete si: „To jsem byl frajer.“ Háček je v tom, že jen málokdo si tohle řekne o svých třináctiletých projevech. Spíše se vám ježí chlupy, krčíte nos, už se nechcete dál koukat, je vám trapně za toho človíčka, který rozumuje na obrazovce. Dokážete si ten pocit představit? Přesně tohle je cringe. Nemusíte se takto však cítit jen ohledně sebe. Stejný pocit ve vás může vzbuzovat jednání nebo dílo ostatních. Může to být něčí staré video, příšerná písnička, kterou autor myslí naprosto vážně a tak dále. Co je teda cringe? Inu zkrátka všechno, co ve vás vzbuzuje emoci trapnosti a nutkání ukončit sledování.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Podstatně lepší než první díl, sice z toho cákali na všechny strany Strážci Galaxie (který opravdu nemusím), ale na druhou stranu to byla vesele krvavá podívaná, humor až na Johna Cenu taky fajn a vlastně jsem se skvěle ty dvě hoďky bavil. V dnešní hyperkorektní době by to chtělo víc filmů, který si nelámou hlavu s tím, koho urazí nebo se dotknou.

plakát

Expedice: Džungle (2021) odpad!

Mohla to být fajn odpočinková rodinná blbina někde mezi Tarzanem, Indiana Jonesem a Piráty z Karibiku. Jenže místo toho, aby v Disney investovali víc snahy na to neodfláknout CGI (...ten jaguár?!) Tak jsme dostali jen další politicky korektní agitku plnou silných ženských charakterů, kde nechybí ani gay v hlavní roli a coming-out...Je to zbytečný a umělý.

plakát

Klasický horor (2021) 

Příjemná "oddechovka", která zaujme zajímavým plot twistem a dobrou stylizací. Slunovrat ve mě zanechal určitě víc, toto je víc přímočará akce, ale i tak se na to koukalo dobře a nešlo o žádnou uhozenou duchařinu.