Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (461)

plakát

Světová válka Z (2013) 

Překvapení jako prase !!! Opravdu nevím co bych tomu vytkl. Na filmech nesnáším nekonečné nudné začátky, kde se nic neděje. Začátek je strašně důležitá část filmu a není lepší způsob než diváka rovnou vhodit přímo do středu dění, tak jako tady... Výborně.

plakát

The Runaways (2010) 

Samotný, skutečný příběh je naprosto úžasný, film potom víc než OK.

plakát

Jak vyváznout živý s Bearem Gryllsem (2013) (pořad) 

Tohle se mi moc líbí, už jenom třeba námětem a taky musím vyzdvihnout to, že se Bear Grylls drží svého stylu, ve kterém udělal Man vs. Wild, i přes nějaké ty negativní reakce na jeho adresu. Mrzí mě na tom jenom to co je společné pro všechny americké reality show, a to že aby jste se do něčeho takového dostali musíte mít za sebou nějaký nejlépe srdceryvný příběh. Buď vaše máma zrovna prožívá opravdu těžké časy, zotavujete se z autonehody, jste bývalý feťák nebo se jenom snažíte dokázat, že nejste jenom stereotypní ajťák. A samozřejmě se také očekává, a myslím, že je to v podstatě i podmínka vaší účasti, že budete tento příběh divákům opakovat do otrávení. Navíc se nesmí zapomenout na to, že jde o Američany, a tak neustálé připomínání pána boha je dalším každodenním chlebem. Tohle platí naprosto stejně i třeba pro Survivor, a když nad tím tak přemýšlím, další Americké reality show vlastně neznám a tak se zdržím u komentování pouze těchto dvou. Tady u tohoto pořadu ale prohlašuju, že všechno tohle bylo na únosné míře a hlavně ke konci jsem si jednotlivé účastníky začal opravdu oblibovat. A tak nechci aby to vypadalo, že si nějak moc stěžuji. I když bych tomu měl co vytknout, jako střih a neustálé předhazování, toho co nás v pořadu ještě čeká, což z duše nenávidím, jinak je tohle výborný pořad a neříkejte mi, že by něco podobného nešlo uspořádat někde u nás, popřípadě v blízké cizině, vždyť Tatry nebo Alpy jsou doslova za rohem. Ne, my radši budeme jako národ sledovat KOKOTINY jako naprosto a zcela očividně vyždímané Superstar a další pořady tohoto typu, jejíž názvy neznám, ale poznáte je lehce podle toho, že se v nich objevují ty stále stejné ksichty, jako Habera, Mareš a tak dále. Česká televizní tvorba je jednoduše tak špatná, že i ve vlastenci jako jsem já, vyvolává stud za vlastní národ. Škoda.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Námět se mi moc líbil a taky proto jsem doufal, že film bude pro mě jednoduše lepší, než jaké je o něm všeobecné mínění. Navíc tak trochu pořád čekám, že tento režisér natočí znovu pořádný snímek. Nakonec ale více méně souhlasím s průměrnými, až lehce podprůměrnými komentáři. Nejhorší asi je, že se film snaží tvářit drsně, ale není, snaží se tvářit jako drama, ale není a tak dále... A i když pominu všechno ostatní, je podle mě dost zajímavé, že režisér, kdysi známý svými zvraty v závěru filmu, natočí film s tím snad nejpředvídatelnějším možným koncem...

plakát

Co člověk dokáže přežít (2004) (seriál) 

S každou řadou lepší. Navíc je Les Stroud sympatický člověk, a když dělá něco, co by možná u někoho jiného vypadalo lacině nebo nuceně, u něj to působí opravdově. Navíc pokud je opravdu všude SÁM, tak je to jednoduše bomba a je to borec. Já bych se z toho pos*al a věřte mi, že vy taky. Jenom aby bylo jasno, ostatní pořady o přežití (Bear gryls, Dual Survival...), jsou doslova skupinová záležitost, kde jsou hlavní aktéři obklopení velkým štábem, proto si tu "samotu" tolik cením a pro mě nedokonalost záběrů tím způsobená nepůsobí jako mínus, ale jako plus.

plakát

Kokosy v pralese (1994) 

Mě na tom přijde nejzajímavější nepřeložený český název, který až podezřele připomíná název úspěšné komedie z předešlého roku... :)

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Jenom jsem si tak říkal, proč tenhle název přeložili tak, jak ho přeložili, no a v tom jsem se podíval na druhý okno, který jsem tady měl otevřený a vidím, že o 3 měsíce starší předchůdce "Olympus Has Fallen" nese krásný český název "Pád Bílého domu", no už mi to bylo jasný :) K filmu: za komedii rozhodně 4*, byla to sranda, ale za akci a příběh 3* takže výsledek něco mezi... No a abych tedy srovnal WHD a OHF, tohle mě bavilo asi něco víc.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Přiznávám, že jsem to sledoval mírně pod vlivem, ale naprosto královsky jsem se bavil...