Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (121)

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Nemám to rád. Už jako dítě jsem cítil, že tomu něco chybí. Teprve po přečtení knihy jsem pochopil co. Film je jenom půlka původního příběhu.

plakát

Entergalactic (2022) 

Well made movie which has nothing to offer to me. I was bored.

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Po posledním díle měním hodnocení na 5*. Samo, celé je to vykonstruované... ale zábavně, zručně, japonsky a s myšlenkou.

plakát

Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023) 

Všechny 4 povídky hodnotím jako jeden film. Líbí se mi to jako formální experiment (doslovné čtení textu herci do kamery), byť jen to jenom nadstavba klasického Wessovskeho manyrismu. Asi nejdivadelnější film, jakého jsem byl svědkem (včetně některých záznamů divadelních představení). Zároveň je ale kadence slov taková, že se často těžko sleduje, naspeedovanost bere prostor samotnému herectví a povídky často nudí. SPOILER: Nejvíce si mě získal Jed, který ve mně vyvolal napětí a zasáhl mě pointou (xenofóbní zmrd).

plakát

Zimní král - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Lepší než první díl, věrnější předloze. Nimue mě hrozně sere (protože v knížce byla tak kickass), ale oceňuji brutalitu dílu.

plakát

Zimní král - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Moc bych si přál, aby to byl dobrý seriál. Proto taky nadhodnocuji. Ale zatím tam vidím hrozně moc odklonů od předlohy a ani jeden z nich tomu nepomáhá.

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

Rozpočtem i zpracováním béčkové, záměrně absurdní (a místy trapné, ale v tomto kontextu mi to nevadí), jediné, co se tam nehodí, je ona vážnost pocitu viny a na ní navěšené proslovy. Bitky mi hrozně připomínají Van Dammovy časy, a vlastně je to kvalitně zpracované béčko, takže v rámci žánru 4*.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Pokud si už při druhé naháněčce říkám, že mě to nebaví a kdy to vlastně skončí, je něco nebetyčně špatně. Z celého filmu je cítit, jak je Indy starej, ale špatným způsobem. Je to moc dramatický a smutný a k Indymu se to nehodí. A i když jsem to v nejmenším nečekal, čtyřka se mi líbila víc. Smrt další legendy, jako se stalo Terminátorovi, Alienům, Predátorovi i Star Wars. P.S. konečně mi došlo, proč mě to tak sralo. Scénář! Motivace postav! Od naháněčky v muzeu je zcela nelogická! Jak Indiánovi pomůže odlet do Maroka? Jak ho zbaví nařčení z vraždy? Co ty kecy, že něco patří do muzea, když jste do něj Archimédův velký přístroj nikdy nedali? Pokud jde o osud světa, proč tu desku nehodíte hluboko do moře? A proč ji běžíte hned hledat druhou polovinu, když nepřítel stejně neví, kde ji hledat? Fakt si nepamatuji, jestli původní trilogie taky trpěla podobným nešvarem, ale tady mě to žere.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Jako film do letadla super. Jinak strašně repetetivní, nudné a hloupé. Akce na kruhaci, z nadhledu v domě a některé části akce v klubu kamerově a esteticky zajímavé. Král bezďáků (už zase) zoufale nevyužít. Hudební podkres sedí na chvalitebnou.

plakát

Batman (2022) 

Ten čůrák se účastní automobilové honičky, při níž dojde k hromadné havárii a jistojistě desítkám mrtvých a zraněných, jen aby položil zločinci pár otázek a pak ho nechal jít. Po mrtvých ani nevzdechne. Uf, tak amoralní snad nejsou ani avengeři. Navzdory tomu bych si s chutí dal podobně noirovou dvojku. Bez Jokera prosím, toho už bylo ve filmu až dost.

Ovládací panel
2 body