Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (195)

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Další z nadprůměrně zpracovaných Asterixů, který dokazuje, že Goscinnyho a Uderzovy komiksy prostě mají být animované i ve filmu. Ne hrané! 4 ****.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Ani tolik důležitá poselství a velmi dobrá kamera Čarovný kamínek bohužel nezachrání. Je to fádní a příběhově nezajímavé. 2 **.

plakát

Šmoulové 2 (2013) 

Klasika je klasika, ale zas tak špatné to americké zpracování objektivně není! 3 ***.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Děsivě vizionářský film, vůbec ne nerealistický obraz lidské společnosti. Hluboký. Velmi náročný na první shlédnutí. Po tom druhém zvyšuji hodnocení na 5 *****.

plakát

Červený trpaslík - Robokracie (2017) (epizoda) 

Naprosto TOP díl 12. řady! Špičkový aktuální humor, který přitom připomíná staré trpaslíkovské časy. Při uvědomění si, kam Kryton s Listerem míří pro rozhodující hlas, jsem řval smíchy. A když se mé podezření naplnilo, řval jsem o to víc. Tohle je bomba, po 29 letech od vzniku legendy. Díky Robe, díky Dougu.

plakát

Alfa (2018) 

Snímek s obrovským emočním potenciálem bohužel sráží do průměru přehršel nelogičností a nereálností, které nebudu rozepisovat, ať zbytečně nevypisuju spoilery. Konec je tak surrealistický, že jsem váhal, zda nejít s hodnocením ještě níž. Ale za srdce to chvílemi fakt vzalo, tak u těch 3 *** ještě zůstanu.

plakát

Červený trpaslík - Citróny (2012) (epizoda) 

Vrcholně epická záležitost napříč všemi řadami za léta 1988-2017. Nejlepší díl "nových sérií" 9 až (zatím) 12 a určitě TOP3 vůbec. Naprostá klasa - 5 *****.

plakát

Červený trpaslík - Nachystejte květináče (1997) (epizoda) 

Díly s Eso Rimmerem jsou fantastické, plné 5 ***** palby, vždy. A tenhle je z nich nejlepší. Jeden z TOP 3 dílů Trpaslíka za celou dobu existence. Naprostá špička!

plakát

Brankář (2018) 

Takto nějak má podle mého názoru vypadat biografické drama. Snímek je autentický, sportovní pasáže jsou famózní, romantika uvěřitelná a neslzavá (jak bohužel často bývá), napětí výborně vystavěné. Pro fanoušky výborných dramat, biografických filmů, sportu a především fotbalu povinnost. Notabene pro bývalé brankáře. Jo, a Freya Mavor hraje skvěle (ne že by David Kross zaostával) - a je to nádherná ženská. Věřím, že se s ní na plátnech budu setkávat častěji! Nelze jinak - 5 *****.

plakát

Stín smrtihlava (2012) (TV film) 

Na obecné poměry průměrná detektivka. V konkurenci současné české tvorby dokonce velmi dobrá. Příběh je zajímavý, vtáhne, nabízí množství slušně vykreslených charakterů, bohužel však hůře zahraných. Právě herecké výkony nedovolují více než ty 3 ***.