Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (111)

plakát

Agora (2009) 

No a co, že ve filmu pravděpodobně hned několik věcí nesouhlasí se skutečností. Nejslavnější kniha na světě taky nemluví pravdu a tehdejší kronikáři(křesťani) by se museli hambou propadnout, kdyby jejich kroniky byly bez cenzury(?). Autor ve svém filmu hlavně zachytil myšlenku: "Slepě věřící křesťan se zatemnělým mozkem spálil všechno vědění lidstva." Na pozadí tohoto hraného dokumentu se rozjíždí romance o nejznámější ženě té doby - Hypatii. Postavy mají vdechlý život, tak jak to umí jen Amenábar, proto s nimi budete sympatizovat a vytvoříte si během filmu vnitřní nenávist ke křesťanství. Po převrácení příběhu naruby, by Vám měla vyjít postava mučednice Kateřiny Alexandrijské, smyšlená postava žijící 100 let před Hypatií (ťuky ťuk na hlavu).

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Seriál, který hlavně těžil z výborně napsaných postav. Je neuvěřitelný, jak si člověk ty postavy zamiloval. V tom seriálu je spousty životních mouder. Hlavní postava Ally McBealová, připomínající smrtku v krátké sukni má prostě větší problémy než my ostatní a to je důvodem, proč jsem na tento seriál rád koukal. Po shlédnutí jedné epizody jsem měl pocit, že jsem úplně normální. Závěrem: Peter MacNicol je herec s velkým H a Jane Krakowski, Lisa Nicole Carson krásně zpívají. Richard Fish: " Nestal jsem se právníkem, protože mám rád právo. Právo je na draka, je to nuda. Ale dá se užít i jako zbraň. Chcete někoho přivést na mizinu, připravit ho o výsledky celoživotního úsilí, přimět jeho ženu, aby od něho odešla, nebo dohnat jeho děti k pláči? Tak tohle my dokážeme."

plakát

Amadeus (1984) 

Ještě dlouho mi bude v uších znít Mozartůch úchylný smích. I přes dlouhou stopáž je konfrontace Mozart vs. Salieri zábavná.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nakonec to nebylo tak zlé, jak jsem čekal. Emma Stone je herečka mnoha podob a proč ne třeba sladká 17tiletá blonďatá studentka. Jasně, že to byla blbost a táta hlavní představitelky byl pěkný vůl. Štval mi dabing u hlavního hrdiny... ...v kombinaci s jeho vzhledem jsem měl sto chutí po něm hodit pantofel a poslat ho do prdele.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Vždy, když mam špatnou náladu a nedaří se mi, tak si pustim Woodyho Allena ve své největší formě a je mi líp. Woody na nás valí jednu vtipnou scénu za druhou a s hlavní postavou jsem se dokázal ztotožnit. On je vlastně život jedna velká legrace a je docela fajn.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Spíš než komentář k filmu, tak veřejné poděkování panu Rogenovi... Milý Sethe, sprznil si sen nejedné puberťačky a oplodnil si sen nejednoho muže. Brutalní vražda Michaela Cery, který trpěl jako zvíře, zahřála srdce nejednoho milovníka romantických komedií.

plakát

Arizona (2018) 

Nakonec pouze tři hvězdy, ikdyž to mělo dobře našlápnutý, tak ke konci už tomu docházel dech a napětí.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Minimálně o třídu lepší než původní filmy. Větší napětí, vtip a triky (to se dalo předpokládat). Sam Raimi nechal všechno, co se ve filmovém průmyslu naučil, ve svém znovuzrozeném kultu. Fanoušci si při sledování mohou přivodit orgasmus, ale já zatim nechávam na čtyřech hvězdách. Bylo tu pár zbytečných a suchých míst. Těšim se na druhou řadu a nebudu se bát zvednout na plný počet.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Dlouho jsem přemýšlel, co vlastně napsat o letošním největší kinozážitku. Po projekci jsem měl pocit sytosti a cestou domů v autě mlčel a přemýšlel. Na začátku filmu budete mít problém se vůbec zorientovat na co koukáte - díky bohu, je to jen chvilkové a rychle si zvyknete. Tohle byl film, do kterého tvůrci zabalili spoustu myšlenek o přátelství, touze, zlobě, radosti a nebáli se i vizích o budoucnosti. Masky byly dokonalé, že ste až v závěrečných titulcích zírali s otevřenými ústy. Mě osobně nejvíc šokoval kanibal v podání Hugh Granta.

plakát

Avengers (2012) 

Přiznám se, že nejsem veliký fanoušek MARVELU, ale padla volba na tento film ve 3D, tak jsem to zkousnul a těšil se na to, co tu lidi, tak přenádherně hodnotí. A vida, ten film mi překvapil! Film pravděpodobně obsahuje to nejlepší, co kdy MARVEL udělal. Naposled jsem viděl ve 3D Resident Evil: Afterlife, proto musim Avengers hodnotit lépe. Autoři si klidně mohli odpustit první hodinu, protože se tam pořád mluvilo o věcech, o kterých normální člověk nemá "šajn." Velkým kladem je, že si film snaží srštit vtipem a i já starý suchar jsem se občas ušklíbnul. Vtip o Jonášovi byl velice povedený - škoda, že ajťáci, co se smáli při filmu každý píčovině, vtip nepochopili. O akci a efektech se nemá moc cenu bavit, ty byly skvělý, ikdyž to autoři občas přehnali... Neni zrovna přirozené, aby Scarlett Johansson vymlátila desítky vesmírných obludiček. Thor a Hulk byli cool a Iron Man nebyl moc pozadu, navíc solidně všechny hrdiny hlásil. Až u Avengers jsem si všimnul podobného looku Roberta Downey jr. a Sylvestera Stalloneho.