Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Záhada Hory mrtvých (2013) 

Američtí studenti se vydávají pátrat do Ruska, ani jeden z nich neumí Rusky o dalších logiku postrádajících detailech nemluvě. Velmi slabý odvar Blair Witch. Ale co bychom chtěli od snímku s tímhle názvem...

plakát

Maniak (2012) 

Film pro silné a odvážné diváky! Už budu s sebou vždycky nosit pepřák a nikdy nepůjdu v noci domů sama! Každopádně úžasné filmové záběry, kamera za 5 hvězdiček. Kazí to trochu scénář, pár věcí si protiřečí, např. precizní restaurování figurín a krvavý skalp jen tak nastřelený na hlavu. Ale ok, maniak je maniak, kdo ví, co má zrovna v hlavě. Ještě větší kiks byla autohavárie, vzít cizí vyděšenou holku do auta, napálit to do jejího pronásledovatele a pak ještě bourat sama a při tom zřejmě umřít?...ze zkušenosti z vlastní bouračky dost těžko! Blbá náhoda, nebo představa vychýlené mysli...? Jinak skutečně zajímavý film!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Úžasný film!!! Tarantino zachovává žánr a zároveň ho posunuje dál, obohacuje ho o aspekt absurdity, takže se bavíte po celou dobu (ne zrovna krátkou) filmu. Pro jeho nový pohled na westernový žánr mu tudíž odpouštím i fontány krve ad absurdum! Korunu filmu nasazuje samozřejmě Jamie Foxx, Christoph Waltz a Leonardo DiCaprio, který v sobě objevuje nové a nové herecké polohy!

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Trochu slabší odvar ve srovnání s knihou Eichmann v Jeruzalémě. Přesto dobře natočeno, Thomas Kretschmann roli velmi dobře zvládl.

plakát

Bídníci (2012) 

Nádherný film, skvělé obsazení!!! Při zpěvu Anne Hathaway mi běhal mráz po zádech! Nejslabší pěvecký výkon (a to nebyl zrovna špatný zpěv) podal Hugh Jackman, to však vůbec nesnižovalo jeho skvělý herecký výkon. A když si pak člověk uvědomí, že se natáčelo vše živě, bez studiového playbacku, jsou ty výkony ještě neuvěřitelnější!!!

plakát

Anna Karenina (2012) 

Nejlepší Karenina jakou jsem kdy viděla, ať už na divadle, nebo ve filmovém zpracování. Samotný román je dost těžký pro vytvoření dobrého a uceleného scénáře, Tomu Stoppardovi se to až na drobné výjimky podařilo. O Keiřině Anně jsem ještě před shlédnutím filmu měla jisté pochybnosti, ale opět dokázala, že herecky zraje a umí sama se sebou pracovat. Pouze ve vztahu se synem trochu přehrává, občas je její vztah až sourozenecký, jindy skutečně mateřský. Jude Law podal opět vynikající výkon. Aaron Taylor-Johnson rozhodně není typ pro Vronského, ze začátku filmu působil trochu rušivě, snad právě svým vzhledem, knírek mu sice zvýraznil jeho modré oči, ale také vypadal lehce směšně. Zajímavé mi přišlo ztvárnění scény, efekty, prolínání divadla s filmem i práce se světly. Plesový tanec však opět působil trochu směšně, snad měl zobrazit přetvářku a povrchnost života ruské šlechty. Celkově je Anna Karenina velmi dobrý film.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Hezký nápad, dobré obsazení, dobré provedení. Jen v těch časových smyčkách se asi postupně ztráceli i tvůrci, chtělo by to dovést ke skutečné dokonalosti.

plakát

Skyfall (2012) 

Kam se poděl tajný agent 007, ten superhrdina, který vše vyřešil, byl nad věcí a skutečně sexy chlap? To za časů ekonomické krize máme i krizi bondovskou, kdy tvůrci filmů nahrazují neporazitelné hrdiny čímsi, co se vymyká mýtu superagenta? Asi scénáristům dochází nápady, když se uchylují k levnému návratu do dětství Jamese Bonda a jeho psychickým komplexům ze ztráty rodičů. Tak přece nevypadá superhrdina, ale obyčejný smrtelník - jeden z mnoha, tím James Bond přece nikdy nebyl! Proč teď? Polovinu filmu házejí Bonda do starého železa (vážně bych ty repliky stáhla na minimum, působí to dost trapně). Dozvíme se, že Bond je skotský sirotek s obrovským opuštěným barákem (nechtěla jsem to vědět, Bond má mít kolem sebe tajemství, tímhle ho zničili). Bondgirl nic moc. Pozitivum filmu tvoří Javier Bardem, jeho role byla úžasná, skvěle propracovaná. Fandila jsem mu víc než Craigovi. Kameru a triky bych také pochválila, celkově se na film dívalo dobře. Titulky a sing - tak úchvatné, že k nim není co dodat! Jsem vážně zvědavá, jakým směrem se bondovky budou ubírat dál. Toto je podle mě směr špatný.

plakát

Total Recall (2012) 

Těžko říct, jestli se "Colin" může s "Arniem" vůbec srovnávat. Jsou to úplně jiné filmy, které spojuje název, základní motiv a pár nápadů z prvního filmu. Jsou tu ovšem prvky i z jiných sci-fi, Star Wars jsou rozhodně nepřehlédnutelné! U originálu se člověk více baví hláškami, naproti tomu remake jde z akce do akce (na mě trochu moc), samé triky, práce s kamerou super. Co mi vážně vadilo, byly dvě dlouhovlasé brunety v černém topu - v některých záběrech mi splývaly a to byla velká škoda. Určitě by se Kate a Jessica mohly vzhledem trochu odlišovat. Po zničení zeměpádu jsem čekala třeba obnovení planety, nebo něco podobného, ale konec vyšel trochu do ztracena.