Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (83)

plakát

Žert (1968) 

Konečně viděna slavná adaptace neméně slavné knihy. Nemůžu ji jentak dostat z hlavy.

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Dokoukal jsem ten film, o kterém spousta lidí vykládá jako o legendě. Musím uznat, že po dokoukání jim musím dát za pravdu. Bohžel jsem ho mohl vidět až poté, když dvorní herec tohoto filmu zemřel...

plakát

Takový žertík (2006) (divadelní záznam) 

Takhle jsem se nenasmál už dlouho. Jak už píše pytlák, díky Hrušínskému si dovolím přidat hvězdičky na max.

plakát

V Bruggách (2008) 

Oba hlavní protagonisté udělali z filmu výtečnou podívanou. Po příjezdu Ralpha Fiennese se to ze začátku zdá, že to bude jen klišé, kdo koho zabije, ale konečné vyvrcholení filmu mě nechalo ještě dlouho sedět v sedadle.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Moje oblíbená antická výprava za Medusou a Krakenem. Pamatuji se když mi bylo 10 a viděl jsem to poprvé, jak jsem jenom vyvaloval oči, co to vidím za úchvatné divy a když šlo do tuhého, jak jsem se schovával pod peřinu. Létající Pegas a zlatá kovová sova, to stojí za to vidět i po dlouhé době.

plakát

Andaluský pes (1929) 

Krátký snímek, který stačil na to aby po 1-2 minut(ách) opustilo sál veškeré dívčí publikum.

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Pořádné drama, kde jsem celý film doufal, že holčička bude živá. Možná více zvratů než by bylo zdrávo, ale zde to nevadí. Konec filmu mě dostal tak, že zdaleka nevím jak bych se rozhodl já. Jsem rád, že Ben Affleck tuto otázku položil.

plakát

Růžoví plameňáci (1972) 

Po seznámení s aktéry tohoto snímku celkem snadno rozpoznáme, že tenhle film má pouze šokovat. Hrůzostrašné účesy a prostřihy aby si mohl pan Marble s klobásou přivázanou k přirození zaběhat v parku mi přišly vtípné než šokující. Samotná Divine je příběh sám o sobě. Půlku filmu jsem se domníval, že je to chlap, což jsem měl napůl pravdu. Film má každou chvilku nějakou oplzlost v rukávu, ale mě přišli nejhorší dvě. První únos stopujícího děvčete, následné oplodnění, po porodu ponecháno vlastnímu osudu a děcko prodáno homosexuálnímu páru. A druhá úplný závěr filmu, kdy se Divine předvádí a následně pojídá psí výkal. Nepochopil jsem, ale proč se ten film jmenuje Růžoví plameňáci?

plakát

Sedm statečných (2016) 

Na originál a ani ne remake originálu to sice nemá, ale nenudil jsem se. Jediné co je chabé je motivace jednotlivých statečných k přidání se na obranu vesnice.