Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (639)

plakát

Jak si zasloužit princeznu (1994) 

Wth? Tomuhle děti nemůžou rozumět (začátek na bále, černokněžník odvede princeznu, střih, rybář osvobodí ptáka, přeje si syna, ze tří obřích vajec vylezou tři, už dospělí; najednou přikluše stádo koní – vezmou si po jednom a vyjedou do světa; pak osvobodí ptáka Miroslav... a tak dále... dětský divák musí tápat a není se mu co divit). Je to taková pohádka noir, všichni sledujou jen vlastní dobro (kromě asi Miroslava a jeho bělouše). Povedla se dvojrole král-čaroděj v Dulavově podání :), naopak pokusy o komično jsou nevydařené. Mimochodem, když chůva umí namíchat nápoj lásky, proč ne ten čaroděj (kterému řekla, že lásku přičarovat nemůže)? Hvězda navíc za Verunčinu píseň lásky od Ivana Hlase.

plakát

Země medu (2019) 

Zajímavý, kontemplativní, ale trýznivý dokument plný žihadel, ve kterém makedonština zazní jen místy (hl. hrdinka je Albánka). Dobře ukazuje, s jakým málem se dá žít. Ale může to stačit ke spokojenosti? Matka: "Netrpělivá být můžeš, především buď ale živá a zdravá."

plakát

Znásilnění (1988) 

Skvěle vybraní herci pro všechny role.

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

3,5*. Moc akce, moc beznadějných situací. A holka musí pořád všechno dokázat a být lepší než polobůh. To není dvakrát výchovné...

plakát

Džungle před tabulí (1955) 

Překvapilo mě, jak drsné formy studentské revolty už v 50. letech zaznamenali. V hlavě mi utkvěla vypjatá scéna ve třídě s nožem.

plakát

Motodrom (2006) 

Protagonisté jezdí dokola na motorkách nebo v autě – jaký to má smysl? Proč? Ocenil bych aspoň pár vět kontextu...