Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Po posledním díle měním hodnocení na 5*. Samo, celé je to vykonstruované... ale zábavně, zručně, japonsky a s myšlenkou.

plakát

Gormenghast (2000) (seriál) 

Gormenghast je těžká kniha (série). Ale má svoji neskutečnou magii. Seriál ji ve své papundeklovosti zvládl zachytit. Teď by to chtelo něco od Mievilleho.

plakát

Willow (2022) (seriál) 

Partnerka během první epizody několikrát zopakovala, že jí není jasné, kdo má být cílová skupina. Inu, to je přece jasné: Já. Já jsem cílovka. Naprosto stoprocentně. Jako dítě jsem miloval film a seriál se nese v jeho duchu dost na to, abych mu odpustil všechny jeho prohřešky. A že jich není málo, počínaje Willowovou nesnesitelností (otravnost ostatních postav mi nevadí, patří to k jejich vývoji; ostatně patří i k Willowově vývoji, ale toho mám moc rád z dětství), asi miliardu nelogičností, které profrčí v každém díle, nevyváženost Willowovy magie (nejdřív se vůbec nezmůže na kouzlo a pak kolem sebe metá blesky), objevováním se postav zčistajasna... Ale má to vtip, nadhled, drive, zajímavé postavy, nádherný vizuál, je to naivní, hravé, hloupé, prostě jako originál. A ano, chápu, proč na to lidi nadávají, ale já to miluji a chci víc. Těch 5* si to samozřejmě nezaslouží, ale jako zarytý fanoušek chci nadhodnotit.

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Asi si je to nezaslouží, ale mně fakt sedlo do noty. Místy možná zdlouhavější, než by bylo nutné, ale vlastně bych si s chutí užil dvojku.

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Zpočátku mě to moc nebralo. Ale asi se čtvrtým dílem se to začíná parádně rozjíždět, lidé umírají, brutalita se stupňuje a já chci víc, víc, víc. Zamrzí absence většího naturalismu, občas bych uvítal více logiky. Potěší perfektně splněná Čechovova puška (co vejde do hry, v ní také zůstane a bude mít svoji klíčovou roli) a způsob, jakým scénáristé zachází se svými postavami (nemilosrdně). Na 5* to není, hlavně kvůli začátku, ale kdybych dal 4*, mám pocit, že bych podhodnotil.

plakát

Prospect (2014) 

Luxus! Ten filmeček není bez chyb (první polovina by si zasloužil prokrátit), ale dojem, který ve mě zanechal... LUXUS! Kamera, která působí profesionálně, jednoduchý děj, který si vystačí s náznaky, fungující vztah otce a dcery, uvěřitelné herecké výkony, perfektní atmosféra, a když se věci začnou komplikovat, já se nakláním v sedačce čím dál blíž k filmovému plátnu a držím té holčině palce. LUXUS!

plakát

V hlavě (2015) 

Fakt nevím, jak tenhle filmek zkousnou malé děti - ale tohle je první animák a čtvrtý film, který mě dokázal dojmout k slzám. Chci pubertální dvojku.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

PARÁDA! Jeden z mála seriálů/filmů, kde jsem měl o hrdiny skutečně strach, nebo věřil, že mohou zemřít. Děj se rozvíjí jako květina a až na jedno-dvě hloupá klišé směřuje k epickému konci. Na seriálové poměry skvěle zpracovaná akce (jejíž vrchol bohužel přichází už ve druhém dílu, kdy zcela nepokrytě vykrádá Oldboye, ale vykrádá ho s grácií). Na filozofické rovině se drží jediného tématu (má se zlu bránit zlem?), které omílá do nekonečna, až mě to v půli začalo nudit. S druhou půlí jsem ale ocenil snahu o propracování tématu do hloubky. A nejvíc ze všeho mě potěšil docela civilní kostým (škoda té směšné maškarády, kterou na sebe Murdock obleče v závěru). Chci druhou sérii! Rychle!