Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (3 457)

plakát

Nejlepší je pěnivá (2005) (studentský film) 

Hezká studentská etuda na motivy povídky Karla Kuny (nečetl jsem). Maminčin mazánek (i když asi nechtěný) Vincent (Josef Polášek) na těch pár minutách opravdu baví a ze seznamky v rádiu nejvíc pobavila Plodková. :D

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Exkluzivně jsem si tohle hororové, ehm, rodinné drama užil. Dialogy velice povedené, lekačky nejsou prvoplánové (a je jich málo) a vše je skvěle propletené - a to jak jednotlivé příběhy, tak i časové osy. Dlouho jsem si takhle neužil něco tajemného, z poslední doby snad pamatuji jen Dark či Twin Peaks (a vzpomněl jsem si na první sérii AHS).

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

I přes proměnlivou kvalitu jednotlivých dílů (a kvalitu vtipů v nich obsažených) je Kosmo tak trochu výjimečným počinem České televize. Jedná se vlastně o trefné vyzobrazení typického češství a stavu, v jakém se nachází a jak funguje česká politika.

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Jsme svědky jistého ohlédnutí za předchozími sériemi a výborný satanský dortík s apokalyptickou třešničkou je na světě.

plakát

Hamlet (2015) (divadelní záznam) 

Moje první návštěva National Theatre Live v kině. Cumberbatche mám dosti rád, ale musím uznat, že se mi začíná trochu přejídat. Jinak je - přestože viděno na plátně - scéna divadla obrovská, kostýmy bohaté a herecké výkony výborné. Škoda jen, že už jsem viděl Hamleta v tolika variacích, až jsem se trochu místy nudil.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Co říct o seriálu sense8? Je to ohromný mix žánrů, který je pokroucen a částečně asi i svázán se světem bratrů, pardon sourozenců - přesněji řečeno sester Wachowských. Je to transgender-lesbian-gay-straight jízda se scénami více než odvážnými, celá zahalená do mysteriózního sci-fi hávu v dramatickém obalu. Vlastně ani nevím, proč se mi to tak líbilo - nejspíš ta ústřední osmice lidí měla něco do sebe a jejich netradiční vztah působil až překvapivě příjemně kamarádsky.

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Mám rád tenhle typ námětů, kdy si hlavní hrdina pohrává s časem a všechno se nakonec posere. Tento seriál dle předlohy Stephena Kinga v hlavní roli s výborným Jamesem Francem není výjimkou a opravdu mě na těch několik hodin skvěle pohltil.

plakát

The Walking Dead Motion Comic (2010) 

Poměrně povedená záležitost, která se už bohužel nedočkala svého pokračování, ale jako doplněk k seriálu/komiksu je to docela příjemné. :)

plakát

Future Memories (2003) 

Dokument k desátému příběhu seriálu Doctor Who aneb Making the Dalek Invasion of Earth. Povídání - některé více, druhé méně zajímavé - některých aktérů tohoto příběhu.

plakát

American Horror Story - Cult (2017) (série) 

7. SÉRIE /Cult/ Po ne zcela povedeném Roanoke má seriál naštěstí stoupající tendenci v kvalitě. Po znalém divákovi pomrkává sem tam nějakou známou postavou z předchozích sérií a docela dobře zde servíruje události kolem volby amerického prezidenta, přičemž zabrousí do historie až k Charlesi Mansonovi († 19. 11. 2017).