Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (43)

plakát

Mulan (2020) 

Nechápu některé negativní komentáře k tomuto filmu. Za mě je dost podařený. Ano, je to spíše pohádka, ale krásná hraná pohádka. Úžasné prostředí a příroda, za mě dost dobré i herecké provedení a zfilmování původní kreslené pohádky rovněž od Walta Disneyho "Legenda o Mulan" (1998). Zřejmě je teď v módě klasické kreslené disneyovky převádět do hrané podoby. Vloni to byl Lvi král, letos je to Mulan. Mě film nadchl, byla úžasná atmosféra i v kině, díky filmu jsem pronikla do asijské atmosféry do doby, která ještě panovala přibližně před 150 lety, kdy se ženy braly pouze jako stvoření, která jsou stvořena pro zachování rodiny, domácího poklidu, za plotnu, na úklid, vaření a praní. Jako nějaké křehké bytosti jako postavičky z porcelánu a rovnoprávnost byla ještě v plenkách. V tom filmu to všechno bylo a já tomu uvěřila. Konec nebudu prozrazovat ani děj, aby si to mohl každý porovnat se svou představou sám. Za mě 5*.

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Mně se filmové zpracování této knižní předlohy líbil. Jen byla škoda, že nedodrželi retrospektivní formu filmu, jak byla napsaná i kniha (o svatbě jsme se dozvídali až zpětně pomocí vzpomínek Any), ta začala vlastně svatební cestou, kde Ana na samotnou svatbu vzpomínala. Vůbec tam nezfilmovali to, jak napřed Anu podezřívali ze zlatokopství (apelovali na předmanželskou smlouvu, což Christian odmítal). Mohlo být více scén ze svatební cesty (navštívili více míst, tam by se daly natočit krásné záběry, do toho by mohla znít rytmická hudba). Vynechali taktéž scénu z vodního skútru, kterým se Ana sama dopravila na břeh, bez Christianova povolení (taktéž zajímavá honička). Urychlili Anino těhotenství (v knížce říkala malému dítěti tečka, což mi přišlo roztomilé, mohli to taktéž do filmového ztvárnění přidat). Jinak se mi ale ztvárnění líbilo, myslím, že postihli to hlavní. Též oceňuji na konci retrospekci, kdy si Ana přemítala celkový vztah s Christianem a na diváka to působilo takovým ucelujícím dojmem. Happy end v podobě odstupu s malým kloučkem a těhotnou Anastasií byl třešničkou na dortu. Za mě rozhodně ano, povedené zfilmování, 5*.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Film se nám moc líbil. Herci hráli perfektně, komedie jak má být. Nasmálo se celé kino. Mladší i starší generace. Za mě 5*.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Pěkné ztvárnění. Oceňuji návaznost na původní Jumanji (děti najdou hru na pláži, přesně tak končila i jednička, kdy Allan Perish vyhodil hru do řeky, odkud odplula, dostala se do moře a pak ji vlny vyplavily až na tamější pláž). Zároveň oceňuji, že původní deskovku aspoň před transformací do videohry ukázali. Jediné co nevím, je jak se hra z domu teenagera dostala až do skladu zdejší střední školy, když kluka vtáhla do hry. Na druhou stranu se mi líbila modernizace celého příběhu, bylo tam dost zábavných pasáží, zároveň i napětí a láska mezi teenagery, kterou si přinesli i do reálného světa po opuštění Jumanji. Ano, skvělý film doporučuji (byla jsem v kině 2x, jednou ve 2D a podruhé ve 4DX s 3D brýlemi).

plakát

Psí poslání (2017) 

Moc zajímavej film s hlubokým příběhem. Nebudu prozrazovat děj, to si musí shlédnout každý sám. Pokud sledujete bedlivěji, přijdete na to, že tu nejde pouze o psa, ale že scénárista a režisér spíše prostřednictvím psa ukazují účel nás všech. Ukazují mnoho verzí, jak pejsek žil, což opět přibližuje lidský styl života. Jednou jsme nahoře, podruhé dole. Zajímavý náhled na psí reinkarnaci. Opravdu mě snímek moc dojal a několikrát jsem si v kině pobrečela (i já mám staršího psa, tak asi proto ta obava z toho, až mi jednoho dne odejde). Dabing je perfektní, ale dětem bych to moc nedoporučovala, protože je ten film hodně rozesmutní. Ovšem potěšil mě aspoň relativně šťastný konec. Za mě rozhodně 5 hvězdiček, dlouho jsem takhle hlubokomyslný příběh neviděla.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Já teda nevím, ale film se mi líbil. Je jasné, že nemůžeme očekávat věrné a 100% zfilmování knížky, protože to by bylo časově náročné, ale toto zpracování není špatné. Byl tam humor, erotika i výborné hudební zpracování. Jak tady někdo podotkl, že tam je málo erotiky? Je tam erotika, jenže mnozí si pletou erotiku a porno! Herecké obsazení také dobré. Jen mě trošku zamrzelo, že začátek knížky jako úvod do děje téměř vynechali, respektive zkrátili na první 3 minuty a mohlo tam být víc konverzací, protože ty tomu dávaly v knížce takový humorný nádech, ale to je subjektivní pocit. Za mě teda dobré zpracování.

plakát

Vybíjená (2015) 

Film nebyl zas tak špatnej, ale nečekejte žádnou komedii. Je to takovej vzpomínkovej film na mládí a školní léta. O tom je celej film, žádný extra zlomy, ani živej děj. Říkám předem, abyste pak nebyli zklamaní, když se na něj rozhodnete jít do kina.

plakát

Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den (2014) 

Opravdu nevím, proč tato komedie dostala tak nízké hodnocení. Myslím si, že je dobře zpracovaný scénář i samotné herecké provedení. Téma špatného dne je myslím stále aktuální, takže každý divák se může vžít do malého Alexandra. Zároveň nalézáme v tomto filmu kromě humorné složky i zadostiučinění, morální složku a nakonec happy end na závěr. Mě komedie opravdu pobavila a nepovažuji ji za Bčkovej film, ale ráda si jej zkouknu znova.

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Film se mi líbil, možná byl i lepší než jednička. Víceméně je to stejný typ humoru jako v prvním díle. Je to takový odlehčený večerní komediální film, ideální pro odreagování. Za mě dobrý.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Tento film nebyl až tak špatnej, jak to tady někdo popisuje. Má to zvraty i vtip. Za mě 3 *