Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

"Pokaždý, když se mi stalo něco dobrýho, stalo se mi hned nato něco zlýho..." A tak Earl, grázl od přírody, objevil karmu a zjistil, že když se chce mít dobře, musí napravit všechny svinstva, co kdy napáchal. A že toho nebylo málo:-)) Krásně absurdní seriál, který v každém díle dokáže něčím překvapit. Když se k tomu přidají pěkné baby a nečekaně povedený český dabing (to nebývá poslední dobou pravidlem), je z toho 95%. Škoda, že to nemělo víc sérií, ale na druhou stranu je fakt, že u delších seriálů si až na pár výjimek říkám, že to měli skončit o hodně dřív...

A-Team

A-Team (1983)

Kolik bylo v USA natočeno v 80. letech podobných seriálů? Desítky? Stovky? Přesto mě A-Team zaujal. Poprvé jsem to viděl jako dospívající, tehdy jsem žral všechny ty MacGyvery a Knightridery. A-Team jsem měl nejradši. Povedené obsazení (Robert Vaughn překvapil), velká nadsázka a pár opravdu dobrých nápadů. Jasně, když se nad tím člověk zamyslí s odstupem, tak byly všechny díly skoro stejné, ale i tak - je to jediný z těch mnoha seriálů, kterými nás Nova s Primou (tehdejší Premiérou) zaplavovaly, který si celkem (a rád) pamatuju.

Ally McBealová

Ally McBealová (1997)

Člověk se u toho pobaví a přitom to není trapárna, kde by se autoři snažili vnutit vtip do každého dialogu. Originalita jednotlivých postav je až těžko uvěřitelná, protože taková sebranka úchylů se opravdu jen tak nevidí (a to nejen mezi hlavními, ale i epizodními postavami). Za samotný seriál bych dal 80%, ale pět hvězd je za sexy baby a pak mou slabost pro Boston jako město:-)

Sběratelé kostí

Sběratelé kostí (2005)

Jeden z mála seriálů, u kterých netrpělivě čekám, až se na Internetu objeví další díl. Sázka na tradiční souhru hrubé síly (Booth) s inteligencí (Brennanová) se tady povedla.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

X-tý edit 14.8.2021: Nechat 5, nenechat 5? Fakt nevím, ale asi proto, že mě ten seriál provázel téměř celé dětství a dospívání a té srandy tam bylo dost, tak hodnocení ponechám. I když ten pozvolný úpadek započatý někdy po 10. sérii se po 20. sérii rozjel tak, že už nebyl ani pozvolný, ale rychlý. Samozřejmě se najdou výjimky (např. Simpsorama - divím se, že to tvůrce nenapadlo dřív). Z těch posledních sezón jsem viděl ze zvědavosti jen halloweenské speciály, ale mám v plánu to někdy projet celé. Přesto všechno nemůžu říct, že bych se těšil, až seriál definitivně skončí. Říká se, že ve světě jsou dvě jistoty: smrt a daně. Já bych přidal třetí: Simpsonovi.

Starsky a Hutch

Starsky a Hutch (1975)

Aktuálně vysílá AXN Crime. "Praotec" mnoha dalších akčních seriálů, který mě příjemně překvapil. Sympatičtí hlavní hrdinové (včetně kapitána a Huggyho), pár dobrých hlášek, akce i zábava.

Tequila a Bonetti

Tequila a Bonetti (1992)

Příjemná oddechovka a sympatičtí hrdinové v čele s "ukecaným" psem Tequilou.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Za komunistů jsme každé léto měli dvě možnosti, kam jet o prázdninách - buď na chalupu v jižních Čechách nebo do prdele. Vzhledem k tomu, že jsme vždycky volili první možnost, mě opakování tohoto seriálu vždy minimálně jednou za 3-5 let naláká k televizi, protože ve mně vyvolává nostalgii a vzpomínky na bezstarostné dětství. Samozřejmě, že hnidopichové, kteří ve všech filmech a seriálech z doby normalizace vyhledávají propagandu, si jí v hojné míře najdou i tady, ale zase na druhou stranu jsou tu i příběhy, které by spíš seděly do rétoriky dnešní €U - např. jak dcera předsedy okradla malého cigána. Celý seriál stojí na skvělé souhře dua Sovák - Kemr, kterým zdatně sekunduje i ostatní ansámbl a vlastně mě nenapadá žádná postava, která by mě tam iritovala.