Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

A tak vidličky zachránily národ. Na nic jsem se tolik netěšil s nadějí, že to bude guilty pleasure kokotina. Inu, tak je to jenom kokotina. Žádné charaktery, žádná logika, žádný příběh, jenom série více či méně nelogických, klišoidních a násilně kulervoucích obrazů poslepovaných dohromady, ale nic z toho by nevadilo, kdyby to mělo to, co dosud všechny Timurovy filmy: nadhled. Toho tu je ale asi tolik, jako v norském psychodramatu, ačkoliv místy se zdá, že by tam měl být, že to snad jen producenti ho všechen zametly pod koberec. Ale upřímně si myslím, že to Timur prostě zkopal. Jestli i ta knížka byla takhle debilní, tak nechápu, jak někoho napadlo udělat z ní film.

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

Rozpočtem i zpracováním béčkové, záměrně absurdní (a místy trapné, ale v tomto kontextu mi to nevadí), jediné, co se tam nehodí, je ona vážnost pocitu viny a na ní navěšené proslovy. Bitky mi hrozně připomínají Van Dammovy časy, a vlastně je to kvalitně zpracované béčko, takže v rámci žánru 4*.

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

1. série: **** Pěknej náběh, super gore momenty, zcela nesympatičtí hrdinové, které jsem si časem zamiloval. Mírně repetetivní akce, zajímavej příběh. Hodně fajn pojetí upírské legendy, takhle to mám rád. 2. série: *** Dostavuje se rozplizlost (hlavně v druhé polovině série), stupidita i nelogičnost, ale příběh se vyvíjí, pomalu, ale vyvíjí. Od scénáristů jsem čekal víc. Atmosféru si to udrželo dobrou, některé díly jsou hodně super a já si nemůžu pomoci, než se těšit na třetí řadu.

plakát

Akira (1988) 

Původně jsem chtěl dát za 5, potom za 4 a ke konci zůstávám u 3 *. Zpočátku slibný začátek, dobrá akce, záporáci na pozici hrdinů (teroristé a náctiletí adolescenti) - charaktery sice hlouběji neprokreslené, ale člověk se do těch archetypů dobře vžije - spousta otázek, které napnou a připoutají. Jenomže s odpovědmi i s vývojem děje jako u Lost - je to neuspokojivé, zmatené, překombinované a samotný závěr je tak brutálně přepálený, až mi to film zkazilo. Zůstalo jen parádně animované scífko, se skvělou atmosférou a absentující myšlenkou (alespoň já jsem nenašel žádnou, snad kromě spidermanovského "velká moc vyžaduje velkou zodpovědnost"). Skoro mám chuť otevřít mangu, abych si v tom udělal pořádek, ale na to mě film dostatečně neoslovil. P.S.: Málem bych zapomněl, film má přece jen dva důležité klady. Jednak psychedelické výjevy při Tetsuově "růstu" jsou pastva a jednak zobrazená psychologie davu celkem sedla (až na výjimky).

plakát

Appleseed Alpha (2014) 

To-byla-pičovina! Po předešlých dvou dílech, které sice nejsou žádný skvost, ale mají úroveň, je tohle bezmála urážka, která nehraje na nic než na efekt (rozuměj, skvělá animace), rádoby drsné hlášky a elektronickou hudbu. Ale ten příběh - jednoduchá blbost, nelogičnost, dialogy nedávající smysl, laciná citová vykrádačka... ten film mě prostě nasral.

plakát

Aragami (2003) 

Nejsou to čisté 4*, spíše obligátních 75%. Chybí tomu totiž nějaký větší význam - ten vtípek na závěr sice pobaví, ale film nevyzvedne. Zůstává čistě provedení, které ukazuje, že film, kde se 90% času jenom sedí a mluví - a to ani o ničem hlubokém, významném, velkém, nebo alespoň zajímavém pro normálního člověka - může fungovat. Protože každá věta je důležitá a každá někam posouvá příběh a vy se vlastně pořád dostáváte dál. Souboje jsou samozřejmě fajn, i když nenadchnou (a místy fakt bylo vidět, jak sekají do vzduchu, omg). Ze začátku poněkud hrozí nuda, prvních deset minut krizových. Pokud vydržíte, asi vás to chytne. Stojí to za to, ale zapamatování-hodný film to - bohužel - taky není.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

The 3rd episode is fabulous. The rest is intriguing. I would appreciate closed arc but well, maybe something good is coming.

plakát

Arizona Dream (1993) 

Film o snech a film o dospívání zobrazený v nádherné metafoře, která se ve své dokonalé kráse vyloupne až v samotném závěru. A pak i ten šílený prolog začne dávat smysl. Nádherná hudba. Perfektní herci. Chytrý příběh. Rozhodně to není film por každého. Musíte přistoupit na šílenství postav a absurdity v těsném waltzu s naprostou normalitou života. To je ten děsivý svět mezi dětstvím a dospělostí, o němž se tu mluví.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Kéž by to byl 10-dílný seriál. Skutečně oceňuji tu snahu dostat se každé postavě pod kůži. Jenomže ve 2 hodinách na to prostě není místo. Zbývá akce. Třeskutá akce. Nezáživná akce. Patetická akce. Aspoň že ty hlášky prší jako meteory na Millennium Falcon.

plakát

Babadook (2014) 

Jeden z nejlepších hororů, jaký jsem měl to štěstí vidět. Všem "geniálním" komentátorům, kteří si stěžují na nedotaženost monstra, doporučuji zamyslet se nad ním jenom jako nad metaforou nad matčiným psychickým stavem. Skvělý herci, geniální zvuk, úžasně budované napětí. Love it!