Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (11)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nemám řidičák a nejspíš by mi ho ani nedali nebo zas brzy sebrali.. ale dokážu ocenit klasickou éru automobilismu, kde i laik rozeznal, co je co za káru. Kena Milese sem neznal, Le Mans jen že trvá 24 hodin, ale podobně jako u Rush jsem nedokázal odtrhnout oči z plátna, 152 minut. Top kamera/Bale & Damon/soundtrack a hlavně skvělý 60s -> do kina

plakát

Válka ve Vietnamu (2017) (seriál) 

Konečně dokoukáno.. Bez debat nejlepší dokumentární série, co jsem měl možnost vidět. Neskutečně komplexní, nezaujatá, dojemná a strašlivá zároveň. Esence zmaru války v neskutečných dobových záběrech podtržená skvělým soundtrackem. Doporučuji k pochopení všeho bytí.

plakát

Irčan (2019) 

Ach jo, na tenhle film jsem se fakt těšil, ale bohužel.. totálně přemrštěná stopáž, kde se prakticky nic neděje a nic nestane. Nejhorší je ale to CGI "omlazení", xicht je jedna věc, ale vidět tam pajdající přestárlý hvězdy, který hrajou chlapy v plný síle je fakt utrpení. Občas jsem měl dojem, že tam snad omladili úplně všechny a cast je jen hollywoodskej důchoďák. Pokud jste viděli víc jak 3 klasiky tohohle žánru, tak vás tohle nemůže oslnit.

plakát

Joker (2019) 

Takže Joker. Super kamera, super hudba, super Phoenix v remaku Taxikáře pro současnou generaci (jen De Niro tentokrát dokráčel až do establishmentu). V rámci komiksovýho žánru téměř bezkonkureční, při srovnání s klasickými psycho dramaty je bohužel příběh trochu plochý/doslovný/předvídatelný. Nicméně transformace na Jokera byla luxusní, stane se z něj prostě zlá rockstar, a tím pádem jsem já jeho absolutním fanouškem. Kdyby se takhle měly dál točit komiksy, tak se mi možná dostanou zpátky do hledáčku.

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Tohle je pravý Dirt, kam se na Michaela Jacksona hrabou Mötley Crüe :D MJ byl geniální muzikant a zároveň dost úchylnej, jako většina lidí z týhle branže. Mě teda jeho hudba nikdy neoslovovala, ale z profesního hlediska je to holt dokonalej muzikant/autor/tanečník. Co se týká filmu - je to dobře natočený, ale hodně jednostranný vyprávění, dokument fakt ne. Sami aktéři totiž svým předchozím chováním moc důvěru nebudí, čímž neříkám, že to nemusí být pravda. Divná mi ale přijde mánie kolem sabotáže jeho díla, to jako odteď budou komise zpětně hodnotit, kdo byl jakej člověk, jestli je vhodný konzumovat jejich umění? Co teda ta současná adorace Queen, proč nestáhnout Led Zep a další rocknrollový bandy, proč nezakázat rovnou celý žánry viz Mayhem? Ta hranice je totiž tak tenká, že záleží jak silnou optikou se cenzoři zrovna budou dívat..

plakát

Beatles vs Stones (2015) (TV film) 

Hudebni dokument o dvou nejzasadnejsich kapelach je bez jejich pouzite hudby dost opruz. Navic vetsina informaci je jen zjednodusena nebo prekroucena. Vhodne tak pro lidi, kteri o tehle kapelach nikdy neslyseli.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Volný (ú)pád(ek) současné doby. Zatímco tam, kde Douglas a jeho souboje dnes vyznívají mírně archaicky, tam je Frank smrtelně trefný a myslím, že každý, kdo netráví víkendy v nákupních centrech a večery sledováním TV Nova, se s ním v jeho válce se současností ztotožní. Ocenuji i to, že přes šílenou nadsázku, absurditu a brutalitu se jedná o jasně srozumitelný film, nad kterým se člověk ještě dlouho po jeho skončení zamýšlí.

plakát

Projekt X (2012) 

Jako oddychovka v autobuse SA dostačující. Generačním filmem (jak se tu v komentářích objevilo) bych to tedy nenazval, ale mělo to spád a šťávu a jasně - spoustu spoře oděných holek. Aby mě to trochu víc zasáhlo, muselo by mi být buď 15 nebo by film musel obsahovat nějakou zajímavější zápletku/sdělení. Takhle to člověk bere jen jako pohádku pro starší - viz reakce táty jednoho z aktéru na zničenou čtvrt - uznalé pokývání hlavou..

plakát

České století (2013) (seriál) 

České století by se mělo vysílat povinně v hodinách dějepisu ve všech školách místo zdlouhavýho rozboru světových starověkých/středověkých dějin viz memorování egyptských faraonů a dávno zapomenutých bitev a vyhlášek.. Tohle je totiž nedávná minulost, která se nás bezprostředně týká - a tento dokument dává krásně nahlédnout nejen do ducha doby, ale hlavně přináší poučné informace a souvislosti nejen tehdejší ale i takové, které i dnes stále formují současné dění. Je tu i skvělé herecké obsazení, díky kterému jsou stále záživné i místy dlouhé dialogy.

plakát

Guns N' Roses: Welcome to the Videos (1998) (hudební videoklip) 

Dobře si vzpomínám, když jsem v 17 u kamaráda viděl poprvý tohle dvd. Ač jsem tenkrát jejich hudbu moc neposlouchal, na dvd jsme koukali několikrát, tehdy hlavně kvůli kočkám, který v klipech GNR mají. Když se na jejich videoklipy podívám s odstupem po letech, některý jsou úžasný, některý zase kýč - ale kdo jinej má mít právo na epickej kýčovitej klip ala November Rain než přávě GNR?