Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 039)

plakát

Rány (2019) 

Trochu se obávám, jestli ve Wounds spokojený diváci nehledaj něco, co tam neni. Teda aspoň já v nich nic zajímavýho nenašel. Naopak jsem dostal vesměs nudnou podivanou, která byla víc pokusem o vztahový drama než o hororovej thriller. Určitou mysteriózní atmosféru (hlavně díky solidní filmařině) nelze upřít, jenže když už dojde na zajímavou scénou, záhy následuje návrat do nudnýho života jednoho barmana. A scénu, která měla přinejmenšim odstartovat aspoň trochu vysvětlovací finále, nicméně se stala scénou závěrečnou, radši komentovat ani nebudu. Filmy s otevřenym koncem, který navíc neodpovědi ani na jednu zásadní otázku, kterou jejich shlídnutí vyvolá, fakt nemám rád. I přes skromnější stopáž subjektivně hodně dlouhej, utahanej a nesourodej žánrovej slepenec, druhá hvězda za atmosféru a filmařinu.

plakát

Nikdy neříkej nikdy (1983) 

Průměrná bondovka, který je k dobru hlavně nadhled ze strany Conneryho i tvůrců nebo obstojnej Brandauerův záporák. Občas bylo znát, že je tahle bondovka tak trochu navíc. Typický bondovský titulkový ántré se nekoná, žádný nápaditý akční scény taky ne a triky uplně nenadchly. Oproti tehdy aktuálnim bondovkám s Moorem měla tahle výhodu v podobě Conneryho charismatu a jeho mnohem většího elánu.

plakát

Harpoon (2019) 

Na režijní debut dobrá práce. Tim spíš, že se při skromnym castingu a výpravě sází hlavně na scénář. Ten je ze začátku možná trochu nezajímavej, ale s přibývajícim otevíránim třináctejch komnat hlavních protagonistů se díky němu z Harpoon stává zajímavá i napínavá podivaná. A vlastně i docela překvapivá, protože závěrečnej twist společně se samotnym závěrem nebyly vůbec špatný. Nečekaně příjemný a nápaditý překvapení s příměsí černý komedie, kterýmu do čtyřech hvězd fakt moc nechybělo.

plakát

Girl on the Third Floor (2019) 

Škoda, že zásadně chyběl nějakej smysluplnější příběh, protože "vylučování" kuliček, slizu a dalších nespecifikovanejch tekutin samotnym domem velkej smysl nedávalo a většina těhlech scén dávala mnohem víc nevyjasněnejch otázek než odpovědí. I přes hodně střídmou výpravu, skromnej a neznámej casting nebo pomalejší tempo vyprávění se ale jinak vcelku dařilo budovat zajímavou atmosféru a vyloženě nudnejch momentů moc nebylo. Tenhle biják by s kvalitnějšim scénářem býval měl rozhodně na víc, dvě silnější hvězdy.

plakát

Chuckyho kult (2017) 

Díky větší porci hlášek, černýho humoru a většímu prostoru pro Chuckyho o fous lepší než minule. Menší spokojenost však nakonec vzala za svý kvůli (navzdory očekávánim) nezajímavýmu prostředí blázince a zejména dost překombinovanýmu příběhu (plést do něj čtyřku bylo uplně zbytečný). Scénář byl navíc bohužel spíš přehlídkou scénáristický bezmoci bez snahy o jakoukoliv invenci, dvě silnější hvězdy.

plakát

Joker (2019) 

Joker je buď originální komiksovej film (jenže komiksovej je maximálně tak postavou Jokera popř. lokací, kde se odehrává) nebo lehce nadprůměrný drama. V každym případě jde o depresivně atmosférickou podivanou, o což se zasloužila hudba, kamera, filmařina a hlavně famózní Joaquin Phoenix. Je pravda, že nejlíp fungujou scény s nim, protože jakmile vyrazí do ulic a dostává se do interakce s ostatníma postavama, je docela znát, že toho příběh moc nenabízí. Ale naštěstí právě Joaquin Phoenix spolehlivě táhne celej biják, takže nuda pořádně nehrozí ani při těhlech slabších momentech. Minimálně kvůli němu si přece jenom Jokera někdy v budoucnu pustim znova, čtyři hodně slabý hvězdy.

plakát

Burákový sokol (2019) 

Feelgood biják se zajímavym námětem, kterej však málokdy překvapí, klišé mu nejsou cizí a s logikou si hlavu neláme (fakt by mě zajímalo, jak Tylera se Zackem spolehlivě vystopavala obyčejná pečovatelka z ústavu). Sledovat však hlavní hereckou dvojici byla velká radost a při zjištění, že Zacka hrál opravdu downowym syndromem postiženej Zack Gottsagen, jsem musel před jeho výkonem smeknout. Síla snímku neni v příběhu (ten toho moc zajímavýho fakt nepřinese), ale v reálnym důkazu, že i mentálně handicapovaný lidi maj světu co dát, za což musim přihodit třetí silnější hvězdu.

plakát

Chuckyho kletba (2013) 

Řek bych, že Chuckyho koncept nejlíp fungoval v prvních dílech. Takže jako mix humoru a hororu, kterej má však (narozdíl od čtyřky a pětky) stále blíž k hororu než komedii. Tentokrát humorná složka s výjimkou pár slabších hlášek chyběla a většina stopáže se nesla v duchu víc či míň úspěšnejch pokusů o čistě hororovej biják. Ačkoliv jsem se uplně nenudil, tak se nemůžu zbavit dojmu, že jsem dostal maximálně průměrnej horor bez zajímavějšího nápadu, atmosféry nebo pořádnýho Chuckyho řádění, dvě silnější hvězdy.

plakát

Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 

Sice začíná být na příběhu trochu znát hra na jistotu, ale dobrej námět se pozná taky podle toho, že dokáže spolehlivě fungovat i v případě několika trochu pozměněnejch podáních. Zatímco jednička dostala pátou slabou hvězdu za na svou dobu revoluční animaci, dvojka jí získává za množství popkulturních odkazů a mnohem rozmanitější výpravu.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

I když westerny fakt nemusim, tak jsem díky hereckýmu triu Crowe-Bale-Foster, filmařině, hudbě a skvělý dobový atmosféře viděl potenciál na super biják. Jenže nemálo pozitivních dojmů nakonec zazdily mnohdy zbytečně ukecaný scény na úkor akce (noční azyl u Evansovy rodiny), s tím související pomalejší tempo vyprávění a hlavně jenom těžko pochopitelný chování Bena Wadea v závěru, díky kterýmu přišel sympaticky neholywoodskej konec tak trochu vniveč. Takže jsem byl ve výsledku i přes svoje počáteční nadšení spíš lehce zklamanej než nadšenej, což je v tomhle případě fakt velká škoda.