Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Tohle považuji už strašně dlouho za můj nejoblíbenější film a pokaždé když ho znovu vidím, tak se akorát potvrdí, že mám pravdu.

Star Trek

Star Trek (2009)

Jediný film, na který jsem se podíval během jednoho roku víckrát, a to rovnou asi 8x… Vizuálně dokonalý, nadčasový a geniálně zpracovaný příběh, který je nejen pro znalce žánru. Jo a navíc otevřeně říkám, že je ve filmu použitý nejlepší hudební doprovod, který jsem kdy slyšel.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Úžasný film úžasně zahraný. Vzácná kombinace...

Matrix

Matrix (1999)

Pokaždé když se na to znovu dívám tak uvidím nebo pochopím něco nového a když se to všechno složí dohromady a začne to dávat smysl tak je to jedinečný zážitek.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Když jsem poprvé slyšel, že v Batman začíná nebude mít Bruce Wayne ani žádné další postavy nadlidské schopnosti, byl jsem trochu zklamaný, asi jsem si Batmana jako 'obyčejného' člověka nedokázal představit. Celý tenhle realistický přístup se mi opravdu líbil a u Temného rytíře to bylo stejný. Tak jako i u ostatních Nolanových filmů jsem i tenhle na poprvé nedocenil, asi jednoduše proto, že všechny roviny filmu nejde na první pokus zaznamenat a správně pochopit. Už na podruhé byl ale TDK ještě o třídu lepší a 90% si plně zaslouží, a to díky Temnému rytíři, ale hlavně kvůli té nejlepší záporné postavě v dějinách filmu, Jokerovi, který v podání Heathe Ledgera podle mě zastínil všechny a všechno ostatní mimo jiné v celé sérii. Těžko hledat něco jako nejlepší herecký výkon všech dob, ale pro mě tady Heath zastiňuje i třeba Toma Hankse ve Forestovi a cokoliv dalšího v dějinách filmu. To co se herci stalo po natáčení to celé jenom umocňuje.

Štamgast

Štamgast (1987)

Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live.

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbal, nakonec ale když jej zrovna dávali v televizi, tak mě od začátku připoutal do sedadla a už mě nepustil. Úžasné.

Četa

Četa (1986)

Pro mě nejlepší válečný film.

Ranař

Ranař (2011)

Film je stejný jako hlavní hrdina. Jednoduchý, přímočarý, zábavný a i přes všechnu tu krev a násilí kouzelný a nesmírně sympatický. Ani na chvíli mě nenudil, ba naopak výborně jsem se bavil a nesmírně jsem mu fandil. I záporák byl výborný, v podstatě budoucnost hlavního hrdiny. Film pro mě stvořený. I wanna see every single one of ya, work your asses of, until you puke your guts out. THIS IS NOT FUCKING BASEBALL !!!

Ovládací panel
7 bodů